Sari la conținut
Forum Roportal
Adriana.76

Pentru un plus de energie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum ca se apropie Martie, implicit primavara am spus sa scriu cateva tertipuri Feng Shui pentru un aport de energie si pentru un tonus mai bun.

Cromoterapia. Dincolo de estetica, fiecare culoare ne sugereaza ceva, fiecare culoarea are povestea ei si rolul ei in viata noastra. Ele pot avea efect asupra starii noastre sufletesti si asupra vitalitatii spiritului. Pentru o buna tonifiere putem sa ne inconjuram (vestimentatie sau ambient) de galben ce reprezinta soarele sau aurul si care este un bun stimulant sistemului nervos central. La fel de eficient este verdele ce ne invioreaza simbolizand natura si sugerandu-ne speranta. Rosul ne fortifica si ne indeamna la pasiune fiind culoarea iubirii si a energiei sexuale. Nu in cele din urma, albastrul este culoarea infinitului, a cerul si a apei. Calmeaza si relaxeaza.

 

Lumina si umbra. Asa cum lumina este benefica pentru a trai, umbrele au rolul lor foarte important pentru a ne odihni. Lumina foarte puternica este yang si dauneaza echilibrului nostru la fel cum intunericul ne aduce nelinistea si depresia. Ele trebui imbinate in asa fel incat sa cream un echilibru ce ne poate aduce armonia de care avem nevoie si in felul aceste Chi-ul va fi stimulat favorabil.

 

Aromoterapia. Sistemul nervos poate fi stimulat de aromele uleiurilor eterice. Ele pot induce o stare de relaxare si pot genera o senzatie de multumire si destindere exercitand un efect de armonizare pe plan fizic, psihic si mental. Eucaliptul, isopul, levantica si rozmarinul sunt bune calmante ale sistemului nervos central. Lemnul de santal, menta, piperul negru si salvia ne pot tonifica revigorandu-ne. Le puteti imprastia in aer sau varsa cateva picaturi pe becuri, in apa in care va clatiti lenjeria, in umidificatoare, cada de baie etc.

 

 

 

 

Maine, alte ponturi pentru o stare de bine

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×