Diela 967 Raportează post Postat Noiembrie 6, 2009 pare usor de facut aluatul asta Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
*ambra* 1 Raportează post Postat Noiembrie 6, 2009 (editat) ce bine arata,maine ma apuc de gatit Editat Noiembrie 6, 2009 de *ambra* Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
sarazin79 69 Raportează post Postat Noiembrie 6, 2009 in banat se face in foi de foetaj, dar un soi de dovleac special- lunguiet...si portocaliu intens ce am gustat eu era cumplit de dulce, dar ma gandesc ca tinea de cantitatea de zahar pusa Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Noiembrie 7, 2009 Ingredinte:1.5 kg umplutura dovleac, 1pahar mare de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, foi aluat. Nu se mai adauga nimic in umplutura??? Scortisoare, cuisoare, nutmeg, allspice, cardamom .... pentru aromarea dovleacului .... nimic din astea???? un pic de smantana dulce lichida/crema sau lapte organic cu grasime 100%, oua .... coaja de lamiie ... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Gabystelistu95 1 Raportează post Postat Noiembrie 7, 2009 am facut si eu placinta cu dovleac, chiar acum am facut, tare buna e :doh: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Noiembrie 8, 2009 Nu se mai adauga nimic in umplutura??? Scortisoare, cuisoare, nutmeg, allspice, cardamom .... pentru aromarea dovleacului .... nimic din astea???? un pic de smantana dulce lichida/crema sau lapte organic cu grasime 100%, oua .... coaja de lamiie ... poti pune daca vrei cuisoare = nutmeg Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Noiembrie 9, 2009 cuisoare = nutmeg Nu, este o nuca mica foarte tare, se da pe razatoare, are o aroma aparte. Se vinde si praf, e bine sa-l mirosi si daca nu-ti place sa nu-l cumperi, sa nu pierzi bani. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
*fulgdenea* 54 Raportează post Postat Noiembrie 19, 2009 ati facut aluat din asta? Tarta cu dovleac si sirop Ingrediente (pentru 8 persoane): 250 g faina, 125 g unt moale, 500 g miez de dovleac, 250 g smantana dulce, 20 cl sirop (la alegere), 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 oua, sare. Mod de preparare: * Amestecati faina, untul si sarea cu putina apa, pentru a obtine un aluat omogen. Formati o bila si lasati aluatul sa se odihneasca o ora la frigider. * Taiati miezul de dovleac bucati, fierbeti-l cu putin sirop de fructe intr-o cratita cu capac si lasati-l sa se raceasca. Maruntiti-l, apoi, cu mixerul, adaugand si siropul ramas, smantana si vanilia si la urma incorporati ouale. * Ungeti cu ulei o forma de tarta si tapetati-o cu aluatul intins pe planseta. Turnati deasupra umplutura, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 40-50 de minute, pana ce se incheaga umplutura. Dupa ce s-a racit, scoateti tarta din forma si serviti-o complet rece. Sursa: Formula AS Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
LikeThisPoppy 1630 Raportează post Postat Noiembrie 19, 2009 intrebare: cei care se folosesc pt Halloween sunt buni pentru pus la cuptor? In zona mea acestia galbeni sunt pentru porci, iar pentru prajitura (sunt f buni si simpli, copti in cuptor) se folosesc cei albi. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Noiembrie 19, 2009 aia albi sunt dovleci de Severin :) , in Maramu`n-am vazut Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri