Sari la conținut
Forum Roportal
Bagherra

Ce vad muribunzii?

Postări Recomandate

Am inteles. Deci nu poate manca, atunci nu incerca sa il fortezi. Incearca daca poti sa afli ceva de la el dar si daca nu aflii nimic, nu inceta sa te rogi pentru el, rugaciunile chiar ajuta, cat ajuta numai el stie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Destul de infricosator ce am citit, dar eu cred ca muribunzii trec printr-o stare alterata a constiintei la fel ca atunci cand delirezi in somn. Am avut si eu destule vise ciudate si parca ce s-a povestit aici mi-a amintit de senzatiile pe care le-am trait chiar eu. Ma gandesc ca poate meditatia sau gandurile pasnice ajuta sa ai o moarte cat mai linistita. Creierul e ca o bestie care trebuie imblanzita, sunt absolut convinsa ca in momentul mortii se petrec niste schimbari dramatice in creier care duc la niste halucinatii foarte puternice.

On 6/13/2017 at 3:07 PM, Kostyrapper said:

Sunt atei care explica aparitia mustrarii constiintei, in cazul unor fapte reprobabile, datorita regulilor morale sadite in copilarie, a caror incalcare creeaza o stare de remuscare. O alta explicatie pe care o aduc, ar fi punerea in locul persoanei caruia i-ai facut un rau sau o nedreptate. Insa chiar faptul ca sentimenul de vinovatie apare (si persista), indiferent ca este urmarea incalcarii unor reguli invatate sau inscrise in sufletul nostru, demonstreaza faptul ca omul dispune de ceea ce numim constiinta.

Constiinta n-are nici o treaba cu sentimentul de vinovatie. Constiinta e pur si simplu capacitatea unui organism de a fi constient de mediul in care traieste. Asta inseamna ca si animalele au constiinta, nu numai omul. Dupa definitia ta, psihopatii n-au constiinta pentru ca multi n-au capacitatea de a simti remuscare.

Editat de WhiteSnow
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
11 hours ago, NicolaeT said:

Nu exista creier. "Creier" e doar o idee in constiinta.

Bre, ești culmea! Creier pane ai mâncat vreodată? Da' o omletă?  Sau ai mâncat doar „idei în conștiință”? Că dacă o luăm așa, cartofii, ceapa, brânza sunt doar idei în conștiință.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
33 minutes ago, NicolaeT said:

Am mancat doar idei in constiinta, evident.

Ai mâncat doar idei în conștiință, dintre care unele te-au îngrășat și altele te-au deranjat la burtică - că erau idei nașpa. :laugh: Sau evident, mergând pe același calapod, poți spune și că ai băut doar „idei în conștiință”. Dintre care unele, precum apa, ți-au făcut tot timpul bine. Iar altele, precum țuica, vinul, vodca, berea etc., uneori te-au îmbătat mangă și chiar ți-au provocat ideea de vomă. De ce oare? 

Bine, îl regăsesc pe același Abc sau Cosmin, zis și Qualia ( pe care-l salut!) la fel de determinat. :smile:

Oki, hai să vedem ce zic muribunzii și dacă ei zic ceva... 

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 07.11.2019 la 22:05, NicolaeT a spus:

Cel mai bun site e asta: https://www.nderf.org/

Mercic, am luat notă. O să mă uit pe acolo.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 11/7/2019 at 7:23 AM, WhiteSnow said:

 

Constiinta n-are nici o treaba cu sentimentul de vinovatie.

Constiinta e pur si simplu capacitatea unui organism de a fi constient de mediul in care traieste. Asta inseamna ca si animalele au constiinta, nu numai omul. Dupa definitia ta, psihopatii n-au constiinta pentru ca multi n-au capacitatea de a simti remuscare.

Eu aș zice că are. 

Chiar acceptând definiția ta, putem observa că, în lumea viului,  am putea vorbi de grade de conștiință. Adică, pe măsură ce un organism devine din ce în ce mai conștient de mediul în care trăiește, respectiv de el însuși, își dezvoltă ceea ce noi numim „conștiință” și, pe un anumit stadiu de evoluție, ajunge implicit și la sentimentul de vinovăție care evident că ar fi o treptă superioară în evoluția conștiinței.

Editat de Vriies

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×