Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Noi reguli privind calatoriile cu avionul in SUA

Recommended Posts

Miercuri, Iunie 2, 2010

de Marian PETRUTA

 

 

O serie de propuneri au fost facute azi de catre Departamentul de Transport American cu privire la protectia calatorilor pe liniile aeriene. Un calator va putea primi pana la 1,300 de dolari compensatie daca compania aeriana modifica datele de zbor ale unui pasager fara sa fie vina lui. Cu alte cuvinte daca de exemplu compania vinde mai multe bilete decat numarul de locuri, (lucru practicat frecvent de companiile aeriene) iar unii pasageri vor fi nevoiti sa fie pusi pe alte zboruri, acestia din urma sunt indreptatiti la suma compensatorie amintita mai sus.

De asemenea companiile de zbor vor fi obligate sa afiseze in mod clar costul care trebuie platit pentru bagaje, cat si despagubirile in cazul in care acestea nu ajung in timp la destinatie. Orice modificare de pret pentru transportul bagajelor trebuie anuntata de catre companii, precum si costul pentru transportul a doua bagaje in cala avionului. Pasagerii vor putea de asemenea anula biletele de calatorie cu 24 de ore inainte de data zborului, fara a mai fi penalizati.

Daca biletul a fost deja cumparat calatorii nu vor mai putea fi obligati sa plateasca eventualele modificari de preturi, iar daca apar modificari in programul de zbor companiile vor fi obligate sa anunte din timp pe calatori.

O alta regula intrata deja in practica din aprile 2010 in SUA este faptul ca pasagerii nu vor mai putea fi tinuti mai mult de 3 ore in avion in timp ce acesta se afla la sol. Aceeasi regula va intra in vigoare si pentru companiile aeriene straine.

Daca zborul inlocuitor pe liniile interne va ajunge la destinatie cu mai mult de 2 ore intarziere, calatorii vor putea fi despagubiti pana la 800 de dolari. In prezent suma este de 400 de dolari. Aceeasi regula se va aplica si la zborurile internationale care intarzie mai mult de 4 ore. Regulile se asteapta sa intre in vigoare in aceasta toamna.

Conform Asociatiei Trasnsportului Aerian American (ATA) anual acesta produce venituri de peste un miliard de dolari din activitati economice si intretine aproape 11 milioane de locuri de munca in Statele Unite. In fiecare zi companiile aeriene americane opereaza 25,000 de zboruri in 80 de tari, utilizand 6,000 de avioane care transporta in medie doua milioane de pasageri si 50,000 de tone de marfa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
De asemenea companiile de zbor vor fi obligate sa afiseze in mod clar costul care trebuie platit pentru bagaje, cat si despagubirile in cazul in care acestea nu ajung in timp la destinatie. Orice modificare de pret pentru transportul bagajelor trebuie anuntata de catre companii, precum si costul pentru transportul a doua bagaje in cala avionului.

Asta deabia acum se va pune in aplicare la voi ? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asta deabia acum se va pune in aplicare la voi ? :flowers:

 

 

De un timp n-am fost la aeroport si nici nu m-a interesat ce se afiseaza acolo insa am auzit demult la TV cand au intrat in folosinta. Americanii sint foarte buni la asa ceva, cred ca a fost nevoie de acest articol pentru romanii care calatoresc!

sa stie la ce sa se astepte. Totusi aud romance care spun ca pe ele nu intereseaza nimic din toate astea!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Americanii sint foarte buni la asa ceva, cred ca a fost nevoie de acest articol pentru romanii care calatoresc!

sa stie la ce sa se astepte. Totusi aud romance care spun ca pe ele nu intereseaza nimic din toate astea!!!

Si te mai miri de ce mai vezi pe cate unii in aeroport ca incep sa-si despacheteze din valize ca (,) cantaresc prea mult si nu le primeste. :flowers:

De parca e greu sa sune la compania aeriana sau sa intre pe pagina lor de web unde sunt afisate preturile pe cate kg,cat ai voie gratis,cat platesti extra pe kg..samd...

Edited by Intifada

Share this post


Link to post
Share on other sites
sau sa intre pe pagina lor de web unde sunt afisate preturile ...

 

 

Parca stie sa umble la computer??? majoritatea tine doar sa fie vazut daca intra cineva in casa ca are de toate!!!

Sint convinse ca o sa treaca cu vederea ca sint din ROmania. Cate povesti aud, imi sta mintea-m loc!!!

 

Chiar m-am gandit daca vreau sa merg in EUropa duc doar un schimb de haine si-mi cumpar in Elvetia sau Germania niste toale cu ce sa ma imbrac si e mai simpla treaba macar one way!!! Port haine usoare insa iarna nu calatoresc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×