Sari la conținut
Forum Roportal
mireazma

Cea mai ieftina chitara?

Postări Recomandate

Salut.

Nu am cantat niciodata la chitara, numai la claviatura dar odata ce am atins corzile, dupa 1 minut de asezat degetele pentru acord (!) mi-a placut sunetul bogat si am zis ca trebuie sa invat sa cant la chitara, indiferent cat timp imi ia.

Stau foarte prost cu banii asa ca as vrea cea mai ieftina chitara din cate exista ca sa incep pe ea. As fi cautat la second hand dar mi-e teama sa nu aiba slabite cheile si sa se detuneze sau mai stiu eu ce. Ar mai fi o conditie - daca incep pe o chitara, sa-mi formez digitatia astfel incat sa pot canta mai tarziu pe una mai performanta, eventual electrica. Insa pana atunci, credeti ca as putea gasi pe la 100 - 150 ron?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti cam la limita de jos a bugetului pentru o chitara care sa merite a fi cumparata. Dar cu putin noroc gasesti o Hora decenta la second. Cel mai important e sa gasesti pe cineva care se pricepe cat de cat, sa se duca cu tine cand verifici o chitara. Tu nu ai cum sa-ti dai seama acum de cateva aspecte critice si, din pacate, nici explicatiile teoretice nu ajuta pana cand nu "treci" prin cateva chitari. Asta cu atat mai mult cu cat bugetul tau e extrem de limitat si majoritatea optiunilor care se incadreaza in el vor fi jafuri.

 

Trebuie insa sa-ti faci o idee generala in privinta genului vizat; daca te intereseaza perspectiva de a trece la electrica, incepi cu o chitara de tip western. Pentru clasica... clasica, si tot asa. In plus, te-ar ajuta mult sa mergi in ceva magazine de profil si sa incerci cateva chitari - chiar daca ai pe cineva care sa te ajute cu verificarea si decizia de cumparare, doar tu poti spune, de exemplu, daca gatul unei chitari "se potriveste" mainii si degetelor tale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Probabil au mai fost sute de subiecte de genul, totusi, ce ma intereseaza pe mine exact, n-am gasit.

Vreau sa achizitionez o chitara pana in 200 de lei. Suna a zgarcenie, dar nu o sa reusesc sa dispun de mai mult, pentru ca si acestia sunt de la mama.

In fine...sunt incepatoare, evident.

Am vazut o Hora Reghin Standard M (acustica) la 189 de lei si un Stagg (clasica) la 195 de lei.

Pe Hora am pus mana, asa dezacordata cum era, mi-era frica sa sa le ciupesc sau ceva, imi pareau stranse prea tare. De Stagg nu m-am atins ca era spanzurata de-un perete. Ma puteti ajuta? Un sfat? Daca DA Hora, Daca NU Hora, de ce? Sunt deschisa oricaror alte propuneri pana in 200 de lei.

Multumesc anticipat! O seara placuta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×