Electra2008 0 Report post Posted October 21, 2009 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat? Am acasa o planta de vreo 8 ani, ea are de fapt 50 de ani, este inalta cam de 1,50 m se numeste Beaucarnea sau trompa de elefant. Acum 2 ani a inghetat putin si se facuse tulpina moale, se ingalbenisera frunzele si le pierduse complet insa dupa ce venise caldura am scos-o pe balcon la lumina si vara asta isi revenise complet, chiar daduse multe frunzulite noi si pe tulpina si din pamant, trunchiul devenise tare ca atunci cand era sanatoasa. Acum 2 zile am bagat-o iar in casa ca a venit frigul si in timpul transportului din balcon in casa i s-a rupt un muguras iesit din tupina, in locul acestuia ramanand ca o scobitura mica in trunchi. Azi cand pulverizam frunzele cu apa am observat cu stupoare ca din acea scobitura a curs un lichid (nu stiu daca e apa sau seva), si uitandu-ma cu mai multa atentie in acea scobitura era un palc mic de viermisori micuti, incolori ca niste limbrici in miniatura si toata zona din jurul scursurii era iar moale. Abia am vazut viermisorii cred ca au 1-2 mm lungime. Am cautat pe net despre paraziti la plante ornamentale insa nu am gasit nici o fotografie sau ceva relevant despre viermisorii astia.Va rog din suflet daca aveti vreo sugestie sau v-ati confruntat cu probleme asemanatoare sa im spuneti si mie pentru ca nu vreau sa o pierd! Chiar si un spray sau o solutie daca stiti sa scap de lighioaiele alea va rog sa imi spuneti! Si ce pot face sa nu i se mai ingalbeneasca frunzele! Eu mai mult pulverizez pe frunze cu apa bahlita de la fantana.O las pe balcon sa se bahleasca pentru ca asa mi-au dat indicatii cei de la care am cumparat-o si folosesc ingrasamant pentru plante decorative de la Nutriplant!Mii de multumiri! Asa arata planta!Puteti observa in poza 2 mai bine ceea ca va explicam eu aici! Share this post Link to post Share on other sites