irca 2 Raportează post Postat Octombrie 12, 2009 Placinta cu dovleac Deoarece putem sa ne bucuram de o placinta cu dovleac. Ingredinte: 1.5 kg umplutura dovleac, 1pahar mare de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, foi aluat . Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie) 1. Dovleacul l-am taiat, l-am curatat de coaja si dupa aia l-am bagat la robot sa-l razuiasca. Am obtinut 1 kil jumate aprox. de umplutura dovleac. 2. Am pus totul intr-o cratita mai larga, de teflon, pe foc, si am pus 1 pahar mare de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat (am gustat sa nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecand mai tot timpul , pana se inmoaie dovleacul. 3. Intre timp, am pregatit aluatul, foile ( reteta de foi a lui Carmen gasiti aici ). 4. Dupa ce s-a inmuiat dovleacul pe foc, il punem sa se scurga de zeama , apoi il punem peste foaie, il nivelam, il pieptanam , sa fie acelasi nivel in tava. 5. Am bagat placinta la 175 de grade pt maxim 30 min. Dupa ce-am scos-o din cuptor, am taiat-o , am pudrat-o. Pentru a vedea pas cu pas reteta te rog sa intri AICI Pofta buna! 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 12, 2009 Tare bine arata. Se gaseste prin piata dovleac? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15039 Raportează post Postat Octombrie 27, 2009 (editat) Tare bine arata. Se gaseste prin piata dovleac? In State sint pline magazinele de asemenea dovleacuri acum in sezonul lor, dar si unde eu am crescut in Maramures erau, doar ca nu sint populare ca alimente de fitza!!! la animale se dadeau in primul rand si numai semintele era consumat de oameni. Cateodata mai puneam la copt dovleac, dupa ce s-au scos painile din cuptorul al mare la tara, o delicatese!!! Cam la atit se limita rolul dovleacului galben, insa cel alb se manca pana era bun de folosit spre primavara. Ca sa fie mai usor de taiat, se pune in cuptor si devine moale, foarte usor de lucrat cu ea. O prietena face aici in State o supa de dovleac galben, scoate din cuptor dovleacul, o scobeste cu lingura, diluaza cu apa sa devina doar supa crem, adauga smantina si patrunjel, poate sare si-l da in fiert, e gata supa. Ati auzit deja si de Pumpkin Pie, nu-i asa? placinta americanilor de sarbatorile de toamna/iarna ... cu dovleac galben. pe Google sint idei cu sutele la ce mai este bun un dovleac galben! In State sint conserve cu dovleac natur, gata de aromat cine cu ce vrea, aproape nimeni nu foloseste cel proaspat! Editat Octombrie 27, 2009 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
*fulgdenea* 54 Raportează post Postat Octombrie 28, 2009 Cateodata mai puneam la copt dovleac, dupa ce s-au scos painile din cuptorul al mare la tara, o delicatese!!! intrebare: cei care se folosesc pt Halloween sunt buni pentru pus la cuptor? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
flori de camp 33 Raportează post Postat Octombrie 28, 2009 Poate ai bunavointa de a ne da si reteta de aluat, deoarece dincolo nu am gasit-o neam. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
New Task 8 Raportează post Postat Octombrie 28, 2009 (editat) intrebare: cei care se folosesc pt Halloween sunt buni pentru pus la cuptor? da.. taiati felii--pusi la cuptor-- cand este inca fierbinte ( dupa ce s-a copt bine) crestezi partea uscata de deasupra si pui smantana apoi un pliculet de zahar vanilat si presari un pic de scortisoara.. yum yum.. :cheer: Editat Octombrie 28, 2009 de NewTask Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Gabystelistu95 1 Raportează post Postat Octombrie 28, 2009 mmm... preferata mea Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15039 Raportează post Postat Octombrie 29, 2009 intrebare: cei care se folosesc pt Halloween sunt buni pentru pus la cuptor? In State, dupa noaptea fermecata se arunca in mijlocul strazii dovleacul si fac o mizerie cu ei copiii ce n-ai vazut. Se vinde 3 cu 10 dolari, sint ieftini si nimeni nu respecta nimic. Eu prefer pe cei cu coaja alba dar oricare e buna de copt si iese la fel de buna si gustoasa dupa copt. Cand mancam asta in copilarie habar n-aveam ca exista pe lume si frisca!!!! Faceam prajitura Ischler si acolo se punea un strop dar altfel nici azi nu-mi place acest produs si rar folosesc. Maninc totul cat se poate de aproape de forma naturala, nu-l prelucrez decat minim. Azi in magazine se impartea bucatele de Pie american cu dovleac, cartofi dulci si piersici, toate fara zahar pentru diabetici, intr-un magazin cu produse organice si s-a tinut si un seminar despre alimentatia corecta al diabeticilor si higiena picioarelor ulcerate, etc. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Diela 967 Raportează post Postat Octombrie 29, 2009 e foarte buna placinta cu dovleac, mama face se pot folosi si foi de foetaj gata cumparate hmmmm, poate o sa fac si eu zilele astea Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15039 Raportează post Postat Noiembrie 6, 2009 (editat) se pot folosi si foi de foetaj gata cumparate Eu nu vad asa ceva in foietaj ... poate pentru ca unde am crescut facem si aceste foi etajate acasa de anul nou cu magiun numiti "H Editat Noiembrie 6, 2009 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri