Sari la conținut
Forum Roportal
Sadboy0088

Spondilita anchilozanta

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna ziua

sunt G din iasi si am nevoie de ajutor,sper sa l pot gasi aici.

fratele meu in varsta de 27 de ani sufera de spondilita ankilozanta (SA) diagnosticat in urma cu 4 ani. Starea lui generala, de a lungul timpului s-a deteriorat,datorita durerii cronice...medicamentele (AINS) deja nu prea isi mai fac efectul,creste dozele si asta nu e bine...a dezvoltat si o depresie datorita acestui aspect....e cu moralul la pamant in prisma faptului ca il asteapta o viata cu dureri zilnice si limitarea activitatilor cotidiene...ma gandesc ca in 4 ani nu ar trebui sa evolueze asa rapid boala. A fost in legatura cu un dr reumatolog,care mereu i-a spus ca asta este,asta e boala...l-a trecut pe AINS uri din ce in ce mai puternice pana a ajuns la inhibitori COX-2 dupa care i a zis ca mai puternic de atat,nu exista...dar durerile sunt din ce in ce mai mari.

Evident,banii sunt o problema.

Va rog,daca cineva imi poate face vreo recomandare,a unui Dr. care sa si dea interesu,din IASI,la care ne putem adresa...sau a unui medicament eficient si pe termen lung,sau orice,legat de aceasta problema.

Va multumesc!

G.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Spondilita anchilozanta este o forma de artrita cu o evolutie de lunga durata (cronica) si de cele mai multe ori afecteaza coloana vertebrala. Poate produce durere, rigiditate, edem si limitarea miscarilor la nivelul coloanei vertebrale inferioare, mijlocii si la nivelul gatului si uneori in unele parti cum ar fi mandibula, umerii, coapsele, genunchii si calcaiele. Boala apare mai frecvent la barbati decat la femei.
Unii cercetători cred că microorganisme în mod normal inofensive, care se regăsesc în intestinele tuturor persoanelor, provoacă această reacţie autoimună a sistemului imunitar.
Deoarece in aceasta boala sunt afectate si articulatiile sacroiliace (aproape in toate cazurile), ea mai e numita si o sacroileita

Tratament naturist:
-tinctura de ovaz: hipotiroidism; depresie, neurastenie, anxietate, insomnie, stres; reconfortant in perioada de convalescenta; guta, reumatism, spondilita anchilopoetica; tabagism.
-tinctura de telina: merită cu priso­sinţă să fie supranumită "mătura reumatismelor”, de­oa­rece are efecte de ameliorare evidente în mai toate formele de reumatism, de la cel infecţios, la cel cu fenomene degenerative.
-tinctura din muguri de plop: bronsite acute si cronice, tuse spastica neproductiva, afectiuni ale aparatului urinar (pielite, pielocistite, cistite, uretrite, colica renala), spondilita anchilozanta, arterite ale membrelor inferioare, varice.
-iarba mare: bronsite, astm bronsic, afectiuni cronice ale aparatului urinar, reumatism, spondilita anchilozanta, diskinezii biliare atone si hipotone, tonic general, vermifug.
-boswellia :poliartrită reumatoidă, reumatism cronic degenerativ (artroze, spondiloză), periatrita scapulohumerală, dureri musculare, nevralgii, colită ulcerativă, boala Crohn, astm bronşic, tumori cerebrale.
-harpagophytum: reumatism cronic degenerativ (artroze: gonartroză, coxartroză, spondiloză), poliartrită reumatoidă, fracturi, entorse, luxaţii, contuzii, tendinite, bursite, nevralgii, dureri musulare sau de alte origini (dureri de cap, dureri menstruale), gută.
-guggul (Commiphora mukul) – planta utilizata din timpuri stravechi in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale articulatiilor. Este demonstrat ca aceasta reduce eficient inflamatia si durerea.
-vitex negundo este considerata de medicina ayurvedica remediul cel mai puternic impotriva sindromului antiinflamator cu rezultate foarte bune in artrita, sciatica si in general la articulatii dureroase.
-gotu kola:nutritionistii americani si europeni recomanda Gotu-Kola pentru inflamatii ale tesuturilor conectante in special in cazurile de spondiloza anchilozanta, scleroderma, artrita psoriatica, sciatica, varicoza.
-macesele: acum trei ani, cercetatorii danezi au descoperit in macese o substanta activa (galactolipida), cu un extraordinar efect antiinflamator asupra finelor cartilagii dintre discurile coloanei vertebrale. Administrata suficient de mult timp, aceasta substanta nu doar reduce inflamatia si durerea, dar chiar imbunatateste flexibilitatea coloanei vertebrale afectate de aceasta boala. Mai mult, flavonoidele, vitaminele si alte substante antioxidante din macese impiedica procese degenerative de la nivelul tesuturilor articulare.
-coaja de salcie: reduce durerea, previne migrenele, ajuta la preventia anumitor tipuri de cancer, reduce posibilitatea unui atac de cord, reduce inflamatia cauzata de rheumatism, dureri cauzate de artrita.
-extractul de coacaz negru: sindroame inflamatorii la nivel local si general, in special la nivelul mucoaselor (aparatului respirator, digestiv si urinar) si in toate cazurile de VSH crescut; asocieri in reumatism, artrite, artroze; fibrom uterin, chist ovarian; prostatite si adenom de prostata; cefalee vasomotorie, astenie psiho-fizica in perioada de convalescenta.
-extractul de mladite de vita de vie salbatica: reumatism cronic cu deformari, artrita reumatoida, artroza deformanta, poliartrita cronica evolutiva, spondilita anchilozanta, maladia Dupuytren.
-acizii grasi omega 3: inhibă unele mecanisme enzimatice ale generării moleculelor mesagere secundare (fosfolipaza C, proteinele G şi proteinkinaza C,diminuează activitatea inflamatorie a unor enzime (ciclooxigenaza), a unor citokine şi prostaglandine;
-aloe vera: imunomodulator (se administreaza in stari cu deficit de imunitate dar si in boli autoimune); - reduce simptomatologia in indigestii, sindrom de intestin permeabil, balonari, flatulenta, halena, ulcere, gastrite, boala Crohn, esofagita, constipatie, hiperaciditate gastrica; antiinflamator (artrita, gingivita, glosită, stomatită, etc.), analgezic.

Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist

EDIT

Editat de Blues
Edit adresa de e-mail.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu am o forma destul de severa a acestei boli, dar incerc sa o depasesc iar singura solutie care ma ajutat dupa f multe tratamente si vizite nenumarate la doctor si analize a fost gimnastica!!!daca facem gimnastica de 3 ori saptamanal cu un profesor de cultura fizica uitam de aceasta boala!!!succes si ganditi va ca putea fi mai rau...noi prin vointa si munca putem trece peste boala f usor,depinde de noi daca vrem sa fim sanatosi...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×