Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Ionick

Un PC ghidush

Rate this topic

Recommended Posts

Dragilor,

 

Va povestesc ce am patit eu cu un calculator P4 pe care aveam instalat Windows Vista cu licenta, si care functiona multumitor pana am incercat sa instalez un software de proiectare computerizata care imi cerea resurse RAM si video-RAM mult mai mari decat aveam disponibile (lucru pe care nu l-am verificat initial).

Dupa instalarea softului, calculatorul a inceput sa se blocheze la deschiderea programului instalat. Am mai incercat de cateva ori, dupa care a inceput sa nu mai intre in Vista pentru ca nu avea un driver. Am intrat de vreo cateva ori in "safe mode" si s-a reparat singur. Dupa un timp nu mai intra decat in safe mode, iar in Vista imi prezenta ecran negru. Apoi a incepu ca in safe mode sa prezinte la rezolutie redusa o serie de siruri de linii intrerupte pe verticala de culoare mai deschisa decat fundalul. I-am dat repair de pe discul original, dar problema nu a disparut. Pe alt monitor arata la fel. Am formatat HDD-ul si am instalat Windows XP si surpriza: la anumita setare a monitorului (frecventa, rezolutie si culori) nu se mai vad liniile, dar ele reapar la programe care acceseaza alte setari.

Initial m-am gandit ca este un virus pentru ca nu folosesc antivirus, apoi am crezut ca este monitorul setat gresit, apoi mi-am facut probleme ca placa video nu functioneaza bine, apoi dupa ce am vazut discutiile voastra i-mi fac probleme ca sursa este improprie, si in final nu exclud posibilitatea ca BIOS-ul i-mi face probleme.

Voi schimba placa video azi sa vad ce se intampla, si voi reinstala poate BIOS-ul (desi nu cred ca este nevoie dar vanzatorul mi-la parolat si nu am access la el), dar voi ce parere aveti?

 

Sunte-ti invitati sa spuneti fiecare ce credeti, cu bunavointa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×