Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Nu duc lipsa de experiente in nici un domeniu din viata, insa de scris e mai greu, atit doar, daca aterizezi in Houston, Texas ... la un moment dat nu esti sigur unde esti ... inca in India??? ...... nici n-a pornit avionul?!?!?! si pe un lung bulevard de zeci de km vezi numai business-uri indiene. Filmele sint reclamate nu gluma, iar titlul cel mai frecvent e Zindagi(viata) ... urmat de ceva + volumul/seria/partea 1-2-3!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te rog frumos daca poti tradu ceea ce ai scris in engleza pe prima pagina si reposteaza in romana pt ca sa priceapa toti! Multumesc!

Editat de razvang

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vaccinarea parca e obligatorie, cele contra malariei se fac in serii trebuie sa te interesezi din timp, cu luni inainte si trebuie sa ai un Carnet International de Vaccin cu tine, nu se stie niciodata.

Ai mai fost aproape de zona asta din Asia sau doar din TV ce ai vazut vorbesti???

Nu cred ca ai vazut nici foarte multe filme indiene dar nici indieni la gramada undeva ... ca la ei acasa

Comori ... cultura ... arta ... sobolani cat un dinozaur, saracie si mizerie de n-am cuvinte,

vita care se plimba si doarme pe strazi e cat o catea nu prea mare, maninca hartii si carpe ... si ce mai gaseste intre ricse = roaba tras de om si motociclete .... masinute supra incarcate cu oameni precum sardelele in conserva dar cred ca mai rau, etc. Oameni dormind pe strada langa o cladire si multe alte decoratii estetice, de care inca n-ai visat.

Cu exceptia Europei de vest,a catorva tari din cea de est si a altor tari considerate occidentale,peste tot in restul lumii occidentalilor li se va parea socant cand vor merge in vizita.Incepand de la socul cultural,la igiena,obiceiuri,infrastructura,samd...

Cand vizitam o tara,daca nu dorim sa ne fie asaltate sensibilitatile atunci este indicat sa ne rezumam strict la zonele turistice,resorturi ingradite sau hoteluri de minim 4 stele si atunci vom avea o experienta "civilizata" de concediu.

Dar mai sunt si oameni care sunt atrasi de alte experiente de vacanta: a cunoaste un oras sau o tara dpdv al localnicilor,a vedea si experimenta de dupa fatada turistica.

Am auzit unii oameni care se plang de faptul ca nu pot merge cu masina pan la baza piramidei in Egypt.Poate ar trebui aia sa faca si un rezort de 5 stele chiar langa piramida ca sa nu intre turistul in contact cu mirosul de camila,praful,mizeria,etc.Sau poate ar trebui instaurat un service care ne depoziteaza cu elicopterul direct in Machu Picchu,ca sa nu fie nevoie sa umblam prin peruvian countryside pana ajungem la obiectiv.Cine stie cate chestii ne vor dezgusta in Peru... :spiteful:

Pentru mine personal un concediu super ar fi cateva luni intr-o anumita zona sau tara,cu backpack,calatorind ca localnicii,dormind si luand masa la pensiunile de la marginea soselei...ideal ar fi un tur Tibet,Nepal,India,Tailanda,Vietnam,Filipine,Brunei si China.

Nu ma pasioneaza absolut deloc sa merg undeva unde voi sta in cusca de aur in vreun hotel de lux,voi merge cu taxiul repede la vreun muzeu dupa care ma voi intoarce la piscina hotelului cu o punga plina de carti postale pe care le trimit cunoscutilor,chipurile sa vada ce umblata sunt eu.Ala e concediu de fandositi in opinia mea.

 

Cand am fost in Liban prina data,in Beirut,prima zi ma ingrozit.Trafic infernal fara semafoare,linii demarcate sau semne de circulatie,fiecare conducea ca in tara lui papura voda.Dar cat am stat acolo un accident nu am vazut,cu toate ca treceau masinile una pe langa ala atat de aproape incat puteai sa bagi mana pe geam in masina de langa tine.De la aeroport pana la casa care am inchiriato am condus prin getoul unde stau refugiatii palestinieni si am ramas masca.Ma gandeam "vai doame unde am ajuns".Am vazut multe blocuri bombardate,smog in aer cat cuprinde si un miros de motorina de am umblat cu batista la gura cand era cald si umiditate mare.Zone mai derapante si sarace,galagie,multe altele DAR trecand cu vederea toate astea am avut un concediu super pana la urma si m-am distrat nemaipomenit.Lasand in urma orasul si calatorind prin Liban este frumos.De Siria nici nu mai zic.Am vazut si partea frumoasa,obiectivele turistice,natura,am cunoscut oamenii,mancare excelenta si nu acolo unde mananca turistii ci localnicii.Dupa cateva zile ochiul mi sa obisnuit cu chestiile care fac Beirutul diferit de orasele occidentale si l-am apreciat din alte puncte de vedere.La fel si cu Damascul si alte orase sau tari pe care l-am vizitat si care sunt considerate lumea a-2-a sau a-3-a.

 

Daca cineva vrea sa cunoasca India,sa o viziteze si sa o cunoasca cu tot ce are ea de oferit bun si rau.Asta e valabil pentru toate tarile.Daca nu,atunci sunt in India rezorturi luxoase de sta matza in coada,unde turistului ii este prezentata doar o mica doza de India ca sa nu spuna ca sa dus degeaba sau sa intre cumva in coma de cultura si mizerie.Mai bine ar fi stat acasa si s-ar fi uitat pe National Geographic.

Editat de Intifada

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Te rog frumos daca poti tradu ceea ce ai scris in engleza pe prima pagina si reposteaza in romana pt ca sa priceapa toti! Multumesc!

 

 

Eu am copiat de la pagina Ambasadei Indiei din Ungaria informatiile si n-am degand sa traduc!!! pentru ca, daca nu intelegi, nu stiu cum te vei descurca acolo fara engleza.

In America este o vorba: daca nu intelegi ce scrie pe o usa, nu incerca clanta!!!!

Cati din RO vor sa mearga acolo individual???

 

Mai bine ar fi stat acasa si s-ar fi uitat pe National Geographic.

 

 

Apreciez explicatiile valoroase, merg sa-mi cumpar ceva bun de rontait si ma colacesc pe sofa sa ma uita la televizor pe unde mai viziteaza Anthony Bourdain, ce lucruri scarboase mai maninca Andrew Zimmern si alti calatori celebri ca nu se pot numi cuceritori ca pe vremuri. Precum nu am degand sa ma duc in multe tari, imi ajunge si televizorul pentru excursii

sa trec un pod din liane peste un fluviu infestat cu aligatori... si alte teribile conditii naturale. Eu am vazut lumea pentru mine cand era timpul meu de facut aventuri, cand tu abia erai nascuta. Am vazut deserturi virgine, tari slab dezvoltate, sau bogate dar murdare cum erau si Emiratele Arabe cu un aeroport din gard de sarma!!! in nisip. Cand in Iran se purta moda de Paris si nu era inca aglomeratie nici in India sau Pakistan, erau strazi necirculate de vehicole ... inca, iar Beiruth era punt turistic de mare interes, cand banul era aur (nu din hartie) si erau mai putini oameni ca si pretentii de la viata.

Cuvintul poluare nu era folosit public si apa era potabila oriunde pe planeta.

 

(alerg ca se intuneca de o ploaie)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Daca cineva vrea sa cunoasca India,sa o viziteze si sa o cunoasca cu tot ce are ea de oferit bun si rau.Asta e valabil pentru toate tarile.Daca nu,atunci sunt in India rezorturi luxoase de sta matza in coada,unde turistului ii este prezentata doar o mica doza de India ca sa nu spuna ca sa dus degeaba sau sa intre cumva in coma de cultura si mizerie.Mai bine ar fi stat acasa si s-ar fi uitat pe National Geographic.

"

 

Mda....interesant este ca trebuie sa fii cu ochii in 4 pentru ca din cate am mai auzit pe la cineva,intr-unele orase de margine la frontiera,ar avea loc ata

curi religioase care se lasa sangeros si cu victime,cartiere rau famate.....e un pic dificil!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Apreciez explicatiile valoroase, merg sa-mi cumpar ceva bun de rontait si ma colacesc pe sofa sa ma uita la televizor pe unde mai viziteaza Anthony Bourdain, ce lucruri scarboase mai maninca Andrew Zimmern

Si eu ma uit la astia doi cu punguta de chipsuri in brate pe sofa. :D Care show iti place mai mult?

 

Eu am vazut lumea pentru mine cand era timpul meu de facut aventuri, cand tu abia erai nascuta. Am vazut deserturi virgine, tari slab dezvoltate, sau bogate dar murdare cum erau si Emiratele Arabe cu un aeroport din gard de sarma!!! in nisip. Cand in Iran se purta moda de Paris si nu era inca aglomeratie nici in India sau Pakistan, erau strazi necirculate de vehicole ... inca, iar Beiruth era punt turistic de mare interes, cand banul era aur (nu din hartie) si erau mai putini oameni ca si pretentii de la viata.

Cuvintul poluare nu era folosit public si apa era potabila oriunde pe planeta.

 

Pai vezi....tu ai fost ai vazut...acu sa mearga si altii. ;)

Poate in viitor o sa ajung si eu sa-mi amintesc cum era si cum este.Se pare ca ai strabatut lumea in lung si-n lat.Ai avut spiritul exploratorului. :(

 

 

 

Mda....interesant este ca trebuie sa fii cu ochii in 4 pentru ca din cate am mai auzit pe la cineva,intr-unele orase de margine la frontiera,ar avea loc ata

curi religioase care se lasa sangeros si cu victime,cartiere rau famate.....e un pic dificil!

 

Desigur.Dar eu merg pe speculatia ca tu vei cumpara zbor pana la Mumbai,Delhi sau cel mult prin Goa. Ce sa cauti tu in orasele de frontiera unde se ataca aia? :)

Nu ai zis ca vrei sa vezi Taj Mahal ? Mergi si vezi-l.Doar nu ai de gand sa dai o tura prin Kashmir sau alte locuri pe la granita cu Pakistan nu?

Editat de Intifada

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Traducere:

 

Ambasada Indiei, din Budapesta, Ungaria

 

INFORMATII DE CONTACT

Chancery address: 1025 Budapest, B

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Da' lasa-l, ca el vrea sa vada obiectivele turistice . :D)

 

Precum comorile din sudul indiei ... ascunse (sper ca) bine de curiosi sau "colectionari"!!!

 

... interesant este ca trebuie sa fii cu ochii in 4 pentru .....e un pic dificil!

 

 

Mda, in Rromanica traiesti intr-o securitate deplina, nimic nu ti se poate intimpla!!!

 

Ce e dificil??? Cum treci granita cu marfa ilegala fara sa fi impuscat sau ???

 

Nu ai zis ca vrei sa vezi Taj Mahal ? Doar nu ai de gand sa dai o tura prin Kashmir sau alte locuri pe la granita cu Pakistan nu?

 

Mie-mi spui!!! intentiile nu sint turistice, imediat am observat cum a deviat de la filme antice la comori, Taj Mahal si granite neumblate ... Prin america de sud nu mai merge treaba cu narcoticele si carausii romani, poate vrea sa deschida o cale libera terestre spre west incarcat precum Santa cu bunatati din India!!! S-a gandit ca aici gaseste solutii.

Cineva care vrea sa calatoreasca in zone exotice ca India, are bani berechet, nu-i pasa de costul vizei ... Costa exact valoarea potcoavei pe calul mort. :(

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Precum comorile din sudul indiei ... ascunse (sper ca) bine de curiosi sau "colectionari"!!!

 

 

 

 

Mda, in Rromanica traiesti intr-o securitate deplina, nimic nu ti se poate intimpla!!!

 

Ce e dificil??? Cum treci granita cu marfa ilegala fara sa fi impuscat sau ???

 

 

 

Mie-mi spui!!! intentiile nu sint turistice, imediat am observat cum a deviat de la filme antice la comori, Taj Mahal si granite neumblate ... Prin america de sud nu mai merge treaba cu narcoticele si carausii romani, poate vrea sa deschida o cale libera terestre spre west incarcat precum Santa cu bunatati din India!!! S-a gandit ca aici gaseste solutii.

Cineva care vrea sa calatoreasca in zone exotice ca India, are bani berechet, nu-i pasa de costul vizei ... Costa exact valoarea potcoavei pe calul mort. :(

Fiule/Fiica faci acuze neintemeiate acum,si nu stiu impotriva cui esti pornit/a , impotriva mea nu cred......nu sunt plin nici de bani si nici mafiot,sunt un simplu om si ar trebui sa ai un pic de respect si decenta fata de mine fiindca nu esti de seama mea sa vorbesti la per'tu cu mine,am 30 ani,putin respect te rog frumos.

 

Iti spun eu cat de mafiot si de bani gata sunt(precum crezi)eu.

Cand te fataiai pe formurile astea eu eram in spital suferind pentru toti fii vostri si pt voi scotand pe piata Statelor(U.S.A)..doua medicamente experimentale in tara fara ca nimeni sa nu-mi plateasca nici un ban intr-o lume in care fiecare picatura de sange conteaza.

Nu vezi ca nu mai doneaza nimeni o picatura de sange pentru cei care au nevoie?

Asta nu are legatura cu sub.forumului dar iti arat cat de mult gresesti judecan-du-ma drept Baiat de bani gata,mafiot..Etc!

Sunt si eu bolnav si om simplu ca voi si nu cred ca am acuzat pana acum pe cineva.

Aveti grija pe cine raniti!

 

Asadar draga OLGA fiindca asa te cheama(The Unknown)puneti poza si nume la profil nu mai sta anonima!Crede-ai culinarico ca nu stiu cine esti?

M-ai suparat! Ce ar zice Admin despre datele profilului tau?

Cand vorbeam despre"comorile ascunse ale Indiei"ma refeream la cultura straveche indiana"comorile culturale ale indiei".Citeste tot nu numai ce iti convine.

Editat de razvang

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×