Sari la conținut
Forum Roportal
c_a_m_y

Gradinita romaneasca in Norvegia

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In ultima vreme au venit foarte multi romani in Norvegia si ma gandeam ca ar fi o idee foarte buna sa avem si noi o gradintia ramaneasca aici.Am vazut ca sunt gradinite spaniole,englezesti,de ce nu am avea si noi una? :fingers:

Eu o sa deschid o gradinta anul viitor din august si as vrea sa fac un sondaj sa vad daca ar fi romani care doresc sa-si trimita copii la o gradinita romaneasca in No.Eu locuiesc in Oslo,inca nu stiu in ce zona v-a fi situata , :cheer: acum sunt in cautare pt spatiu.Nu o s afie o gradinita mare 8-12 copii(familiebarnehage).

O zi frumoasa sa aveti :sweating:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Camy

 

Parerea mea e ca o gradinita romaneasca nu e o idee deloc buna. Inteleg premisele de la care a putut pleca un asa concept,dar in contextul norvegian nu ii vad utilitatea. Inscrierea la o gradinita norvegiana este o ocazie buna pt un copil ce abia incepe sa vorbeasca sa invete norvegiana.Pentru ca,dupa cum bine stim,gradinita e prima treapta dintr-un proces de lunga durata si e foarte important sa existe coerenta,continuitate,coeziune...

Limba romana si ce mai considera necesar parintii sa invete copilul (lucruri ce tin de backgoundul cultural lasat in urma),se pot invata si acasa.

Si daca copilul meu ar merge la o gradinita cu predare in limba romana ,ar merge mai departe in clasele primare unde s-ar lovi de tot felul de dihotomii gen:jocuri,mod de predare,interactionarea cu ceilalti copii etc etc etc

Asa ca, cred ca e in defavoarea formarii sanatoase a copilului intr-un mediu unde oricum este diferit......

Parerea mea :sweating:

Editat de Freya242
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

de ce si-ar dori cineva sa trimita copii la o gradinita romaneasca in norvegia? cand o sa termine gradinita si se vor duce la scoala tot in romana o sa invete? eu nu cred. de ce sa dam cu picioru la ocazia asta de a invatza copii de mici norvegiana?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cum sa te integrezi cand vrei scoli si gradinite romanesti?

 

nu, slava cerului, nu s-a deschis!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Corect!

 

Insa parea foarte hotarata pers respectiva sa faca treaba asta si deaia eram curioasa daca a dus proiectul pana la capat ori ba.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×