Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
manonthemoon

Legislatie privind amplasarea de substante otravitoare(deratizare)

Rate this topic

Recommended Posts

Nu stiu daca am formulat tocmai corect dar...concret e vorba despre amplasarea grauntelor otravitoare pentru sobolani pe spatiul verde al blocurilor. In mod surprinzator (sau nu) exista inca indivizi iresponsabili care fac asa ceva.

Din cite stiu spatiul verde al blocului tine de ADP , deci e spatiu public. Pe aceste spatii pot intra si copii si animale de companie. Pericolul de otravire e foarte mare.

Intrebare : exista vreo lege care sa specifice clar ce anume este legal si ce nu referitor la amplasarea acestor otravuri ?

Poate ma puteti ajuta caci in acest moment ma bat cu morile de vint.

Otrava e pusa de o firma de deratizare la solicitare administratorului !

Edited by manonthemoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

spatiul verde al blocului poate apartine proprietarilor de apartamente si se inscrie in cartea funciara a fiecaruia alaturi de apartament si de terenul de sub bloc in cota parte indiviza. depinde de care spatiu verde este vorba. trebuie verificat exact cine este proprietarul acelui teren. la primarie se face asta.

daca administratorul blocului a cerut unei firme sa faca deratizarea pe acel spatiu atunci poate insemna ca locatarii sunt proprietari acolo, pe acel teren. in caz contrar actiunea lui este abuziva. daca era domeniu public primaria prin societatea care administreaza domeniul public este singura in masura sa faca actiunea de deratizare precum si orice alta actiune de intretinere a lui.

de la primarie se incepe totul prin stabilirea exacta a proprietarului spatiului verde.

Share this post


Link to post
Share on other sites
de la primarie se incepe totul prin stabilirea exacta a proprietarului spatiului verde.

Multumesc pentru lamuriri. Situatia e clara din acest punct de vedere : spatiul verde este al ADP-ului cert. Firma de deratizare are contract cu primaria. Firma presteaza la solicitarea administratiei blocului. La solicitarea administratorului firma a pus otrava si pe spatiul verde. Aspect important (sau nu) : nu exista sobolani, scopul fiind otravirea pisicilor si ciinilor si- as adauga eu - a cui se mai nimereste prin zona.

Problema e ca am descoperit cu surprindere ca nu exista o lege clara in acest sens sau nu am reusit eu s-o gasesc.

Poate intr-o zi administratorul solicita sa se puna otrava chiar sub geamurile locatarilor sau in lifturi sau D-zeu mai stie unde ii bubuie mintea. Nu e o lege sau ceva..? care sa oblige firmele de deratizare sa nu se bage in zone expuse ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×