Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Ardei umpluti

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Si eu doar aici pe Forum am auzit de notiunea asta "Supa de Ardei Umpluti"  ... le puneam chiar stransi in oala la fiert, nu in cuptor ca are alt gust si este mai uscat, din cate am vazut.   Are un pic de sauce mai bine zis decat supa dar este binevenit ca rosiile proaspete macinate dau un bun sauce cand e gata mancarea.  Tot cu smantana-l mancam si noi secuii si maghiarii ca si sarmalele dar si cu paine, dar niciodata nu cu mamaliga.  Poate acum tineretul din orase, dar nu din cei pe care eu cunosc. 

Despre cum gateau bunicii nostri scriu intr-o zi ce am vazut din anul 1957 vara, ca jurnalistii care scriu articole cred ca toti au locuit in bloc cu aragazul si apa instalata in pereti, chiuvete si frigidere plus alte comoditati.   Am mancat ardei umpluti in Oltenia langa Craiova la Tamburesti si aratau ca si ai nostri, acolo cultivau ardei, pepeni, rosii, struguri, piersici, etc.,  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Una dintre cele mai complexe rețete de toamnă este cea pentru ardei umpluți   :no:

Acest preparat are nevoie de "atenție și experiență" :eek:  în bucătărie." 

*Mor de ras la aceasta declaratie de nestiutori.   Ia dati cu josu-n-sus toate retetarele din inventar sa aflati cum se gateste cu adevarat, nu ardei umplut ci din carne de VANAT in padure, nu pe bulevard, mistret sau cerb, nu iepure sau porumbel.  De Vitel Umplut ati auzit din barfe macar?

Mancare nu se face pe portii, ci pentru cati vor sta la masa si un pic mai mult in caz ca nu mai este si altceva de oferit familiei sau musafirilor!!!

Nici azi ca sintem doar 2 persoane n-as avea curaj sa gatesc 12 ardei de marime medie, nu lucrez doar sa murdaresc cratita degeaba!!! 

La ardei umpluti DELOC nu merge carnea de porc!!!  iar din verdeata se pune generos in umplutura care este la fel ca cea de Sarmale, in cazul meu secui si ungur e fara rosii sau bulion in umplutura, asta doar in REGAT am auzit si vazut ca si frica de orez in aceste specialitati.  Pronunta parca cu rusine ca a folosit mai mult decat 3 boabe de orez dar si o duzina de oua sa se prinda "compozitia" :bb: ca vrea sa manance carne, e o chestiune sudica, eu nu imit retetele de acolo.  Iar zahar isi pune fiecare in farfurie daca vrea, insa ati uitat cimbrul care da aroma "bucatariei"!!!

******  Reteta Americana de Ardei Umputi ******

  1. Se scoate cotoarele din ardei, se umple cu carne tocata direct de la macelaru' din alimentara, se aseaza ontr-o oala/cratita peste orez crud cam 600 de grame din punga, se mai toarna niste ketchup deasupra si un pic de apa, capacul si in cuptor sau pe foc mic sa se umfle orezul de 3 ori si e gata mancarea :chef:

https://evz.ro/mancarea-ideala-pentru-toamna-secretul-celor-mai-buni-ardei-umpluti.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dovlecei umpluți, un deliciu de vară. Rețeta lui Radu Anton Roman

Dovlecei umpluți, un deliciu de vară. Rețeta lui Radu Anton Roman

*Pe la sfarsitul lunii o sa am vizitori si atunci o sa fie asta pe masa pe langa altele dar voi umple si gulii mici, caut ardei gras in piata libera adus din gradini daca exista asa ceva, frunzele strugurilor s-au ars de la soarele de 46*C zilnic de la 1 Julie iar din borcane nu lucrez cu aceste frunze. 

O sa caut varza plata din Taiwan daca voi gasi ca are alt gust, dar o sa fie foarte bun si asa din legumele ce gasesc ca voi avea destul de umblat prin oras.

Caut si rosii bine coapte sa aibe gust bun pentru zeama, aici mereu ce gasim acel ceva gatim.   Nu prea se poate planifica pana nu-i in mana la ce poftim.

Azi cautam "peşte roz" in Costco, nu aveau, am facut o tocanita de vita! Din alimentari nu cumpar, este scump si nu se vinde, iar pe vechituri nu dau bani!   

Din retea renumita lipseste orezul, deloc nu este pe pofta mea ce am citit, eu nu folosesc oua in aceste mancaruri!!!   

Retete create de barbati dintr-un motiv necunoscut nu accept :pardon:

Am vazut si la TV ce si cum lucreaza, mai mult de curiozitate m-am uitat sa vad ce debiteaza.   

Mereu am inventat ce vreau sa mananc, din obisnuinta NU mananc la nimeni oriunde sa fiu invitata! Iau cu mine ceva sau mananc inainte sa plec de acasa.

Nici la petrecerile din comunitatea maghiara desi platesc masa, altfel nu se intra.   N-ar avea bani din ce sa se intretina comunitatea.

Mereu dau la cineva singur si batran portia mea pe care mi se aduce la pachet.   

https://evz.ro/dovlecei-umpluti-retea-radu-anton-roman.html    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.UsoCqN7rSFpw-hMLTBsb5wHaFj&pid=Api&P=0&h=220    Ungarisches Töltött Paprika    th?id=OIP.aEs4o9KAV-O9VlDHf9srCgHaEL&pid=Api&P=0&h=220

Voi admira mai mult poza asta decat voi savura mancarea ca n-am degand sa gatesc nimic pentru o vreme.  Of course daca nu se va sterge de nu stiu cine si minunata poza cu o mancare bine cunoscuta dar eu nu fac variatiuni pentru posturi niciodata.   Daca vreau sa tin post, nu mananc NIMIC, dare este alegerea mea, nu al popii sau altori sfinti.  Poate chestiune medicala ca mai apare cand trebuie postit pentru multe testari.   Nu vor reusi asa de frumosi in cazul meu ca nu le tin in "picioare" si le fierb in apa cu suc de rosii iar acea codita scot de acolo ca are murdarie in jur.   De acel aspect comercial n-am nevoie in farfurie, intre Sarmale mereu pun si Ardei grasi umpluti pentru aroma mai placuta.

Am sters eu poza sa n-o mai doara ochii de chiorit la postarile mele!    Pe site este o reteta de post dar nu-i pe pofta mea asa ca ramane in album la ingalbenit pagina!!!

evz.ro 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×