Sari la conținut
Forum Roportal
hans

Semnul fiarei = cipul ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In special in ortodoxie, am intalnit urmatoarea afirmatie: semnul fiarei din Apocalipsa este cipul.Nici unele biserici neoprotestante nu au scapat de la a crede aceste basme.

De unde si pana unde a ajuns cipul sa fie dusmanul "celor sfinte"? :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cipul este un simbol al noii societati, controlate prin informatizare, prin supraveghere, prin incercarea de a inabusi gandirea si initiativa proprie (care sa duca la ceva concret, influentandu-i pe cei din jur); de a depersonaliza omul.

 

Nu cunosc aceasta teorie din punct de vedere religios dar pot foarte usor sa fac analogia cu controlul care se vrea exercitat asupra "omului de rand" de catre cei care detin puterea. Deja avem camere de supraveghere peste tot, acum mai nou se vorbeste in unele tari (Olanda si UK din cate stiu) de uramarirea tuturor masinilor prin GPS sub pretextul unei taxe pe kilometru... Pasapoarte biometrice... Exista speculatii ca intr-un viitor (apropiat sau nu, dar sigur) se va ajunge la implantarea de cipuri care sa serveasca drept act de identitate, permis de conducere, acces la conturi bancare, etc. Deci chipurile pentru simplificarea existentei prin reducerea birocratiei, numarului de acte etc, se va tinde catre un singur obiect care sa contina toata informatia accesibila autoritatilor despre o persoana. De aici pana la controlul total asupra vietii oamenilor nu mai e decat un pas. La ora actuala, informatiile colectate de autoritati sunt destule, dar sunt fragmentate si colectate de diferite institutii. Prin introducerea unor asemenea cipuri oamenii ar deveni treptat ca niste roboti - nu ei insisi, ca gndire si traire umana, dar ar fi procesati de sistem la modul acesta. Orice libertate si notiune de "privat" ar disparea. In fine, oamenii ar putea fi obligati sa se supuna multor reguli carora, datorita sistemului, le-ar fi imposibil sa se impotriveasca.

Una dintre aceste reguli tinde sa fie acum secularizarea completa a societatii, incepand cu institutiile publice. Se merge pana la a interzice simboluri religioase (icoane in scoli, lantisoare cu cruce etc) si a interzice, uneori, rugaciunea, ceea ce e echivalent cu "banarea" notiunii de Dumnezeu in exprimare. Deci e usor de inteles in ce directie se merge. Si cu cat mai mult control e exercitat de autoritati asupra fiecaruia, cu cat mai greu va fi sa isi practice religia. Interzicand religia in scolile publice, de pilda (se va ajunge si la asta) e un pas spre a o interzice complet. Suna ridicol, dar nu e. Multi atei militeaza pentru asta, unii cu inversunare. Imi e usor sa prevad ca va aparea, ca unul dintre "drepturile omului", un drept "de a nu fi indoctrinat religios"; poate transimterea religiei de la parinti la copii va fi candva considerata o infractiune, un abuz psihologic. Nu suntem departe de perioada aceea. Eu presimt ca vor incepe cu minorii, deci nu le vor interzice adultilor sa isi practice religia, dar vor pretinde ca "minorii trebuie protejati de indoctrinare".

 

Un alt lucru e faptul ca orice comunitate, pentru a obtine ceva, trebuie sa fie unita. Pentru asta trebuie sa existe o comuniune spirituala la un anumit nivel, si omul chiar trebuie sa fie interesat de soarta comunitatii din care face parte, nu doar de comfortul sau. Si o sa fac o demonstratie, pornind de la lucruri simple, de care inca ne bucuram in mod mai putin daunator decat va fi in curand. Vorbesc despre realitatea virtuala. Nu despre faptul ca oamenii pot comunica mai usor, ci despre un simulacru al multor activitati, de gen Nintendo Wii. Practic omul poate simula unele activitati, isi poate petrece timpul fiind "ce vrea el sa fie", se va refula prin asta, dar nu va fi o realitate, va fi o iluzie. Si va uita, treptat,cine e de fapt; poate nici nu va mai simti nevoia sa vada anumite lucruri implinite in viata reala, din moment ce cea virtuala ii poate oferi totul, orice fantezie. Si treptat se va refugia in iluzia aceasta, si, ca orice viciu, ca o dependenta de alcool (si el mare creator de iluzii, nu-i asa?), va putea pune stapanire pe viata lui. Inca suntem la inceputul acestor inventii; vor evolua uimitor de repede.

Putand intreprinde in lumea virtuala activitati care in lumea reala ar fi implicat socializarea, omul se va izola. Si asa se va ajunge la ruperea oamenilor de cei din jur, la dizolvarea comunitatilor. Dezbina si cucereste.

Editat de Zero.Taiat.In.Patru
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cipul este un simbol al noii societati, controlate prin informatizare, prin supraveghere, prin incercarea de a inabusi gandirea si initiativa proprie (care sa duca la ceva concret, influentandu-i pe cei din jur); de a depersonaliza omul.

Ei si? Ce rau este in a "controla" o societate prin "supraveghere"? Cine ar trebui sa se teama de asta:oamenii cinstiti sau infractorii? :)

Cat despre "inabusirea gandirii si initiativei propri" prin cip...e o afirmatie impinsa la absurd. :yahoo: Prin cip ,cel mult este inabusita partial initiativa hotului care ar vrea sa-mi devalizeze contul bancar... :think:

 

Nu cunosc aceasta teorie din punct de vedere religios dar pot foarte usor sa fac analogia cu controlul care se vrea exercitat asupra "omului de rand" de catre cei care detin puterea. Deja avem camere de supraveghere peste tot, acum mai nou se vorbeste in unele tari (Olanda si UK din cate stiu) de uramarirea tuturor masinilor prin GPS sub pretextul unei taxe pe kilometru...

Si daca orice masina este urmarita prin GPS, GLONASS sau GNSS ce?Unde-i raul?Nici macar dpdv omenesc aceasta "supraveghere" nu este rea, ce sa mai vorbim ca dpdv al lui Dumnezeu e zero.

Repet intrebarea: cine se teme de aceasta "urmarire" din partea autoritatilor:omul care merge linistit cu masina la supermarket sau la biserica? Sau pastorul/popa/enoriasul :lol2: care dupa ce iese de la biserica da o tura pe la amanta? :lol: Asta, inainte de a merge sa faca o emisiune televizata despre credinta in Dumnezeu?

 

... Pasapoarte biometrice... Exista speculatii ca intr-un viitor (apropiat sau nu, dar sigur) se va ajunge la implantarea de cipuri care sa serveasca drept act de identitate, permis de conducere, acces la conturi bancare, etc. Deci chipurile pentru simplificarea existentei prin reducerea birocratiei, numarului de acte etc, se va tinde catre un singur obiect care sa contina toata informatia accesibila autoritatilor despre o persoana. De aici pana la controlul total asupra vietii oamenilor nu mai e decat un pas.

Pasapoartele biometrice?...Speculatii ortodoxe. :roll: Sa-mi raspunda cineva la intrebarea: ce are Dumnezeu impotriva pasapoartelor biometrice. De ce se dau "crestinii" de ceasul mortii inventand teorii ca si cea a pasaportului biometric sau cipul, asteptand implinirea a tot felul de basme ortodoxe, cand daca vine cineva si le bate la usa pentru a le cere un leu sau o bucata de paine ii da cu sutul in cur?

Ce credeti ca ne va intreba Isus la revenirea Lui:de ce ti-ai facut pasaport biometric :spiteful: sau: de ce "am fost flamand si nu M-ai saturat..."?

Cipurile sunt un instrument al Cezarului, si sunt foarte utile. Iar ceea ce ii apartine lui Cezarul nu trebuie confundat cu ceea ce Ii apartine lui Dumnezeu. :blink:

 

Orice libertate si notiune de "privat" ar disparea.

A nu se confunda libertatea cu privatul.

Atata timp cat exista libertatea de exprimare si de a actiona conform normelor democratice, chiar daca privatul ar fi descoperit, pentru un crestin adevarat nu este o nenorocire. Este o nenorocire pentru pastorul/popa/enoriasul care este un "mormant varuit", insa care nu doreste sa se descopere acest lucru.

 

Interzicand religia in scolile publice, de pilda (se va ajunge si la asta) e un pas spre a o interzice complet. Suna ridicol, dar nu e. Multi atei militeaza pentru asta, unii cu inversunare. Imi e usor sa prevad ca va aparea, ca unul dintre "drepturile omului", un drept "de a nu fi indoctrinat religios"; poate transimterea religiei de la parinti la copii va fi candva considerata o infractiune, un abuz psihologic.

Este un lucru cunoscut de catre toti credinciosii ca religia va trebui sa dispara. Cei ce lupta impotriva acestei caderi a Babilonului, lupta impotriva ingerului insarcinat cu misiunea de pedepsire a acestuia.Deci impotriva lui Dumnezeu care a hotarat ca Babilonul va trebui judecat/pedepsit.

Asa ca, religia trebuie sa fie interzisa in scoli.Asta, deoarece educatia crestina nu se preda de catre profesori ci incepe cu parintii.

Iar copiii, nu trebuie "violati" cum practica ortodoxismul botezand nou-nascuti impotriva vointei lor, ci trebuie lasati sa aleaga singuri la varsta optima.Asa cum a ales si Isus.

 

Si va uita, treptat,cine e de fapt; poate nici nu va mai simti nevoia sa vada anumite lucruri implinite in viata reala, din moment ce cea virtuala ii poate oferi totul, orice fantezie. Si treptat se va refugia in iluzia aceasta, si, ca orice viciu, ca o dependenta de alcool (si el mare creator de iluzii, nu-i asa?), va putea pune stapanire pe viata lui.

Ca orice lucru care pune stapanire pe om, si "realitatea virtuala" poate dauna grav sanatatii individului sau a comunitatii. Insa asta, dupa cum spunea si apostolul:DACA pune stapanire pe om.

Editat de hans

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca Ioan a vazut intr-adevar ceva in viitor, iar acel ceva ar fi fost cip-ul, nu cred ca ar fi inteles mare lucru prin prisma cunostiintelor pe care le avea acum 2000 de ani :) Cat despre coduri de bare si alte chestii dintr-astea...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ei si? Ce rau este in a "controla" o societate prin "supraveghere"? Cine ar trebui sa se teama de asta:oamenii cinstiti sau infractorii? :) Cat despre "inabusirea gandirii si initiativei propri" prin cip...e o afirmatie impinsa la absurd. :roll: Prin cip ,cel mult este inabusita partial initiativa hotului care ar vrea sa-mi devalizeze contul bancar... :lol2:

 

In primul rand, am spus ca cipul este UN SIMBOL. Deci din start nu interpretezi corect. La toate astea se va ajunge treptat, nu prin cip, ci prin diferite metode, folosite in acelasi ultim scop.

Ce e de rau...? Imagineaza-ti ca tot restul vietii, adult fiind, ai fi tratat ca si cand ai avea cinci ani, auzind mereu o voce peste umar: "Ajunge cu biscuitii, Ionele, ai voie doar trei. Nu te juca in sufragerie. De ce ai stat atat in baie? Ieri te-ai scobit in nas; te-am vazut. Spune-mi cu cine ai iesit aseara." Ti-ar placea? E doar o analogie, dar statul se baga cat mai mult in viata omului.

 

Si daca orice masina este urmarita prin GPS, GLONASS sau GNSS ce?Unde-i raul?Nici macar dpdv omenesc aceasta "supraveghere" nu este rea, ce sa mai vorbim ca dpdv al lui Dumnezeu e zero.

Repet intrebarea: cine se teme de aceasta "urmarire" din partea autoritatilor:omul care merge linistit cu masina la supermarket sau la biserica? Sau pastorul/popa/enoriasul :lol: care dupa ce iese de la biserica da o tura pe la amanta? :doh: Asta, inainte de a merge sa faca o emisiune televizata despre credinta in Dumnezeu?

 

Confunzi lucrurile. Nu e vorba ca supravegherea ar fi "gresita dpdv al lui Dumnezeu", e vorba de control, si prin control se va ajunge la interzicerea religiei. Multi vor crede in continuare dar destui vor fi departati de Dumnezeu prin educarea intr-o societate complet seculara.

Cine se teme? Ar trebui sa ne temem toti. Deocamdata legile sunt suportabile, insa in curand asta se va schimba. Si se va schimba dupa ce orice posibilitate a oamenilor de a se opune va fi eliminata. Generatia asta se naste si creste in "corectitudine politica", invatand sa accepte orice directiva venita de sus, chiar si cele care incalca libertatea de exprimare.

Ai vrea sa fii supravegheat 24/24, ca cineva sa poata afla cu usurinta unde ai fost la orice ora din zi si ce ai facut? Crede-ma ca nu. Chiar lasand la o parte faptul revoltator ca ti se uita cineva in chiloti, imagineaza-ti ce se poate intampla cand acele informatii cad pe mainile cui nu trebuie. Crezi ca toti cei care vor lucra in acest sistem sunt perfecti? Nu. S-a aflat puterea vreodata in mainile unor oameni bine intentionati? Rar, daca s-a intamplat vreodata.

Telefoane ascultate, convorbiri inregistrate, emailuri pastrate multa vreme...

Cat de usor e sa fie invinuit Georgel pentru o fapta pe care nu a comis-o? Foarte usor. Pentru ca e complet expus. I se poate inscena orice, cineva stiind unde a fost, unde e si unde va fi, probabil si ce va face. Daca vrea cineva sa se joace cu viata unui om, poate.

 

De ce se dau "crestinii" de ceasul mortii inventand teorii ca si cea a pasaportului biometric sau cipul, asteptand implinirea a tot felul de basme ortodoxe, cand daca vine cineva si le bate la usa pentru a le cere un leu sau o bucata de paine ii da cu sutul in cur?

 

Nu sunt basme; deschide ochii si uita-te in ce lume traim. De unde si pana unde faci afirmatii de genul "sutului in cur?", ca si cand ai sti cum se comporta crestinii? Scuza-ma, dar gresesti si nu ar trebui sa faci asemenea generalizari.

Crestinii ipocriti, vrei sa spui? Da, exista si din astia. Exista oameni de toate felurile. Dar nu generaliza.

 

Cipurile sunt un instrument al Cezarului, si sunt foarte utile. Iar ceea ce ii apartine lui Cezarul nu trebuie confundat cu ceea ce Ii apartine lui Dumnezeu. :yahoo:

 

Sunt utile daca sunt menite doar sa ajute, si nu sa controleze. Progresul tehnologic e un lucru grozav; pacat de intentiile celor care vor sa il utilizeze in scopuri gresite.

 

A nu se confunda libertatea cu privatul.

Atata timp cat exista libertatea de exprimare si de a actiona conform normelor democratice, chiar daca privatul ar fi descoperit, pentru un crestin adevarat nu este o nenorocire. Este o nenorocire pentru pastorul/popa/enoriasul care este un "mormant varuit", insa care nu doreste sa se descopere acest lucru.

 

Crezi tu ca nu e o nenorocire...? Am mai intalnit asemenea opinii, "sa-mi asculte, bre, telefonul, daca vor sa auda cum vorbesc cu matusa despre muraturi". O asemenea atitudine o sa ne coste pe toti intr-o buna zi. Iar libertatea de exprimare incepe sa fie din ce in ce mai limitata, mai ales in ceea ce priveste religia.

 

Stii ce inseamna expresia "nanny state?" Cred ca se intelege. Uite, de pilda, o situatie concreta pentru a exemplifica efectele diferite ale gradului de intervenire a statului in viata oamenilor. In UK exista o mare ingrijorare privind obezitatea, datorita exploziei de fast food si sedentarismului. (Daca ma intrebi pe mine, ar trebui scoase de pe piata cat mai multe produse care conduc la asa ceva). Asta duce la costuri mai ridicate ale sistemului sanitar. Deocamdata se duce o campanie prin mass-media, promovand mancarea sanatoasa, miscarea etc. Foarte bine, pana aici e normal. Anormal ar fi sa ti se dea amenda pe strada daca esti supraponderal si esti prins mancand o gogoasa, pentru ca fiind nesanatos, prin actiunile tale cresti costurile sistemului sanitar. Ma intelegi? Exista o masura pentru toate. Deocamdata.

 

Este un lucru cunoscut de catre toti credinciosii ca religia va trebui sa dispara. Asa ca, religia trebuie sa fie interzisa in scoli.Asta, deoarece educatia crestina nu se preda de catre profesori ci incepe cu parintii. Iar copiii, nu trebuie "violati" cum practica ortodoxismul botezand nou-nascuti impotriva vointei lor, ci trebuie lasati sa aleaga singuri la varsta optima.Asa cum a ales si Isus.

 

Facand asemenea afirmatii, si sunt multi ca tine, te mai miri de ce Biserica vede in aceste tendinte un pericol...? Doar asta e intrebarea din topicul tau, nu? "Religia trebuie sa dispara", "dar de ce se revolta Biserica in fata acestei idei?"

:spiteful: :blink: :think:

Editat de Zero.Taiat.In.Patru
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Este un lucru cunoscut de catre toti credinciosii ca religia va trebui sa dispara.

 

Religia nu va disparea niciodata, si asta dintr-un singur motiv: oamenii simt nevoia sa creada in ceva!

Probabil vor dispare multe religii, cu cat stiinta va face progrese mai mari cu atat mai mult vor fi infirmate diverse conceptii religioase, iar oamenii vor cauta ceva nou, ceva care sa corespunda cu noile lor aspiratii.

Fiara trebuie sa fie cava ce Ioan putea intelege, ceva ce avea semnificatie si pe vremea aceea!

Undeva in biblie, se spune (nu mai stiu de catre cine, probabil voi stiti mai bine ca mine :) ): fiara (sau antihristul) isi va face casa de inchinaciune la fiecare colt de strada!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa, cine cucereste pe cine? Cina dezbina, cine cucereste? Mai exact care pe cine? Tu cine esti?

 

 

Pentru ca eu habar nu am cine sunt, dar nici nu vorbesc prea mult.

 

 

 

Se spune, ce-mi place vorba asta, ca aceasta lume poarta semnul fiarei. Este condamnata... Priviti in ansamblu...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Se spune, ce-mi place vorba asta, ca aceasta lume poarta semnul fiarei. Este condamnata... Priviti in ansamblu...

 

Poate multi sunt condamnati de propria lor mentalitate, poate unii sunt chiar proprii lor calai! Poate Ioan se refera la acestia ca fiint fiara.

Poate Ioan a fost doar un simplu nebun, cum putem sti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Poate multi sunt condamnati de propria lor mentalitate, poate unii sunt chiar proprii lor calai! Poate Ioan se refera la acestia ca fiint fiara.

Poate Ioan a fost doar un simplu nebun, cum putem sti?

 

 

Inseamna ca eu sunt un simplu nebun. Eu nu mai vreau sa ma intorc in aceasta lume dupa ce mor. Nu, multumesc! :)

 

le: ci intr-o alta lume...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Este un lucru cunoscut de catre toti credinciosii ca religia va trebui sa dispara. Cei ce lupta impotriva acestei caderi a Babilonului, lupta impotriva ingerului insarcinat cu misiunea de pedepsire a acestuia.Deci impotriva lui Dumnezeu care a hotarat ca Babilonul va trebui judecat/pedepsit.

Asa ca, religia trebuie sa fie interzisa in scoli.Asta, deoarece educatia crestina nu se preda de catre profesori ci incepe cu parintii.

Iar copiii, nu trebuie "violati" cum practica ortodoxismul botezand nou-nascuti impotriva vointei lor, ci trebuie lasati sa aleaga singuri la varsta optima.Asa cum a ales si Iisus.

fals BISERICA ortodoxa 7. Şi către sf

Editat de the_listener
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×