Sari la conținut
Forum Roportal
Ionick

Un PC ghidush

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dragilor,

 

Va povestesc ce am patit eu cu un calculator P4 pe care aveam instalat Windows Vista cu licenta, si care functiona multumitor pana am incercat sa instalez un software de proiectare computerizata care imi cerea resurse RAM si video-RAM mult mai mari decat aveam disponibile (lucru pe care nu l-am verificat initial).

Dupa instalarea softului, calculatorul a inceput sa se blocheze la deschiderea programului instalat. Am mai incercat de cateva ori, dupa care a inceput sa nu mai intre in Vista pentru ca nu avea un driver. Am intrat de vreo cateva ori in "safe mode" si s-a reparat singur. Dupa un timp nu mai intra decat in safe mode, iar in Vista imi prezenta ecran negru. Apoi a incepu ca in safe mode sa prezinte la rezolutie redusa o serie de siruri de linii intrerupte pe verticala de culoare mai deschisa decat fundalul. I-am dat repair de pe discul original, dar problema nu a disparut. Pe alt monitor arata la fel. Am formatat HDD-ul si am instalat Windows XP si surpriza: la anumita setare a monitorului (frecventa, rezolutie si culori) nu se mai vad liniile, dar ele reapar la programe care acceseaza alte setari.

Initial m-am gandit ca este un virus pentru ca nu folosesc antivirus, apoi am crezut ca este monitorul setat gresit, apoi mi-am facut probleme ca placa video nu functioneaza bine, apoi dupa ce am vazut discutiile voastra i-mi fac probleme ca sursa este improprie, si in final nu exclud posibilitatea ca BIOS-ul i-mi face probleme.

Voi schimba placa video azi sa vad ce se intampla, si voi reinstala poate BIOS-ul (desi nu cred ca este nevoie dar vanzatorul mi-la parolat si nu am access la el), dar voi ce parere aveti?

 

Sunte-ti invitati sa spuneti fiecare ce credeti, cu bunavointa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×