Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Visul american:

Rate this topic

Recommended Posts

Happy Columbus Day America!

 

 

Visul American nu se intampla daca un oarecare Columbus n-ar fi acostat pe malurile noului continent intr-o zi de 12 Octombrie 1492,

 

ca de atunci incoace candva au aparut si visele, pana atunci oamenii nu preau erau in mood sa viseze.

 

Toata Planeta are ceva de celebrat in aceasta zi nu numai cei din America, ma refer la cea de nord si sud ... au ajuns aici din fiecare tara

 

cat de mica sa fie un numar de cetateni care aici traiesc de o vreme lunga.  

 

Timp de 523 de ani este cunoscut acest continent imens si inca nu este total descoperit, pentru ca au abandonat si exploratorii dupa ce au gasit aur ...

 

Eu consider o zi extrem de important din istoria omenirii Descoperirea Americii, pacat ca nu se observa cu o zi libera si ceva special de mancare!!!

 

Poate Donald Trump o va introduce traditia asta cand va ajunge Presedintele Statelor Unite, o sa-i scriu maine o scrisoare amicala despre cum ma simt.

 

Italian fiind Columbus, ar fi devenit Pizza mancare nationala, precis de asta se retrag de la o celebrare mai oficiala si legala ca deja a castigat destul natia  

 

italiana fara efort special de promovarea pizzei.   Eu cu sarmale o sa celebrez si sint recunoscatoare Domnului Columbus pentru efortul depus omenirii.

 

Loteria Vizelor a inceput deja pentru sezonul 2017 tot datorita acestui mare calator fara frica de apa sau de mare, furtuni sau sa infrunte necunoscutul.

 

In acele vremuri negre in care a trait si totusi a avut curaj sa porneasca ... niciunde ... si sa ajunga undeva, a trebuit un anumit caracter de om curajos

 

sa fie, cum nu se naste in fiecare secol unu!!!

 

 

"God Bless America

My home sweet home"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chiar daca pe alte continente se vizeaza ... Visul American s-a realizat la majoritatea populatiei civile prin a avea acces la computer, Inter-Net, Cell-Phone, Tablete si alte electronice cu provenienta americana, avioane de calatorit intre continente, automobile si tot ce se mai dezvolta pe acest continent si se vinde peste tot spre usurarea

vietii.   Toate astea n-ar fi fost posibil daca Columbus nu ajungea in timp pe coasta americilor ... daca tot englezii rulau planeta, cu toti eram chiar pe plantatie ca ei nu se interesau de sclavi sa stie nici sa citeasca.  Eram mai rau ca inAfrica de Sud oriunde locuiam si cel mai ravnit job la fete era de a fi servitoare la o casa MARE!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Visul american! Cu Dacia 1300 pe Route 66

 

dacia-1300-sua-route-66-9.jpg

 

Eduard Palaghiță este un român fericit. Chiar dacă a părăsit țara la 12 ani, el a reușit să păstreze conexiunea cu România prin intermediul bătrânei Dacii.

În trecut, românul a condus prin New York două unități Renault 12. Un break galben și o berlină portocalie, însă ambele au avut pe grila față montată sigla producătorului de la Mioveni. Dar din 2015, Eduard se plimbă cu o Dacia 1300 veritabilă.

Dar planul românului plecat în SUA nu se oprește aici. Anul acesta, Eduard vrea să străbată continentul de la est la vest cu Dacia. Mai precis, pe 20 august va pleca din New York către Chicago. Mașina va fi pusă pe platformă, românul spunând că nu are sens să forțeze autostrada din New York către Chicago.

De acolo, el va pleca pe roți pe celebra Route 66 către Los Angeles. Eduard și-a propus să parcurgă zilnic circa 500 de kilometri, drumul total având aproximativ 4.000 de kilometri.

Pe Eduard l-am văzut anul trecut la întâlnirea de clasice Dacia de la Brașov. Din păcate, anul acesta nu va putea veni, însă promite că în 2017 o să ne onoreze cu prezența. Pentru acea întâlnire, românul vrea să restaureze cel mai vechi Renault 12 model SUA existent. Acesta va fi trimis în țară pentru restaurare și va fi prezent la întâlnirea din 2017.

Cât despre aventura din această vară, îi urăm mult succes și așteptăm și un set de fotografii de pe drum.

 

auto-bild.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eduard Palaghiță si-a realizat visul american, altfel nu putea sa se joace de a caltoria prin america cu Dacia.   Precis are bizniz de bb de unde-i curg banii pentru a satisface placeri din astea ... nu ma mir daca voi citi de el la urmatorul raliu Paris - Dakar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

msn.com/en-us/news/world/it-s-legal-to-cross-the-border-and-seek-asylum-in-the-u-s-advocates-say         

"Since March 15, Monte Vista Baptist Church has assisted 77 people - including families and children - with food, shelter, and transportation after they were released by Customs and Border Protection following their apprehensions at the U.S.-Mexico border, said Pastor Angel Campos.   It's legal to cross the border to seek asylum.     “If you say you have a fear of returning to your country, you should be processed, receive a credible fear interview and if you pass, then you procedurally and legally are allowed to enter our country,” said Soulmaz Taghavi, an immigration attorney.    A person can legally seek asylum by reaching the United States or arriving at a port of entry even during a pandemic said Taghavi."

*Din America de Sud au venit foarte multi, de alte nationalitati nu s-a pomenit.   Precis este adevarat stirea desi n-am auzit nimic concret despre aceasta noutate."

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×