Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Ar fi putut foarte bine sa fie dimineata sau seara. Aerul cleios era intesat de fum, iar printre crapaturile jaluzelelor strabatea o lumina molaie presarata cu particule de praf. Era unul dintre acele momente nedefinite in care lumea pare un imens lac de lava lipicioasa iar timpul si spatiul se topesc dand nastere unei pseudorealitati difuze. Ii spusese sa stinga tigara dar nu il auzise, asa ca fumul lenes se incolacea in jurul camerei sugrumand lumina. Acum se gandea ca poate nu ii spusese de fapt, poate gura lui mimase cuvintele fara a reusi sa scoata sunete din gatul uscat. Sau poate ca ii spusese, dar cuvintele lui se pierdusera in aerul lipicios fara sa ajunga la ea. Sau poate pur si simplu il ignorase, continuand sa traga din tigara cu aceleasi gesturi nervoase si repezite. Statea in mijlocul patului printre cearsafurile murdare, cu parul curgandu-i pe un umar in acelasi tricou gri si fumand in continuare, privind spre o zare a imaginatiei ei, spre niste intamplari care ar fi trebuit sa fie dar au ramas sufocate in neantul zilei de ieri. Pometii fetei ieseau in evidenta iar ochii ei erau obositi si goi. Incercase mai devreme sa o intrebe ceva, dar ea daduse simplu din umeri si mormaise niste cuvinte al caror inteles doar ea il stia.

Isi amintea cand a vazut-o prima data, era o zi innorata de vara, aceeasi caldura inabusitoare care prevesteste furtuna. Si deodata, fara avertizare, cerul s-a innorat si norii s-au spintecat varsand rafale violente. Toata lumea pe strada a inceput sa grabeasca pasul instant cautand un adapost. Statea intr-un mic gang privind vanzoleala de trupuri in cautarea unui loc uscat. Ea i-a atras atentia, avea acelasi mers usor si egal, de parca afara ar fi fost soare si s-ar fi plimbat prin parc. Apoi s-a oprit, s-a aplecat si si-a scos pantofii din picioare continuand sa mearga si jucandu-se cu picioarele goale in lacurile noroioase care se formasera pe trotuar. S-a uitat stupefiat la ea, iar ea i-a zambit larg atunci si a inceput sa rada. Si in acel moment i-a intins o mana ca unui vechi prieten. "E doar putina apa, te asigur ca nu te vei topi" i-a spus razand.

Isi aprinsese deja o a doua tigara, iar fumul creea forme nedefinite, ramasite de cosmaruri si cioburi ascutite. Cearcane vinetii erau tatuate in pielea ei stravezie iar pleoapele cazusera acoperindu-i in mare parte ochii. Pielea ii era pamantie iar buzele devenisera doua linii usor curbate, inghetate intr-un ranjet vag. Ar fi putut sa ii spuna ca ii pare rau si sa ii promita o ploaie de vara dar stia foarte bine nimic nu va ucide caldura aceea nenorocita pustiitoare. Stia ca ploaia se evaporase iar pamantul incins si uscat cascase pentru ultima data gura intocmai ca un om pe patul de moarte care trage cu nesat o ultima gura de aer.

Ii veni deodata in cap imaginea unei nopti geroase de iarna. Fusesera pe partie iar el se lovise incercand sa schieze. Statea pe canapeaua moale de piele enervat si citind o revista in timp ce ea se plimba dintr-o camera in alta nepasatoare si fredonand o melodie ale carei versuri nu le stia. Se enervase pentru ca ea nu acorda importanta faptului ca il durea mana peste care cazuse si continua sa fie vesela si ironica. O auzi intrebandu-l ceva, dar o ignora si isi continua cu obstinenta lectura. Deodata ridica ochii din revista si ea statea in fata lui zambind larg cu o farfurie cu prajituri in mana. " Nu te enerva ca te-ai lovit, bucura-te ca ai schiat si acum ai un lucru in minus pe lista lucrurilor pe care nu le-ai facut. Stii ca unii oameni nu ajung sa schieze niciodata? Hai, ia o prajitura" Atunci il bufnise rasul si privindu-i ochii jucausi intrebatori ii trecuse orice urma de suparare.

Era atat de mult fum in camera acum incat abia ii mai distingea silueta slaba si curbata. Simtea ca se ineaca si fumul ii umplea narile si gatul cuibarindu-se in sangele lui. De data asta isi auzi vocea clara si sparta spunandu-i sa stinga tigara aia nenorocita si sa deschida un geam. Dar prin aburii de fum inecacios nu sesiza nicio miscare, asa ca se ridica de pe scaun si se indrepta spre pat. Ea statea acolo nemiscata, iar tigara ardea in mana ei. Cu mana tremurand ii trase tigara si o arunca pe jos, dar ea nu schita niciun gest. Atunci se aseza pe pat langa ea si intinse bratele tragand-o usor langa el si le incolaci in jurul taliei ei subtiri. Dar nu simtea caldura corpului ei, nu simtea freamatul parului pe fata lui, nu simtea respiratia ei fierbinte pe gatul lui, tot ceea ce simti in acel moment fu o racoare trecatoare. Apoi deschise ochii si privi tricoul gri pe care il strangea la piept. Tigara lui cazuse pe parchet lasand o urma mica si neagra iar prin norii de fum in lumina intrerupta de jaluzelele vechi si roase i se paru ca vede o mica umbra disparand in crepuscului zilei. Apoi isi aprinse o alta tigara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Tigara lui cazuse pe parchet lasand o urma mica si neagra iar prin norii de fum in lumina intrerupta de jaluzelele vechi si roase i se paru ca vede o mica umbra disparand in crepuscului zilei. Apoi isi aprinse o alta tigara.

 

 

Volumul II ... s-a ars casa de la o tigara si n-a avut asigurare!!! - m-am inecat deja de fum citind acest mesaj cleios de pacura!!! :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La ce se refera? te las sa descoperi

 

 

 

Asta mai incolo spre seara o sa fac in linistea noptii ... Sint nefumatoare si deja mi-a venit rau sa citesc despre atmosfera aia de IAD si mi-am adus aminte de cineva care la fel a scapat tigara aprinsa fiind beata chioara si s-a ars jumate din apartament si n-a avut asigurare ca era platit deja in intregime!!! deci nimeni n-o obliga sa-si cumpere una ... si ea a preferat sa cheltuie pe Vodka.

 

Fictiune sau realitate ... nu conteaza!!! insa, daca fumezi in casa MAI ALES trebuie sa ai si asigurare de incendiu, macar iti reface locuinta, chiar daca alte valuabile se mistuiesc in flacari ... :)

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

de ce a murit fata? :)

interesanta scrierea..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
de ce a murit fata? :)

interesanta scrierea..

Nu a murit in sensul propriu al cuvantului. E vorba despre instrainarea dintre el si ea, despre singuratatea in doi. Despre metamorfoza unei relatii pana in momentul in care celalat devine o umbra a ceea ce a fost candva. Fumul de tigara e o metafora a regretului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu a murit in sensul propriu al cuvantului. E vorba despre instrainarea dintre el si ea, despre singuratatea in doi. Despre metamorfoza unei relatii pana in momentul in care celalat devine o umbra a ceea ce a fost candva. Fumul de tigara e o metafora a regretului.

tu asa ai vazut iar eu am vazut altfel...

pana la urma rezultatul este acelasi....al tau, poate chiar mai dureros.

 

De ce i-ai zis??? acum nici nu mai citesc textul cu atita emotie sau interes ...

tu oricum nu ai inteles nimic din toata povestirea aia..

ce rost are sa mai citesti si sa-ti mai pui la incercare sinapsele!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
De ce ai ales tocmai fumul de tigara sa manifeste regretul?

 

 

Precis s-a inspirat din muzica franceza, dar si in alte limbi se foloseste fumul de tigara pentru exprimarea regretului ... ca dispare precum fumul :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×