Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Drepturile copilului.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Din pacate nu prea multi parinti au grija de copiii lor :(

__________________________________________________________

Editat de BlueS
Scos reclama.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bine, cauzele sunt discutabile. Asta poate sa survina de pe fondul a "ceea ce ai vazut acasa aia faci mai departe".

Sau nu li se dezvolta acea responsabilitate

sau lipsa educatiei

 

Altfel nu-mi pot explica de ce ajung sa se intample atatea cate se intampla

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Proiect: Mamele cu mai multi copii vor primi indemnizatie viagera intre 600 si 1.000 lei

 

bebelusi_w700_h800_q90.jpg

 

Deputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizaţii viagere pentru femeile care au trei sau mai mulţi copii, acestea fiind cuprinse între 30 şi 50 % din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 şi 1000 lei.

 

Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de ”Mamă Eroină”.


Această indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine. De asemenea, această indemnizaţie va fi neimpozitabilă. Femeile care vor dori această indemnazaţie viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi, informeaza Mediafax.


"Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (...)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor", a declarat deputatul Ninel Peia.

Întrebat dacă nu se teme că acest proiect ar putea fi văzut ca o măsură populistă, în contextul anului electoral, Peia a explicat că în actuala conjuctură parlamentară a adunat suficient sprijin politic pentru a trece legea.


Soţia deputatului Ninel Peia s-ar afla chiar în această situaţie, pentru că cei doi au împreună trei copii. Deputatul a precizat că îi va cere soţiei sale să nu solicite această indemnizaţie, pentru a nu fi considerat conflict de interese.

 

Totodată, deputatul PSD a spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, în aşa fel încât şi bărbaţii care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulţi copii, să beneficieze de indemnizaţie.
 
 
Mediafax


 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Statistică ALARMANTĂ: Doar 8% din români ar apăra un copil AGRESAT în public iar 20% din părinţi folosesc bătaia cu "mândrie"

 

Un procent mic (8%) dintre adulţii români ar interveni dacă ar vedea un copil bătut în stradă şi 20% din părinţii care îşi bat copiii o fac cu "mândrie", potrivit datelor prezentate, vineri, de organizaţia "Salvaţi copiii".)

De asemenea, în lume, doar 10% din copii beneficiază de protecţie prin lege faţă de abuzuri, în toate mediile sociale, de la mediul familial de acasă, până la mediul de la şcoală şi din societate, arată aceleaşi date, prezentate la un seminar despre efectele tratamentului agresiv asupra copiilor.

Psihologul Diana Stănculeanu de la "Salvaţi Copiii" spune că efectul acelor "două palme la fund" sau al urechiatului dezvoltă trei tipuri de atitudini defensive în copii.

"În România, cele două palme la fund sau urecheatul sunt practici parentale extrem de răspândite, avem dificultăţi de a le cataloga drept forme de abuz şi violenţă asupra copiilor. Acest gen de tratament are efecte negative asupra dezvoltării copiilor, îi afectează din punct de vedere biologic, cerebral", a spus psihologul.

Ea a explicat că un copil învaţă să-şi premediteze comportamentul, să evite reacţia părintelui, să mintă ca să scape. De asemenea, mai există categoria copiilor care manifestă un comportament de supunere, care îi fac pe părinţi să creadă că pedeapsa corporală funcţionează, dar lucrul acesta este valabil numai în mediul familial şi pe timp scurt. Deseori, copilul crescut strict acasă se manifestă într-o formă când se află în familie şi altfel la şcoală.

În plus, pedeapsa moderată nu rămâne moderată pentru mult timp, copilul devine imun, nu mai reacţionează cum îşi doreşte părintele şi atunci atitudinea lui devine şi mai violentă faţă de copil, a mai explicat psihologul.

Pe termen lung, efectele pot fi stresul post-traumatic, apariţia unor dificultăţi de sănătate mintală, depresie, tulburări de anxietate, consum de substanţe, tulburări de conduită şi de ataşament, perturbarea percepţiei şi a stimei de sine şi efecte precum evitare, izolare sau retragere socială.

De asemenea, potrivit datelor prezentate, 20% din părinţi nu regretă că îşi bat copiii, de altfel, aceştia folosesc bătaia cu "mândrie", spune psihologul.

În ceea ce priveşte vârstele la care sunt agresaţi cel mai mult copiii, este vorba de minorii cu vârste cuprinse între 3-6 ani şi cei cu vârste cuprinse între 10-13 ani.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, la finalul lui septembrie 2015, au fost raportate 10.207 de situaţii de abuz asupra copilului, dintre care 9.482 (93%) s-au petrecut în familie.

De asemenea, potrivit studiului sociologic la nivel naţional "Abuzul şi neglijarea copiilor", realizat de "Salvaţi Copiii", 38% din părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie, 63% spun că sunt bătuţi acasă de părinţi, 20% din părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului, iar 18% din copii spun că au fost bătuţi acasă cu băţul sau cu nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn. Prin comparaţie, doar 1% din părinţi recunosc că şi-au bătut copilul folosind un obiect.

În România, din 2005, legislaţia interzice abuzul asupra copiilor în orice mediu sau sub orice formă de agresiune fizică şi verbală.

De altfel, România a fost a 13-a ţară din lume care a interzis bătaia copiilor în toate mediile, iar în prezent sunt 48 de ţări au interzis bătaia în toate mediile şi încă 52 se pregătesc să introducă legislaţia.

 

mediafax.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg de unde apar astfel de statistici. Locuiesc intr-un oras mare si credeti-ma ca nu am vazut parinti batandu-si copilul. De unde scot tipii astia astfel de cifre nu am idee.

Probabil ca atunci cand locuiesti undeva departe, poti fi mai receptiv la astfel de statistici. Culmea este ca ele apar acum, cand este foarte mediatizat cazul Bodnariu.

Cred ca oricine intelege intentia clara de manipulare.

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×