Sari la conținut
Forum Roportal
-olivia-

Rontaieli sau ceva bun de week-end

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Covrigi-1536x1025.jpg?resize=200%2C200&ssl=1               https://evz.ro/reteta-de-covrigi-de-casa-se-fac-usor-iar-gustul-este-mult-mai-bun.html

Covrigii sunt una dintre gustările preferate ale românilor si nu numai, ca nemții, elvețienii, austriecii il au pe un loc PRIM in oricare brutarie, berarie si alte localuri!!! 

"Când sunt făcuți în casă gustul lor este mult mai bun. În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și se prepară foarte ușor."   

Nu cunosc pe NIMENI care face covrigiBa da, am cunoscut un Bosnian brutar, avea magazinul aproape de mine si facea covrigi si Cornuri exact ca in Ungaria sau Romania ca erau scrise in maghiara: perec = covrig si kifli - corn, asa am mai invatat ceva si in bosniana ... :lol2:  pe langa Kávé = cafea, Sarmale si alte bunatati care aveau nume maghiare.   Peste noapte a fost inchis magazinul, nimeni nu stia unde au plecat sau ce s-a intamplata cu ei, era o familie cu 2 copiii mici.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Porumb fiert este in sezon in Arizona, adus din Statul Colorado cu boabe albe foarte dulci si crocanti, cu mult unt si sare!!!

S-au vandut de week end cu 2 dolari pentru 5 stiuleti imensi dar cum s-au recoltat de  pe camp nu curatati si impachetati.   Alegem noi pe care-l vrem si este un mare container pentru frunzele verzi ca e mai practic acolo de lasat gunoiul si de dus acasa doar ce-i bun de fiert sau de congelator, pe gratar de multe ori!!!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am mancat aproape toate caisele de pe pom pe jumatate verzi, altfel pasarile faceau un party si inca in magazine n-am vazut caise doar piersici cu 6 dolari pentru 0,454 de grame!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.6NKCbeBUGV3ZLHYPimr8vgHaE8&pid=Api&P=0&h=180

Smochine de culoare violet am mancat vreo 20 de bucati unu dupa altu in timp ce le spalam, erau pe pomul fiului. 

Au fost fierbinti pe pom dar si apa rece era fiarta in conductele subterane in care le-am spalat, e vara in Arizona!!!

Mai am vreo 50 - 60 de bucati care n-au fost prea dulci, dar ajung acolo in cateva zile.  Daca va ploua si le va uda 

puternic, se umfla de apa, crapa si picura din ele "mierea" nu mai sint bune de mancat cruzi.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De necrezut! Cu cât se vinde porumbul fiert pe plajă, la mare

O bunatate de rontait acum cand inca sint laptosi si dulci boabele de porumb, ca mai tarziu se intaresc si doar pasarile cerului le ciugulesc si fiert.

De asta se asigura de pe acum si pentru mai tarziu rezerva de stiuleti in congelator ca anul esta lung pana la recolta urmatoare.  In State vine din

tarile din Emisfera Sudica marfa sezonala indiferent care o fi, chiar si portocale se vand intr-o veselie in Julie in zone de citrice americane!!!

Pe vremuri, se fura direct de la Colectiv sau C.A.P. = Cooperativa Agricola de Productie, pentru cei nascuti recent si n-au mai prins firma asta ca

sursa principala de alimentare al populatiei romane si nu numai.  Aveau contracte si cu Elvetia, Saud Arabia prin Egipt ca nu faceau bizniz cu 

communistii direkt, care erau impotriva religiilor iar ei erau SFINTI ca si azi.   Porumb fiert se vindea exclusiv de tigani in Bucuresti langa peretii

Universitatii, ca era cel mai circulat loc din capitala.  Dintr-o oala de fiert pentru porci cartofi era oferit cu 3 Lei bucata inca prin 1969.

Nu era prea atractiv de vazut scena dar multi pofteau, nu le-a costat nimic negustorilor, n-au sapat de 3 ori pe sezon la porumb pe camp, era la

autoservire cum se numea aprovizionarea directa de pe camp de cei care nu erau vazuti de Organele de Control, erau transparenti!!!

Pe atunci si acel cuvant era destul de nou ca alimentarile numite Bacanii in Sud nu functionau asa, erau dor 2-3 locations pentru Corpul Diplomatic

din Capitala Romana, la capatul strazii Calea Victoriei langa Raul Dambovita.  In provincie eram serviti de personal in alimentara, ei ne dadeau peste

counter tot ce am vrut, ne aduneau un total pe care-l achitam la casierie si cu acel bon scoteam punga cu marfa din magazin. 

Era o problema cu ulei, zahar, orez, gris ca erau doar in vrac, trebuia sa ducem si pungi de acasa altfel riscam sa ne puna in ziar care se rupea imediat!!!

Acum ca nu este de unde fura prea mult marfa asta, a devenit si scump dar si fara unt care-i da gust, deci nu se merita de cumparat de la negustori

ambulanti ca nu se stie in ce au fiert si de unde provine marfa, care poate fi si contaminata daca era pregatit pentru hrana porcilor!!!   

https://evz.ro/de-necrezut-cu-cat-se-vinde-porumbul-fiert-pe-plaja-la-mare.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Smochine si porumb fiert pana mai tine sezonul lor scurt.   Deja porumbul devine furaj ca nu mai este dulce iar smochinii fara gust ca n-au primit apa destula in perioada de dezvoltare.  Eu le mananc ce mai am in casa, dar nu mai cumparam porumb, smochine NU se gasesc in magazine desi cresc local, nici in piata libera, ca sint foarte senzitivi, se strica repede. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am facut Chiftelute marunte foarte multe ca sa avem pe ce pune mana cand ne e foame.   

Acum noaptea am lucrat ca este cu ceva mai racoroasa vremea si nu lesin de la aerul fierbinte. 

Totusi nu mi-a fost usoara munca dar am uitat pana dimineata.  Mi-e frica pentru pisici, ei vor sa stam cu usile deschise ca ele sa se plimbe cum vor.

M-au ciupit tantarii cat am lucrat, degeaba avem banda lipicioasa ca tot pe mine vin.

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi s-au dat 5 stiuleti de porumb foarte tineri cu boabe crocante, pentru 1 dolar si m-am aprovizionat.  5 am pus imediat la fiert din care 4 am mancat fara sa zic o vorba ca-mi era si foame deja la orele 5:00 PM.    Pana mai tine sezonul si nu sint intariti boabele, cumpar.   La iarna cumpar doar daca vine din Emisfera Sudica, altfel este furaj sau decoratie de toamna pentru Thanksgiving!!!     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OP.UVomCbNBsJs0JA474C474&o=5&pid=21.1&w=160&h=105Pe la noi porumbul are boabe albe in majoritatea cazurilor.  Sint adusi din Colorado, se numesc "Olathe Sweet Corn" cateodata sint galbeni sau in 2 culori. 

Se cultiva special pentru a fi mancati fierti sau pusi pe gratar.  Sint foarte atractivi, nu se pot doar gusta, eu mananc 4 stiuleti si sint satula pentru acea zi!!!  Azi va fi iar zi de porumb.

Le fierb 10 minute dupa ce le-am pus in apa clocotita sarata.  Le frec bine cu unt si mai pun sare daca au nevoie.  Se aduna din toata partea de Sud al Statelor sa ne mai ofere si in ultima zi de vara Labor Day, pe 4 Septembrie anul asta, mereu este prima zi de Luni din Septembrie aceasta sarbatoare federala, Ziua Muncii.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×