Sari la conținut
Forum Roportal
Cr4k3r

Nu ma mai inteleg cu nimeni si nu este vina mea

Postări Recomandate

Absolut nimic din ce ai scris aici nu iti justifica aerele de superioritate. Cine este intr-adevar mai bun decat altii nici macar nu realizeaza acest lucru, ba chiar are o parere proasta despre sine insusi. Cine este intr-adevar mai bun decat altii cauta sa fie si mai bun, in raport cu propria sa persoana, nu cu altii.

 

Cu alte cuvinte, optica ta e cam eronata. Esti un superficial care cere altora profunzime. Poate ceea ce tie iti pare important, pentru altii e nesemnificativ. Sistemele de valori difera.

 

 

Si, a propos, facem parte din aceeasi deGENERATIE.

Editat de Pseudofericita
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cr4k3r, sfatul meu e sa incerci sa te inconjori cu oameni pe placul tau. Si eu cunosc multe persoane cu nasul pe sus, dar nu incerc sa ii schimb din 2 motive. 1. Nu imi pasa (si daca nu imi pasa nu inseamna ca sunt ca ei). 2. Chiar daca as incerca nu as reusi. Eu am grupul meu de prieteni care sunt toti foarte ok. Cr4k3r, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca in lumea asta exista de toate felurile de oameni. Important e ca tu sa ii ai ca prieteni doar pe cei care sunt in stilul tau.

 

Si inca ceva. In lumea asta nu exista oameni destepti. Toti sunt prosti (inclusiv eu si tu). Si numai atunci cand incepi sa inveti iti dai seama cat de prost esti defapt.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citind cu atentie toate mesajele, imi dau seama ca gandisem bine prima oara.

Mi-am propus apoi sa iau ad literam ce ai spus despre defectele prietenilor tai si le-am asociat unui anumit tip de oameni (profitori, nerespectuosi, nesinceri etc). Fireste ca am gresit.

Prietenii tai se simt desconsiderati pe buna dreptate, pentru ca sunt. Nu mi-o lua in nume de rau. Chair daca nu te-ar fi indepartat, tot de sus i-ai fi privit in permanenta. Imagineaza-ti ca esti tu cel caruia un prieten ii da mereu sfaturi, fara a fi cerute, si apoi se comporta ca un parinte nemultumit ca nu a fost ascultat.

Prin atitudinea ta, practic le ceri sa admita ca le esti superior si sa iti ia cuvintele ca litera de lege. Asta nu e prietenie. Daca au acele defecte, datoria de a le schimba o au fata de ei insisi, in nici un caz fata de tine.

 

Imi amintesti de un artist care simte o mare multumire vazandu-si sculptura terminata, dupa care o poarta in traista pe toate strazile si din cand in cand o scoate si o priveste cu ochii lucind de multumire.

Simti ca ai multe de dat lumii; asta e foarte bine. Dar nu incerca sa modelezi oameni ca si cand ar fi bucati de lut in mainile tale, ca apoi sa fii multumit de tine insuti, pentru ca evident nu sunt.

 

Esti inca tanar si te cred cand spui ca vrei sa le faci un bine, desi e gresit sa te raportezi la ideea ta de bine, ignorand-o pe a lor. Asta se intampla intre parinte si un copil care inca nu are discernamant, nu intre omeni care ar trebui sa comunice de la egal la egal.

Ai mare grija cu aceasta atitudine. Cunosc persoane care au pornit asa, dar odata cu varsta au inlocuit dorinta de a face bine cu cea de a avea dreptate, dorindu-si chiar ca celor care nu le primisera sfaturile sa le mearga rau, doar pentru a putea spune "Ti-am zis eu! Daca nu m-ai ascultat...! De acum incolo sa ma asculti!"

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:good: Nu am nevoie de psiholog. De voi aveam nevoie. Acum mi-am dat seama ca aveti dreptate. Nu am vazut binele altuia in felul lui si am incercat sa il fac ca mine. Asa este. Acum imi pare rau. Si imi voi schimba si cercul acesta de "prieteni". M-ati ajutat mai mult ca un psiholog.Si da sa stii ca in anumite momente, chiar am vrut sa am dreptate dorind raul altuia (da nu se numeste rau, sa-i zicem neplacere), doar ca sa vada ca am dreptate, dar sincer acum am deschis ochii datorita voua.Poate am incercat sa-mi fac o "armata" ignorandu-le persoana, am incercat sa ii domin probabil.Trebuie sa gandesc bine. Poate pritenul adevarat este omul nevazut.Va multumesc, o sa tin cont si o sa incerc sa ma schimb. :)

Editat de Cr4k3r

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"- stii care-i partea proasta a punctualitatii? cand ajungi tu la locul intalnirii, nu-i nimeni acolo care sa aprecieze. "

Dap...asa este, nimeni nu observa ca esti corect. :) Daca nu te poti face iubit, fa-te de temut.

Editat de Cr4k3r

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inceteaza sa mai astepti ceva de la oameni. Multumiri, recunostinta, aprobare, recunoastere... O sa te simti mai bine. Cu cat asteptarile sunt mai mari, cu atat dezamagirile sunt mai mari.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Inceteaza sa mai astepti ceva de la oameni. Multumiri, recunostinta, aprobare, recunoastere... O sa te simti mai bine. Cu cat asteptarile sunt mai mari, cu atat dezamagirile sunt mai mari.

Nu sunt in situatia celui care a lansat topicul... totusi ce ai postat , sunt sigur ca e greu realizat chiar si pentru tine!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
:o: Nu am nevoie de psiholog. De voi aveam nevoie. Acum mi-am dat seama ca aveti dreptate. Nu am vazut binele altuia in felul lui si am incercat sa il fac ca mine. Asa este. Acum imi pare rau. Si imi voi schimba si cercul acesta de "prieteni". M-ati ajutat mai mult ca un psiholog.Si da sa stii ca in anumite momente, chiar am vrut sa am dreptate dorind raul altuia (da nu se numeste rau, sa-i zicem neplacere), doar ca sa vada ca am dreptate, dar sincer acum am deschis ochii datorita voua.Poate am incercat sa-mi fac o "armata" ignorandu-le persoana, am incercat sa ii domin probabil.Trebuie sa gandesc bine. Poate pritenul adevarat este omul nevazut.Va multumesc, o sa tin cont si o sa incerc sa ma schimb. :P

 

"Cu totii ne visam salvatori, dar lumea, merita oare salvata?" habar nu am de unde e citatul asta, un film sau o carte, cert e ca se potriveste putin la povestea ta. Nu mai incerca sa schimbi/ inveti pe nimeni daca nu ti-o cere, ca nu esti Dumnezeu. :cry:

 

Si inca ceva, ignorance is bless !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
mereu am dreptate si stiu viitorul acelei persoane dupa cum respira si dupa ce scoate din gura (numa prostii). Toti sunt neexperimentati in viata, ori mam dezvoltat eu prea repede si gandesc ca un om matur, ori toata generatia de azi (inafara de noi ceilalti) este idioata.

Deci cunostintele ( "prietenii") care mam inteles foarte bine cu ei, la modul cel mai serios, ne aparam vietile unu altuia...dupa un timp s-au prostit nustiu de ce. Numai gandesc lafel, sunt nepunctuali, uita repede (ceea ce numi place deloc...cum frate sa uiti de azi pe maine in special cand stii ca omul acela are o treaba importanta),umbla cu prostii, devin ofticosi,invidiosi etc.

Sa ii subapreciezi pe ceilalti si sa consideri ca ai mereu dreptate este o atitudine nesanatoasa. Nu va trece mult timp pana cand, sigur pe tine cum esti, vei face o prostie ce acum ti se pare inimaginabila.

 

Cunostintele tale nu "s-au prostit" ci "au crescut"/"s-au maturizat". Asa cum tu te lauzi cu o vasta experienta intr-ale vietii (hm?), asa si ei, au experientele lor. Probabil au trecut de varsta cand au nevoie de confirmare pentru fiecare actiune.

 

Tu te doresti a fi un fel de "tata" al prietenilor, un fel de sef ale carui vorbe trebuie ascultate fara maraituri, ori intr-o prietenie nu este loc de asa ceva.

Iar in ceea ce te priveste, maturitatea trece mai curand drept aroganta, infumurare etc.

 

Nu stiu de ce, dar am impresia ca invidia pe care o citesti pe fetele lor nu este altceva decat indiferenta, lehamite de... tine, care te crezi papusarul vietilor lor.

 

Macar merit 2 vorbe (da nici palea nu le primesc) : "Ai dreptate". Dar cred ca putini trec prin dastea si nustiu cum este sentimentul de ura.

Da, ai dreptate. Oamenii ca tine sunt foarte rari... :P

 

E posibil sa fii un om care lasa de la el intotdeauna,

Mie mi se pare ca vrea mai mult sa se impuna, si asta doar pentru a-si satisface orgoliul.

 

Nu sunt perfect, ba deloc, am si eu slabiciuni si dezavantaje, dar stiu ca am acumulat si voi acumula incontinuare cunostinte pe care altii ar plati sa le aiba.

Nu dezavantaje este cuvantul potrivit, ci defecte - defecte care pot fi indreptate. Ca doar nu esti un simplu spectator al propriului caracter.

 

Da asa este, doresc sa-i schimb pe altii...dar eu sincer nu am intalnit pe nimeni care sa stie ce vrea in viata desi au 19-20 de ani deja.

Nah, si eu tot 20 de ani am, dar nu incerc sa schimb pe nimeni... este inutil. Oamenii se schimba (cateodata involuntar) in fata motivatiilor, nu a sfaturilor. Plus ca oamenii au nevoie sa greseasca.

 

Indisponibil esti indisponibil se vede , imi pare rau de tine...dar se pare ca ai cam multe fumuri in cap ca esti probabil la facultate cu "pritenii" tai.Ca asta este Romania, trebuie unu sa spuna ceva jignitor sau sa se lege de om.

Mdea, a fost suficient ca cineva sa iti faca o observatie (eu nu vad nicio jignire) ca sa ne arati cat stii tu sa lasi de la tine.

 

 

 

In alta ordine de idei, daca nu faci ceva pentru a te integra intr-un grup, in societate, in general, vei ramane singur.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×