Sari la conținut
Forum Roportal
Daniela Ctl

Operatie Lasik

Postări Recomandate

Buna Darly. As dori sa vorbesc cu tine referitor la operatia pe care ai facut-o la West eye. Imi poti lasa o adresa de messenger? Si eu am facut un control la ei si ma bate gandul sa fac aceasta operatie. Ms mult

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Am facut operatia laser la ochi (ilasik) in noiembrie 2013 la West Eye Hospital (Dr. Simion Mihaela) si regret enorm. Aveam -4.50 (OS) si -5 (OD). Acum am 6 luni de la operatie si este un cosmar din care sper sa reusesc sa ies.


Tot cosmarul a inceput la 2 luni dupa operatie, pana atunci fiind sub corticosteroizi (antialergic, antiinflamator etc) nu am avut nimic.

A inceput cu o conjunctivita alergica care mi-a facut ochii uscati. Dupa tratamentul acesteia am ramas cu ochii si mai uscati. Mentionez ca foloseam lacrimi artificiale Optive destul de des la fiecare 20 minute.

Mi s-a declansat un astigmatism si astfel problemele de acomodare si convergenta au inceput. Adica dureri de cap de nedescris, vertij, senzatii de voma, stare de rau generala ( m-a tinut cam o saptamana).

Apoi in fata calculatorului (la serviciu) am avut puternice spasme musculare la ochi, o senzatie prin care simteam ca un ochi tragea intr-o parte si unul in cealalta parte, dureri puternice ale muschilor ochilor (m-a tinut pana cand mi-au administrat atropina si mi s-au relaxat muschii).


La 4 luni aveam 5mm / 5 secunde cu anestezie la Testul Schirmer ( de masurare a lacrimilor), adica ochi sever uscati.


La 4 luni jumatate am facut conjunctivita virala care s-a transformat in keratita virala care a dat in keratita punctiforma.


1 luna jumate am stat in concediu medical pana acum si inca nu mi-a trecut definitiv.


Dupa aceasta conjunctivita sunt sigura ca aveam 0mm, adica nicio lacrima pentru ca nu va pot descrie durerile prin care am trecut.


De 2 saptamani am dopuri dizolvabile din colagen in canalele lacrimale de jos ( + lacrimi artificiale la 30 minute). Incepe sa fie mai suportabil, dar tot nu pot sta in fata calculatorului, nu pot sta afara in soare, vant, de fapt nu prea pot sa fac nimic.

In plus am halouri, fotofobie, vedere slaba noaptea, flocoane in ochiul stang, regres a miopiei ( -1 in ambii ochi).


Deci, din experienta mea ar trebui sa va ganditi de doua ori atunci cand va faceti o operatie la ochi. Inainte de operatie, nu am gasit nicio informatie negativa despre operatiile la ochi in Romania desi eu cred ca sunt destule.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am facut operatia cu Lasilk la dl dr Morar, la clinica Oculus-Opticontact, in feb 2012 si MI-A SCHIMBAT VIATA IN BINE. Am foacut doar la ochiul stang, si de la o miopie de -4 si un astigmatism de -1, am ajuns cam la -0.25 la miopie si -0.5 la astigmatism.

Chiar si acum, in 2015, fenomenul de regresie a fost f mic...in prezent port -0.75 la miopie si -0.5 la astigmatism.

Durerile au fost aproape 0, doar ca am folosit cateva luni lacrimi de ochi artificiale, pt ca eram cam iritat la ochi.

In rest, nici nu se vede ca am operatie, doar la microscop se vede o mica cicatrice pe iris.

Super multumit de operatie!!

a fost operatia care mi-a inlaturat dependenta de ochelari.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×