Electra2008 0 Raportează post Postat Decembrie 24, 2009 Caut o reteta de prajitura pe care o faceam acum multi ani in urma insa am pierdut lista cu ingrediente si nu mai stiu ce cantitati se pun. Era o prajitura festiva, compusa din aluat, crema de vanilie si se servea cu frisca si scortisoara deasupra. Iesea ca un tort de inaltimea unei palme. Din cate imi aduc aminte se facea un aluat gros cam de 2 degete (il intindeam cu sucitorul).Imi aduc aminte ca se facea cu mult unt si cantitatile era parca identice: apa, ulei, zahar, faina... nu stiu cate linguri. Iesea un fel de aluat fraged putin sfaramicios. Crema se facea din 800 g. smantana de 20% amestecata cu budinca de vanilie, stafide, oua, esenta de vanilie. Crema se punea peste aluat in tava si se tinea in cuptor pana era gata. Prajitura se tinea la rece pana a doua zi si se taia usor. Cand asezam in farfurie puneam frisca si presaram scortisoara. Nu mai stiu exact cantitatile si ingredientele la aluat. Daca ma poate ajuta cineva ii multumesc anticipat! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 12, 2012 Topic expirat! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri