Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acest an, pe cine cunosc in State, toti ciopartesc curcanul ca e mult deodata pasarea, ca nu prea sint si mici sub 4-5kg iar familiile s-au micsorat ca nu prea vin copiii la masa.

 

Cel mai ieftin la noi este $0,87/lb = $1,92/kg, am cumparat 2 extra pentru cand vine fiica in vacanta si cine stie ce eveniment se va mai intampla, in congelator sta bine.

 

Precum e frig seara, se va manca mult mau mult decat din frunze de salate verzi.   Se va termina repede, inainte sa se raceasca   :yam: sotul ataca spatele cu parti osoase, de la gat la coada, fiul cu cine mai vine doar pieptul si ce ramane duc cu ei si inca parti pentru a doua zi.   Mereu sint tinere care lucreaza la statii de benzina care nu-si prepara asa o masa mare si le duce sotul farfurii sa aibe si ele sarbatoare, nu ramane nimic decat vasele de spalat.  

 

Fac si mujdei din 8 capatini de usturoi ca place la toata lumea, muraturi plus alte garnituri traditionale si mai putin cunoscute de americani, ca nu exista regula fixa cine ce mananca.   E ceva munca, dar merita efortul odata pe an.   Mi-am cumparat si "wrist and thumb braces" pe maini sa mai reziste la efort ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am decongelat o jumatate de curcan si urmeaza sa-l marinez in ginger si usturoi razuiti, frunzulite de cimbru, sare, piper si boia ... dupa o vreme va intra in cuptor pe un grilaj sub care asez cozi de telina si patrunjel, cozile de la cimbru, primele foi de ceapa ca-s foarte tari de la clima uscata, e greu de taiat cu cutitul, cotoare de ardei gras etc., sa taie aroma grea de seu de curcan si dupa 3 ore de cuptor e gata.   Nu planific altceva acum ca voi vedea cum ma simt, omu' o sa traga de pasare mai devreme ca emana aroma apetisanta si asta-l imbata ... nu rezista temptatiei!!!   Avem sosuri de salate, mustar si asta-i ajung langa paine.    Fac si mujdei ca tot razuiesc usturoi si-l pun intr-un borcanel in frigider.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

NÉPSZAVA: Britanicii nu vor avea suficientă carne de curcan de Crăciun, dacă nu vor renunța la măsura de carantină de 14 zile

Saracii britanici, va trebui sa mearga sa vaneze curcani daca au mai ramas paduri sau trec oceanul si vor gasi curcani mai multi decat ar putea manca!!!See the source image

Totul depinde de producatorii maghiari ca ei cresc si gaste pentru ficat sa aibe francezii cu ce se lauda, si le mai vinde si la americani pateul renumit ca de la unguri le-a cumparat ieftin ca si curcanii.   Curios ca nu sint crescatori specialisti in "Marea" britanie.   In State sint ieftine aceste pasari doar intregi pentru Thanksgiving, nu de Craciun, dar lumea cumpara vre-o 20 si tine in congelator pentru ocazii festive.   Eu nu astept dupa nimeni si nimic, cum apare in magazine, sint prima la cumparat si preparat,  2 vor intra in congelator acest an.  

https://evz.ro/nepszava-britanicii-nu-vor-avea-suficienta-carne-de-curcan-de-craciun

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e scump nici curcanul proaspat inca, dar nu sint afisate preturile de Thanksgiving decat de Miercuri care vine, sper ca vor fi si mai mici decat cele de azi.   Nu este necesar de cumparat o pasare intreaga ca se si cioparteste in bucati diferite si separate: doar aripi sau pulpe, oase, pieptul intreg sau jumatate iar pipota, ficat, gat, inima se vand foarte ieftin separat.   Majoritatea americanilor sa nici sa n-auda de asa ceva doar de pieptul de la curcan.    

Mereu rad cand citesc in ziare ca se uita de la an la an ce se pune pe masa festiva si cum se prepara, e singura masa festiva pe an  care se vrea sa fie gatit in casa, pentru alte ocazii sint restaurante  :chef:   sau se comanda in alimentari si vine acasa in cutie de carton tot ce s-a comandat de pe lista.   

Deja in alimentari ma opreste lumea sa se intereseze de cate ceva si rad iar ca un curcan congelat sau proaspat nu este un pepene pe care-l pipai 5 minute sa te convingi ca-i bun!!!

Sau, daca fierb  "gibleturile" inainte de a le pune in sos de curcan :balloon:  si altele care necesita explicatie multa ca habar n-au  ... desi sint in viata de o vreme.

  Image result for Giblet  se numesc giblets ce se vede in tigaie: gat, pipota, ficat, inima!!!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deja am aflat totul despre Curcan insa nu multa lume stie de ce nu se mananca oul de Curcan???  Este si intrebarea unui ziar  "Why Don’t We Eat Turkey Eggs?" dar nici eu n-am un raspuns pentru asta ca unde am crescut in Ardeal nimeni n-avea pasarea asta in curte!!!     Stiam ca oul de rață este foarte pretentios la folosit,  doar de Paste folosea bunica la vopsit, ca se fierbea mult mai mult decat un ou de gaina, dar nici despre oul de gasca nu stiu mai multe, desi aveam multe gaste.   Cand credeam ca stiu totul despre alimente si mancare, apare o intrebare care ma lasa fara raspuns???     Nu pentru ca ar lipsi din dieta mea, doar de curiozitate ca nu este stiinta nucleara  si totusi e un mister :mda:    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

a tray of food and a bottle on a table: Green bean casserole is a classic Thanksgiving side and easy to make even if you choose to use fresh green beans instead of canned or frozen.

Green bean casserole se numeste cea mai simpla mancare americana de Thanksgiving ce ofera unii langa Curcan, mai sint si altele pe masa. 

Reteta e simpla, unu peste altu din cele expuse si in cuptor.   Pentru multe este o reactie chimica parca ar inventa un vulcan activ :lol2:

Eu deja-s handicapata de munca si nu vine nimeni, dar sotul aduna lume pe lista de donare, un vecin vrea 2 portii, unu pentru caine si aici nu sint de acord cu caritatea!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inapoi in bucatarie sa pun la prajit sau fript curcanul - dar nu fiert sau inabusit - in grasime de pui pentru un gust mai placut si deja presimt ca va fi putin doar o jumatate de pasare dar nu vrea mai mult omu'.   In cratita mai intra si 10 pipote, 4 oase de spate al curcanului ca se vand si separat ca se strange totul dupa ce iese apa injectata in pasare chiar daca acum intra cu greu.   Cand se incinge cratita cu marfa rece, lasa apa ca-i sarat totul dar sint pe un gratar bucatile mari sa nu se lipeasca ca usturoiul are claitatea asta.

Am cumparat si usturoi verde dar cu un căţei de usturoi la baza, a costat scump dar o sa-mi placa la servit ca arata frumos pe langa altele, in cratita intra doar curatat si razuit usturoiul.   

Umplutura se va coace separat si sint gata, Ananas am de curatat dar mai las o zi sa se coaca mai bine pe masa de sufragerie!!!  mere coapte pun pe foc doar inainte a sta la masa ca si sosurile ca sa nu le re-incalzesc in prima zi festiva si nici cartofii.   Prjitura traditionala cumpar ca nu le pot acomoda pe toate.  Inca nu m-a lovit ca NIMENI nu va fi la masa decat noi 2.

 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inca tot gatesc ca s-au terminat sosurile, merele coapte care aveau mare succes, si curcanul, acum o sa termin si partea cealalta plus 1 pui mare.  Nu vreau nici multe ramasite!!!

Pentru ca am avut o zi foarte insorita, lumea facea gratare, nu curcan, nici unu din vecini n-a fript pasarea doar ceva usor pe gratar, insa au gustat din felurile mele pregatite in portii mici ca pentru Colibri sa ajunga la fiecare, sint si destui copiii in jur.  Mai erau si familii care plimbau dulai si copiii, am oferit doar apa la caini.  Nimeni n-a avut problema sa ia de pe platou ceva ca pe strada s-a servit o "gustare" si erau incantati.   Pana Duminica tot din festivitati o tinem!!!   Am facut si jumeri si am prezentat la gustat, toti au mai avut asa ceva in gura in copilarie facut de bunica dar de atunci au uitat si numele.   Am impartit si bomboane de ciocolata la copiii ca n-au venit de Halloween.   Le-am cumparat cu 85% mai ieftine ca nu s-au vandut in Octombrie si trebuia locul pentru marfa de curcan plus Craciun.   Altadata o sa scriu ce am avut de multumit doar in ultimele luni ... nu pot sa amestec evenimentele prea mult. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

marton-napi-libasult-3.jpg

Gâsca fripta se pregateste de 11 Noiembrie pentru Ziua lui Sfantu' Martin in anumite tari din Europa.   Bunica mea era din Austria si respecta aceasta traditie anual doar ca pasarea era una imensa si era umplut pentru ocazia asta.   Aveam toata familia din toate partile din Romania la masa, era o sarbatoare importanta ca erau foarte mult nemti in zona.     

Aici insa greu se gaseste o pasare mare doar din asta tinut pe dieta dar scump ca si rața, dar nu merita banii si de obicei eu nu gatesc asa o mare pasare daca nu avem musafiri.    

Nu zic ca nu mi-ar placea dar ar trebui sa merg undeva departe sa cumpar de la o ferma si n-am asemenea relatie, adica n-am chef de condus pana la Baton Rouge, Louisiana iar acolo sa incep sa gatesc pentru 100 de persoane dintre cei mai apropiati din rudele familiei pe care l-as vizita.   Si asa trece in uitare o traditie de familie care aici nu se prea pomeneste doar de cei care sint din acele tari europeene si pe langa ca 11 Noiembrie este Veterans Day recunoscut Planetar, mai are si alte traditii care dateaza cu mult inainte de evenimentul militar.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

image.png.8ff9ef783204aa6dc06da31255858111.png

A trio of wild turkeys in Arizona. Their heads flush with color when excited.

Azi pe mesele Americanilor nu Curcan salbatic va fi, ci din ferme.   Pasarile salbatice nu se vaneaza, este strict interzis. 

Mi-a placut poza si este la ordinea zilei azi friptura de curcan, in diferite marimi.   Nu se tine post pe acest continent de nimeni  :chef:  poate dupa ce se termina curcanul.

Eu am preparat mai putin acest an ca nu-i pentru cine, nu vine nimeni, nu mergem niciunde decat la o plimbare cu masina dupa amiaza.   

Desertul va fi Salata de Fructe in frisca ... se prepara azi pentru maine din orice fruct maruntit si amestecat incet in frisca bine batut, intr-un vas acoperit intra-n frigider.    Fructele mele sint si din conserve: pere, ciresi Maraschino, pruni, ananas, struguri bine scurs toate sa nu lase extra lichid ca strica aspectul, decorez cu zmeura si mure proaspete si mandarine curatate de acea pielita ... ce de munca!!!   N-am gasit Castane niciunde ... cred ca de Craciun vor fi in magazine.   

Sarbatori Fericite!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×