Sari la conținut
Forum Roportal
-olivia-

Rontaieli sau ceva bun de week-end

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Crema de branza cu leurda si masline

 

Ingrediente:

 

250 g branza dulce de vaci

100 ml smantana sau iaurt

o legatura de leurda

 

continuare

post-78818-0-25300700-1336545566_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Crema de branza cu curry

 

Ingrediente:

 

250 g branza de vaci

100 ml iaurt gras sau smantana

praf de curry dupa gust

 

continuare

post-78818-0-66418200-1337061725_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tropical Fruits Trail Mix

 

un borcan de plastic transparent de 1 kg cu fructe dezhidratate: papaya, ananas, mango, kiwi, cocos, insa eu am mai facut cateva fructe: capsuni, pere, mere, pruni si am avut stafide, nuci, rahat smochine uscate si curmale incepute, am amestecat totul si acum am 2 kg de bunatate :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nuci, alune de padure, alune americane, migdale, fistic, floricele de porumb, castane, seminte de floarea soarelui si de dovleac trebuie sa fie pe masa in loc vizibil, ca vizitorii sa se serveasca fara sa fie rugati sa faca asa!!! Copiii mai ales care se joaca afara si intra congelati ca un tzutzure, au nevoie de ceva intaritor si o bautura calduta.

Se pot etala intr-un ciur sa fie mai rustic si original sau in vas din lemn cioplit.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

grisine, struguri, ciocolata..covrigi, mandarine, prajitura,biscuiti sarati, salata de fructe,ciocolata...in ordinea asta..si printre ele plus alte fructe...si iar....asa toata ziua..la final un pahar mare cu lapte....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi in Statele Unite este un mare eveniment sportiv cand mic-mare se uita la TV cu emotii sa vada Super Bowl XLVII - american fotbal odata la nu stiu cati ani ca nu ma intereseaza pe mine dar azi nu se gateste, se maninca pe ce pui mana, sandviciuri si alune, bere si alte lichide. Se organizeaza in diferite case vizionare in comun sa urle si mai puternic la goluri, unde este cel mai mare aparat de televizor ... doar pizzariile sint foarte ocupate si toate localurile care duc acasa mancare la comanda. De multe ori femeile fac party de facut sandviciuri inainte alese materialele sa fie mai sanatoasa duminica sportiva!

Pana si cei care vand electronice isi fac norma la vanzari de televizoare imense :crazy:

 

 

Idei vechi si noi de Sandvici-uri

 

 

Intre doua felii de paine

 

Postat de culinar

 

 

Un joc de carti, un jucator infometat, o idee salvatoare si un nume: Sandwich. Sandvisul nu mai este doar o felie de paine cu branza. De-a lungul timpului, acest preparat a fost reinventat si s-a stilat. La restaurantele de lux poti servi un elegant sandvis cu creveti, mango, sos salsa, lamaie si paine scallion focaccia, sau, mai indraznet, o combinatie de curcan, spanac, parmezan, ceapa caramelizata, rosii si dafin.

 

 

Toata aceasta nebunie de gusturi si culori a inceput in ...

 

secolul 1 i.Hr. - De atunci se pastreaza primele izvoare ale unui sandwich, facut de rabinul Hilel, din nuci tocate, mere, condimente, presate intre bucati de paine.

 

1762 - Apare sandvisul modern - sandwich - la Londra. Cel care a "inventat" acest preparat, fara a intentiona acest lucru, este John Montague, conte de Sandwich. El a cerut ca painea cu branza si carne sa ii fie aduse la masa unde juca jocuri de societate. El a pus ingredientele intre feliile de paine, pe care le tinea intr-o mana, in timp ce in cealalta avea cartile de joc. Ceilalti jucatori au cerut "la fel ca Sandwich".

 

1827 - Sandvisul ajunge in Statele Unite, prin intermediul unei carti de bucate editata in Anglia de Elizabeth Leslie. Printre principalele preparate figura sandvisul cu sunca.

 

1900 - Brutariile au inceput sa fabrice felii de paine moi, pentru vanzarea la bucata, care au avut un mare succesc in prepararea sandvisurilor. Pana in 1920, majoritatea copiilor aveau obiceiul sa isi ia la scoala sandvisuri, pastrate in cutii metalice, cel mai adesea umplute cu oua si sunca.

 

1921 - In SUA se deschide White Castle, primul lant de restaurante specializate in hamurgeri.

 

1930 - Wonder Bread, cum era numita painea feliata a cucerit lumea intreaga, fiind preferata pentru prepararea sandvisurilor. O data cu aparitia acestui produs pe piata a aparut si una dintre cele mai cunoscute fraze din America: "este cel mai bun lucru de cand a aparut painea feliata".

 

1941 - Soldatii americani consumau in al doilea razboi mondial sandvisuri cu unt de arahide si jeleu, acesta fiind unul dintre cele mai populare din America, numit "PB&J.

 

1950 - Elvis debuteaza in lumea muzicala, lansand nu doar hituri de succes ci si un sandwich: cu unt de arahide si banane.

 

2002 - Armata SUA a preparat sandvisul care rezista trei ani fara a fi tinut la frigider, avand la baza conservanti chimici si un ambalaj special.

 

Combinatii de lux, combinatii indraznete pntru un sandwich:

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×