Jump to content
Forum Roportal
Opiums

Bunul simt, onoarea, respectul

Rate this topic

Recommended Posts

In tara mea nu se respecta vointa omului obisnuit. M-am saturat sa vad asta si gata. Legea nu tine cu noi si gata. Vreau sa vad Testamentul legal si inatacabil ca fiecare sa lase munca sa de-o viata cui vrea. Sa nu mai fie atacata dorinta mortului de neamuri sau de copii. Sa nu mai vad copii care ii forteaza pe parintele supravietuitor sa alerge prin tribunale ca asa vor ei. Bani. Au muncit copiii pentru acei bani oare? Urat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In tara mea nu se respecta vointa omului obisnuit. M-am saturat sa vad asta si gata. Legea nu tine cu noi si gata. Vreau sa vad Testamentul legal si inatacabil ca fiecare sa lase munca sa de-o viata cui vrea. Sa nu mai fie atacata dorinta mortului de neamuri sau de copii. Sa nu mai vad copii care ii forteaza pe parintele supravietuitor sa alerge prin tribunale ca asa vor ei. Bani. Au muncit copiii pentru acei bani oare? Urat.

 

Cand am citit titlul topicului ma asteptam la altceva.Inteleg doar ca aveti o problema legata de o mostenire si nu vad prea multe legaturi intre cele postate si titulatura topicului.Aceasta situatie sa fie reprezentativa pentru lipsa de respect ,bun simt si onoare in societatea romaneasca astazi? Ma indoiesc.

Nici cu generalizarea nu sunt de acord.Suntem intr-o criza morala ,dar nu ne putem permite sa spunem ca totul este pierdut.Trebuie sa cautam acele persoane cu bun simt si sa le sustinem,acolo unde gasim respect sa acordam respect ,iar onoarea sa redevina una din valorile fundamentale.

In ce priveste problema legala prezentata ,iarasi nu sunt de acord.Legea prevede posibilitatea de atac asupra testamentului ,pentru cazurile nu putine ,in care decedatul .in viata fiind ,a fost indus in eroare ,ori s-a profitat de anumite conjuncturi,de catre persoane puse pe capatuiala ,care au obtinut acte testamentare in favoarea lor.Uneori este vorba chiar de rude ce incerca sa elimine alti predendenti la mostenire.

Legea este dreapta asa cum este.In functie de gradul de rudenie ,mostenitorii trebuie sa fie protejati.Este greu de spus daca o persoana are sau nu dreptul moral de a fi mostenitor.Nu scrie nicaieri ca decedatul este automat cel onorabil in intentii ,iar mostenitorii sunt cei imorali.Legea stabileste o norma.Poate fi respectata,poate fi stabilita de comun acord intre mostenitori o alta formula sau exista si posibilitatea pentru detinatorul unui bun transmisibil, de a face orice tranzactie cu acel bun,incheind si o clauza de uzufruct.In acest fel problema testamentului nu se mai pune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am probleme cu nici o mostenire. Atata doar ca m-am saturat sa vad cum se schimba oamenii cand e vorba de mostenire.Uneori ma intreb daca parintii lor, bunicii lor nu aveau nimic (nu detineau nimic) ce ar mai fi facut ei? Eu sunt de parere ca fiecare trebuie sa munceasca si sa faca nu sa astepte sa mosteneasca. Legea nu e corecta din punctul meu de vedere deoarece fiecare ar trebuii sa fie lasat sa isi aleaga persoana care considera EL ca merita munca lui. Decizia si consecintele sunt ale lui. Realitatea este ca unii mostenitori nu dau nici doi bani pe parintii sau pe bunicii lor, ii vad pe acestia odata pe an, habar nu au daca respectivul are paine sau pastile sau daca mai poate merge dar mostenire vor.

Sa o mai luam si altfel. Daca cei dragi s-ar ocupa si s-ar duce mereu la rudele lor acestia nu ar mai face testamente sau acte de vanzare cumparare la altii. Daca lasi omu singur....ce crezi ca se intampla?

Parintii de azi au ajuns sa se teama de copii. Acestia sunt influentati de diverse persoane si uita pur si simplu cine i-a crescut.

Mai este ceva care chiar ma face sa ma mir de lumea in care traiesc.Doi oameni se casatoresc fac o casa dar din diverse motive pe care nu le discut aici nu fac copii.Unul din ei decedeaza si atuncea sare mama soacra sau tatal socru sau sora/fratele ca au dreptul la mostenire.Rusine..Rusine..Rusine

Ce lege este asta frate?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si alte 3 dorinte nu ai? Si eu imi doresc asta dar daca vreau asa ceva am zis ca mai bine emigrez.Ca sanse pentru asa ceva cam micute.

 

Si tu crezi ca "dincolo" e mai bine, acolo exista dreptate si justitie????? Da-mi voie sa ma prapadesc de ras :cheer: ... Acolo e "aceiasi Marie cu alta palarie", mai camuflata. Totusi, intr-adevar lumea e mai rezonabila (de voie, de nevoie)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu legea este problema.

Aveti dreptate sa fiti revoltat de aspectele semnalate.

Daca insa s-ar modifica legea in sensul in care va doriti dvs, atunci ati fi revoltat de alte lucruri si revolta ar fi de asemenea intemeiata.Ati protesta atunci fata de situatiile in care ,mizand pe diferite conjuncturi sau pe starea precara de sanatate ori psihica a unui batran si bazandu-se pe coruptibilitatea unui notar,eventual si a unui medic,,indivizi fara scrupule ,rude sau nu cu cel in cauza,ar reusi sa-si insuseasca dreptul testamentar asupra bunurilor acestuia.

Se naste si o alta problema .Ce te faci daca vin mai multi cu testamente diferite si aparent legale toate?Va asigur ca ar aparea aceasta situatie si atunci se vor umple tribunalele civile de astfel de cauze.

Pe de alta parte eu cunosc situatii in care vanatori de mosteniri ,au ca ocupatie si proincipala sursa de venit ,inselarea unor batrani cu promisiuni de ingrijire si ocrotire,care se tin de cuvant doar pana obtin actele,testamentare sau chiar de vanzare cumparare fictiva cu clauza de uzufruct.Dupa care uita de batran sau si mai rau il persecuta in toate felurile,doar doar scapa de el mai repede.Evident ca la fel de vinovate sunt si rudele care dupa cum spuneati ,traiesc cu speranta ca doar doar o sa moara mai repede "babaciunea" pe care au lasat-o de izbeliste si se vor pricopsi ei.

In concluzie, vinovate sunt mentalitatile,decaderea morala ,educatia precara,justitia corupta,birocratia si saracia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar aveti dreptate cu testamentele multiple (chiar haios) presupun ca ar trebuii luat in considerare ultimul nu? In ceea ce ii priveste pe batranii nostrii deja am vazut cateva cazuri in care au facut acte de vanzare cumparare cu altii(unii nu fac nici macar cu clauza de intretinere) si dupa aia adios. Nu-i mai baga respectivii in seama asteapta sa moara. Da aveti dreptate totul tine de moralitate. Atat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In tara mea ...

 

Fiecare persoana are un testament facut inca din timpuri cand poate sa ia decizii personale singur/a!!!!!

Minorii si studentii care traiesc din banii parintilor si tot ei ar plati spitalizarea, trebuie sa accepte conditiile parintilor.

Cei care-si castiga existenta sint independenti de beneficiari, timpul lor vine la moartea celori dragi!!!

 

Legea de mostenire suna asa in Arizona: daca moare sotul, sotia mosteneste totul 100% si invers.

La moartea sotiei (dupa sot) copiii acestora mostenesc in parti egale tot ce a mai ramas de salvat, indiferent ca in testament a fost scris altceva. Sint si aici parinti care nu lasa nimic pe unul din copiii ca nu s-a insurat cu cine voiau ei sau alte criterii personale, insa legea ajusteaza socoteala dupa plecarea lor.

Nu se accepta fortarea parintilor sa dea totul copiilor!!!!! E nororc ca la vanzarea casei banii intra in contul celui care a vandut casa si pe numele cui a fost, nu al urmasilor si ei n-au deloc acces la aceasta suma nici prin santaj ca nu se scot multi bani deodata din cont ca se intreaba unde se duc banii?!?!?!?!?

Chiar ca bancile se reclama sa fie tracut casa pe numele lor si asigura o batrinete pe cinste si onorabila pe langa ca nu este achitata casa in intregime!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×