Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Curiozitati istorice.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nu multi stiu ca in peninsula Sinai se afla o veche manastire care a fost construita pe vremuri cu ajutorul sclavilor din valahia.Urmasii sclavilor,azi traiesc ca beduinii si amestecati cu ei. Cu toata vremea care a trecut, ei povestesc legende care au trecut din tata la fiu in care se amintesc si cuvinte care se aseamana cu limba romana. Asta din experienta personala a mea. Inca ceva. Numele localitatii Sinaia din Romania,dupa numele peninsulei si desertului Sinai a fost dat/

 

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGER...ORIE/aldea2.htm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sau invers :huggles: .

 

Articol interesant dar din pacate,cunosc locul si oamenii din cele 5 plimbari pe acolo si pot sa te asigur ca sunt scrise multe lucruri care nu au nimic cu realitatea. De exemplu,nimeni dintre acei beduini nu stie nici un cuvant pe romaneste si totii merg desculti sau cu sandale beduine. Dupa informatia care am primit la Manastire,Santa Caterina,acei valahi adusi din Romania au fost adusi ca zidari si claditori profesionali, nu ca sclavi.Nu au fost aduse femei si nu copii. Interesanta este chestia cu darea cadou a unei carti din trecut. In general nu se permite intrarea turistilor de toate felurile in sala unde sunt tinute scrisele manastirii. Nici un cap a manastirii nu ar fii dat vre-o carte si nici o foaie din cele care sunt in posesia manastirii. Afara de apa,nu se serveste la nimeni nimica.

Mie mi se pare ca acel care a scris articolul a cam exagerat.Nu stiu dece ca adevarata poveste a acelor valahi care au terminat lucru dupa aproape 20 de ani,au fost parasiti si din lipsa de altceva,au continuat sa lucreze la intretinerea manastirii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Brasovul a fost infiintat de catre Cavalerii Teutoni in anul 1211?

 

prima editie a Festivalului International Cerbul de Aur a avut loc in anul 1968? a aparticipat si Julio Iglesias,

 

 

1. - Credeam ca Decebal cu Florin Piersic l-au infiintat ... orasul :huggles:

 

2. - Da, da am si vazut la televizor festivalul, cel mai mare eveniment romanesc pana atunci al tuturor timpurilor ROMANESTI - traiasca PCR!!! insa nu pentru Julio sau Luminita am cascat ochii pe ecranul mic alb-negru!!! ci pentru

francezii si a lti invitati de onoare: Los Machucambos, Gică Petrescu, Hugues Aufray, Caterina Casseli, Edith Pieha, Amalia Rodrigues, Rika Zarai, Rita Pavone, Maria Mitiieva, Bobby Solo, Jean Claude Pascal, Gilbert Becau.

Plus sa admiram hainele femeilor si blanurile albe in care soseau pentru festival ... ce de lux mi s-a parut!!! care mi-a dat un gust in plus sa visez la: - cand voi fi (mai) mare ... ajung si eu acolo!!!

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
De cinci ori?Pai cum ai rezistat,ca eu abia fac fata caldurii din Romania.

 

Tu nu ai citit ca evreii s-au plimbat cam 40 de ani in trecut in Sinai si inca din 1967 si pana in 1977 cand am facut pace cu Egiptul? Cu timpul ne-am obisnuit cu caldura.

Adevarul este ca si eu sufar de caldura verii romanesti mai mult decat la a noastra ca la noi avem peste tot aer conditionat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×