Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

M-am uitat la pretul curcanilor si pasarilor inafara de gaina si pui, care se vinde in alta parte al magazinului sa nu se incurce in preturi lumea.   Un pic mai incolo in frigidere.

Curcanul de o marime potrivita costa in jur de 45 de dolari, dar era una cu un brand name, gasca amarata peste150 de dolari, ca si ratza se apropia de 100 de dolar, niste pasari mici de camp erau accesibile dar pot sa prind porumbei daca vreau ceva mic ca OMU' le hraneste cu orez, fulgi de ovaz de a mea ca am o calitate buna din fiecare.  

Curcanii de Thanksgiving vin de pe ferme care special le-au crescut pentru a hrani Amerika in acea zi si trebuie sa fie ieftin.  Voi cumpara cateva dar pe 2, le voi ruga macelarul ca mi le taie in bucati mici sa nu fiu fortata sa decongelez totul pentru o bucatica.   De obicei sint mai ieftini decat un pui mare!!!   Insa anul asta nu stiu pana nu vad. 

Pentru mine incepe Sarbatoarea cea mai mare pe 11 Noiembrie cu Veterans Day.   Bunicul, tatal lui mama, vetran de 2 Razboaie Mondiale, mama a servit si ea timp langa Chirurg pe front la Amputare pana s-a terminat conflictul, fratele mamei a fost impuscat de romani fiind confundat cu altcineva, dar noi nu credem asta in 1949, un militar conduce un camion prin muntii in zona Gheorgheni si se considera DUSMAN.  Tatal meu a fost ani multi in armata langa Oradea, a vazut Regele Mihai parasand Romania, fratele meu mic a facut 3 ani de armata in Romania, merita un curcan sacrificiul lor, insa mama si bunicul nu sint recunoscuti de romani ca el nu era cetatean roman.  Ultimul pe lista celebrantilor este fiul, el s-a nascut in acea zi de iarna.  Se bucura doar de o zi libera platit, anul asta cade pe Sambata, de obicei se da Lunea liber sau Joi va fi, n-am idee, doar ca va fi un weekend lung.   De obicei merg la munte ...   

O sa merg doar la Parada Militara care-i aproape daca nu va ploua, altfel la TV o sa vad evenimentul anual.   Nu cred totusi ca ma arunc la gatit un curcan daca n-am pe nimeni la masa decat eu si OMU'.  Lui ii plac doar oasele, aceste bucati se gasesc separat la alimentari ca unii vor sa cumpare doar pieptul, dar nu si spatele, gatul si alte parti. 

Deja am facut crutoane excelente in caz ca vreau sa fac umplutura, dar le pot manca si fara altceva ca ne plac.  Se gasesc si paine veche de 1 zi in magazine la pret de nimic si am multe feluri din ce pot sa aleg, asa-mi adun in diferite culori, din diferite cereale materialul delicios, sint feliate deja, le ung cu unt amestecat cu usturoi, cimbru, tarhon, separat fiecare aroma si asa le prajesc tot in tigai si cratite separate.  Merg si peste salate sau in supe, cu tocanite de carne sau doar de ronatait de placere sau de foame!  Le am pe masa in containere inchise perfect.

Am deja si cateva tavite cu pipota, inima si ficat de curcan si alte doar cu gaturi pentru una din retetele mele de umplutura traditionala de cateva sute de ani.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Canned food is still costlier heading into the Thanksgiving month compared to last year. - GMVozd/E+/Getty Images

Ce poza frumoasa de pe masa de sufragerie folosit odata pe an de Thanksgiving!!! 

Eu nu cred ca voi frige un curcan, dar orice voi prepara, va fi la inaltime.   Nu va veni nimeni pana-n prezent aici

de niciuna din sarbatorile de iarna.   Ma bucur pe undeva dar as dori sa-mi vina copiii cu nepotii dar mereu

cineva este bolnav.   Daca vor ceva OMU' le va livra prompt.  Totusi respect toate evenimentele locale in felul meu. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ziua Recunoștinței. Ce semnificație are sărbătoarea americanilor

Ziua Recunoștinței sau Thanksgiving.  Ce semnificație are sărbătoarea americanilor = :eat::drunk::gathering: + sporturi

Fiecare națiune vine cu tradițiile sale speciale. Astfel, este important să înțelegem și să respectăm culturile diferite. În SUA, oamenii sărbătoresc astăzi o zi foarte specială pentru ei. Este vorba despre Ziua recunoștinței, cea mai cunoscută sărbătoare americană. 

Ziua Recunoștinței se serbează în fiecare an. Aceasta este celebrată în ultima zi de joi din luna noiembrie. Astfel, în 2023, această zi este astăzi, 23 noiembrie.

Ziua Recunoștinței în 2023

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare plină de tradiții și cu origini din istorie. În timpul unui mare ospăț, prietenii și familia se adună pentru a-și exprima recunoștința cu privire la recolta din acest an. În mod normal, toată lumea se adună în jurul mesei și vorbesc despre lucrurile pentru care sunt recunoscători. Este o sărbătoare care se petrece în familie.

Începuturile istorice ale Zilei Recunoștinței pot fi urmărite până în 1621. Când nativii Wampanoag și coloniștii englezi, cunoscuți sub numele de pelerini, din Plymouth, Massachusetts, s-au bucurat de un festin. Pe măsură ce timpul a trecut, Ziua Recunoștinței a devenit o practică obișnuită în alte așezări din Noua Anglie.

Istoria acestei sărbători

Pelerinii au sărbătorit sfârșitul unei secete îndelungate. Prin organizarea celei de-a doua mare sărbătoare de Ziua Recunoștinței în 1623. În anii care au urmat, au fost organizate mai multe sărbători de Ziua Recunoștinței pentru diferite cauze. Dar, oficial, prima Zi a Recunoștinței a fost sărbătorită mult mai târziu, în 1789.

Congresul i-a cerut președintelui George Washington să creeze o zi națională de comemorare, potrivit Arhivelor Naționale. Astfel, ziua de 26 noiembrie 1789, o zi de joi, a fost proclamată „Ziua Recunoștinței Publice”.   Ziua Recunoștinței este un moment în care trebuie să mulțumiți pentru ceea ce aveți. Și să comemorați lucrurile bune care vi s-au întâmplat sau oamenii importanți din viața fiecăruia.

Semnificația sărbătorii americane

Ziua Recunoștinței este un moment în care trebuie să mulțumim pentru lucrurile bune din viață. Tradiția spune că trebuie să ne arătăm recunoștința pentru mâncare, sănătate, familie și prieteni.

Ziua Recunoștinței este sărbătorită la nivel național în USA.   Unele familii religioase folosesc această zi ca un moment oportun de rugăciune. Sărbătoarea este recunoscută în prezent ca fiind un moment în care ne putem exprima recunoștința. Ne găsim pacea interioară și sărbătorim binecuvântările vieții.

Această zi destinată recunoștinței nu este sărbătorită doar în America. Canadienii celebrează o astfel de zi, la o dată diferită. În Canada, Ziua Recunoștinței este sărbătorită în octombrie. Sărbătoarea are originile de pe vremea colonială.

Meniul de pe masa de sărbătoare

Preparatele pentru cina de Ziua Recunoștinței pot varia în funcție de obiceiurile regionale și culturale. Însă, există anumite preparate standard, care se găsesc pe mesele americanilor. Un curcan mare gătit, piure de cartofi, sos de afine, plăcintă de dovleac și umplutură de curcan. Care este făcută din firmituri de pâine amestecate cu legume și ierburi aromatice.

Cina de Ziua Recunoștinței se învârte de obicei în jurul curcanului întreg copt. Astfel, sărbătoarea este cunoscută sub numele de „ Ziua Curcanului”. În mod obișnuit, la cină se servește sos de afine.Se oferă ca garnitură piure de cartofi, fasole verde la cuptor, macaroane cu brânză sau cartofi dulci. Dar și  foarte cunoscutul sos „gravy”. Care este produs din sucul curcanului fript îngroșat cu făină sau amidon. De Ziua Recunoștinței, americanii servesc de obicei plăcintă de dovleac sau nuci pecan ca desert, conform Pro Tv.

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Don’t blame the turkey. Here’s what experts say is really behind your food coma

Sandee LaMotte, CNN
Mon, November 20, 2023 at 7:23 AM MST·3 min read

Many people do. A mainstay on the dinner table at this time of year, turkey contains tryptophan, which is widely believed to be responsible for the uncontrollable yawns and sudden snoozes common after huge family feasts.

“Tryptophan is an essential amino acid needed to make serotonin, a hormone that has many functions in our body, including balancing mood and sleep,” said sleep specialist Dr. Raj Dasgupta, an associate professor of clinical medicine at the University of Southern California’s Keck School of Medicine.

“The byproduct of the tryptophan-to-serotonin process is melatonin, another hormone that regulates our sleep cycle,” he said. “Our bodies do not naturally produce tryptophan, so we have to get it through the foods we eat.”

However, many foods besides turkey contain tryptophan, including cheese, chicken, egg whites, fish, milk, peanuts, pumpkin seeds, sesame seeds, soybeans and sunflower seeds, according to the National Library of Medicine.

Why we feel sleepy after a big Thanksgiving meal

Serotonin is one of the “feel-good” hormones, which can calm and relax the body. However, we don’t consume nearly enough turkey during a holiday smorgasbord — even if we go back for seconds — to create the amount of serotonin needed to make us sleepy, said Steven Malin, an associate professor in the department of kinesiology and health at Rutgers University in New Jersey.

Don't blame the turkey for your post-meal sleepiness, experts say. - Adobe Stock
 
To get the amount of tryptophan required to cause a food coma, he said, we’d have to eat about 8 pounds of turkey meat — about half of a typical bird meant to serve a crowd. The US Department of Agriculture recommends planning for 1 pound of turkey meat per person when preparing a holiday meal.

“Tryptophan from turkey is unlikely to enter the brain and make enough serotonin to make us sleepy,” Malin said.

So you can’t blame the gobbler on your table alone for your sudden sleepiness, said sleep specialist Kristen Knutson, an associate professor of neurology and preventive medicine at Northwestern University’s Feinberg School of Medicine.

“Turkey doesn’t really make us sleepy,” Knutson said. “If we feel sleepy after a big meal, it is likely due to not getting enough sleep in the days leading up to the big event and finally being able to relax after the dinner is over.”

Overeating in general is also a major culprit for the fatigue one feels after eating, Dasgupta said.

“Remember all the delicious side dishes surrounding the centerpiece of turkey, such as sweet potato pie, casseroles and yummy desserts,” he said. “These tasty dishes contain a high amount of carbohydrates, which also contribute to post-meal sleepiness.”

Another reason you feel sleepy after a meal is a change in blood flow from the head to the digestive system.

“Eating a big holiday dinner causes increased blood flow to the stomach to help digest the meal, which results in less blood flow to the brain, making you tired and ready for bed,” Dasgupta said.

And don’t forget the impact of holiday drinking either. Many meals served at this time of year are washed down with wine, cocktails and champagne. Then there’s the omnipresent beer (or two or three) that often accompany the afternoon ball games.

“Let’s be honest. It’s the holidays, and there might be some family stress or travel fatigue, so maybe you drank more than your usual amount,” Dasgupta said. “Alcohol slows down your brain and relaxes your muscles, so after a few drinks you’ll likely feel sleepy.”

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nepotii au avut o zi fantastica ieri de Thanksgiving, toata ziua!!!   In parc nu s-a putut misca de lume multa si s-au plimbat spre casa mai devreme dar se mai jucau si in curte. 

Pe la noi a fost o vreme superba de vara fierbinte la vreo 26*C, copiii erau descaltati aproape goi si alergau ca la maraton.   In parcuri mai ingreuneaza situatia si faptul ca sint gratare instalate de Primarie sa nu-si duca fiecare aparatul personal si sa lasa carbuni undeva aiurea!!!   In acest fel doar cele oficiale se pot folosi pe rand, de aici vine dezastrul ca mexicanii se muta cu noaptea-n cap si pana nu joaca si un meci de fotbal, nu pleaca acasa.  Sint echipe locale de cartier care joaca, dar au echipament la fel si joaca bine, in stil vechi, stiu de la romani care voiau sa joace dar nu s-au inteles ca nu stiau spaniola si nici engleza ca lumea.  Langa gratare este si Politai in uniforma si armat serios!!! 

Casa era aproape plina de rudele norei, nepotii mei au mancat cu toata pofta, curcanul era o noutate ca si Pumpkin Pie dar au mancat bine.   Pe la orele 6:00 PM am parasit toti locul ca deja se intuneca si se lasa frig afara, copiii erau obositi ca ne-au si demonstrat multe din noutatile invatate in ultima vreme si cea mica de 1 an dansa din toata forta pe o muzica in ritm militar. 

Ne-au construit turnuri din toate cuburile si Lego, bucati mari cat pumnul meu din lemn si un pod peste care treceau masinutele nepotului, ce de aglomeratie mai era acolo!!!  Pe urma nepotul ne-a citit toate literele din alfabetul american si la fiecare litera era un desen care incepea cu acea litera, nu s-a incurcat deloc.   

Abia am reusit sa bag ceva in gura, nu-mi era foame deloc.  Le-a placut cel mai mult Conopida Pane de la mine, asa ceva inca n-au gustat si fiecare se grabea sa-si asigure si portia de azi. 

Si copiii l-au putut manca ca nu era greu de mestecat si erau gustosi, dar m-am rupt in preparative.   Am nevoie de vreme sa revin.   

Ceea ce am observat ca cel mai cumparat item in acest sezon au fost containerele mai potrivite pentru transportat mancare acasa ce le-a ramas pe farfurie sau si din castroane ca asa s-a cerut.  Fiul a cumparat vreo 100 de containere sa aibe si de Craciun sau alte ocazii in perioada asta de sarbatori.  Nu le vrea inapoi cutiile, doar sa le aduca alta data cu ei in masina cand vin la vre-un eveniment.  El a mai comandat azi inca 100 de bucati sa fie sigur pentru o vreme.    

Deja aveau si bradul artificial decorat, dar nu le interesa deloc, dar mi-au aratat ca este inca ceva in camera de jucat/living room intr-un colt.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ziua Recunoștinței. Sărbătoare umbrită de conflictele la nivel mondial   https://www.infoactual.ro/ziua-recunostintei-sarbatoare-umbrita-de-conflictele-la-nivel-mondial.html

Eu n-am observat acest fenomen, lumea cumpara de tot ce aveau nevoie, deja erau lipsuri mari de alimente pe rafturi inca din Miercuri si Marti chiar.  Au fost reduse destule alimente ca sa nu expire imediat dupa Anul Nou si au fost ridicati de gospodine intr-o veselie pana si varza acra tocata din conserve.  M-a surprins ca Maioneza era unul din articolele cautate dar si gasite la pret redus.   Pe mine totusi m-a implinit ca am fost impreuna familiile si am vazut nepotii fericiti.   Mancarea mai putin m-a interesat.   Precis pe undeva erau si oameni tristi, nimic mai rau decat o veste rea de sarbatori.   Pentru mine este sarbatoare cand vreau eu si ma simt bine, ca nu este greu de preparat o mancare chiar traditionala in Amerika, poate sa fie de Paste sau de Craciun si orice intre aceste sarbatori.  Daca sintem impreuna este Craciun!!!   Pot sa comand si Santa si zapada!!!:meeting:

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×