irca 2 Raportează post Postat Februarie 10, 2010 (editat) PRAJITURA NEGRESA Ingrediente 4 oua 1,5 cani de zahar 3 linguri cacao, 1 lingura ness (optional) 7 linguri de apa, 2 linguri Martini sau ce preferati (optional) 200 gr margarina 1 cana faina. 0,5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie. Mod de preparare Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva. Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam. Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar. In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine. Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers! Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri. Alte retete de prajitura negresa Negresa Negresa de post Pofta buna! Editat Februarie 10, 2010 de irca 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Martie 26, 2010 (editat) Arata foarte bine prajitura asta, se mai poate insiropa cu ceva lichior si pe urma decora cu acea crema delicata, cred ca devine foarte bun si se poate scoate din tava cu lingura si servi cu inghetata sau ceva gem mai lichid, incalzit eventual. Editat Martie 26, 2010 de The Unknown 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Candy_girl2385 1 Raportează post Postat Aprilie 23, 2010 reteta asta este cam complicata,stiu eu o compozitie care nu iti ia prea mult timp sa o prepari 2-oua 1/3cana ulei 1 cana zahar 1 ligura cu varf bicarbonat stins cu 2 linguri de otet 1 varf de sare 4 linguri gem sau dulceata(la alegere) 2 linguri cacao 2-3 cani faina mirodenii se amesteca toate bine se pun intr-o tava unsa .se lasa focul tare pentru 5 min dupa care se lasa focul mic cam 30 min.atat simplu ca buna ziua.cine doreste le poate insiropa si asezona cu frisca.... 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Septembrie 21, 2012 Negresa cu banane Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua 100 ml apa calduta 300 ml lapte continuare 4 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Indigo 1 3462 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 Negresa cu banane .... Tot sunt eu intro perioada in care mananc numai dulciuri si mi-ai facut o pofta cu negresa asta. Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Emme 626 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 Tot sunt eu intro perioada in care mananc numai dulciuri si mi-ai facut o pofta cu negresa asta. Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. Si eu vreau. Mi-e pofta. N-am mancat niciodata cu banana. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Melissa Rebecca 14613 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 Negresa cu banane Aoleeeuu Samy draga, ce bine arata in toate pozele, de parca le simt gustul.. 2 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 Negresa cu banane Am si eu un platou lung asemanator doar ca are 4 Iris flori pe ea in diferite culori. Parca totul e mai bun de pe ea :crazy: conteaza foarte mult cum este prezentat o marfa!!! si nici eu nu stiu daca se simte banana in aceasta prajitura??? sau-l face doar moale si pufoasa. 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Lucia N 11235 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 "Negresa" este o prajitura delicioasa, chiar daca nu am gustat reteta cu banana, cu Martini(Martini-i chiar o licoare faina de tot). 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Septembrie 24, 2012 Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. Mie imi place. Sa puneti chiar 4 banane, mari si coapte. La fel imi place combinatia de blat cu banane si nuci, miami. N-am mancat niciodata cu banana. Noua ne-a placut. Aoleeeuu Samy draga, ce bine arata in toate pozele, de parca le simt gustul.. Si eu as mai manca azi ca mi-e faomeee si nici eu nu stiu daca se simte banana in aceasta prajitura??? sau-l face doar moale si pufoasa. MMm depinde cate baane pui, dar face blatul cumva umed si maole 3 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri