Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Segregatia sexelor in islam.


  • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
Nu exista raspunsuri la acest subiect

#1 Iantul

Iantul

    Ghiocel

  • Members
  • 2 mesaje

Scris 01 September 2009 - 12:43 PM

The Daily News Egypt

CAIRO: Tribunalul Administrativ a anulat decizia de al exclude pe Ezzat Attiya, directorul departamentului Hadith din cadrul universitatii, decizie adoptata de comitetul de disciplina. Acesta a emis in anul 2007 o fatwa (opinie religioasa emisa de un teolog musulman, care in anumite cazuri are putere de lege) controversata referitor la alaptare (alaptarea de catre femei a unor barbati maturi).

Directorul comitetului pentru dialog religios, seicul Sheikh Fawzy El-Zefzaf afirma: “Nimeni nu se poate opune deciziei completului de judecata… respectam Tribunalul Administrativ si ne supuned deciziilor fara comentarii”.

Attiya a fost exclus in anul 2007 cand, prin sugestiile facute, si anume ca alaptatul simbolic poate rezolva problema segregatiei intre barbati si femei. Pentru a-si sustine afirmatiile facute, acesta a facut referire la traditia islamica (hadit) care interzice relatiile sexuale intre un barbat si o femeie in situatia in care femeia l-a alaptat.


Haditurile care sustin afiirmatiile lui Attiya sunt:

Ea (Aisha) spune despre ce a fost revelat in Coran, pentru a interzice casatoria, sunt necesare zece alaptari atestate. Cele zece au fost inlocuite cu cinci alaptari atestate. Profetul a murist si cele cinci erau inca recitate in Coran. Nici un barbat care nu a fost alaptat de cinci ori nu a mai venit la Aisha…

Urwa b. al-Zubayr spune ca profetul porunceste sotiei lui Abū Hudhayfa sa-l alapteze pe Salim (la varsta maturitatii), sluga sotului sau, ca acesta sa poata locui impreuna cu ei. Sāalim b. 'Abdullāh spune ca nu a fost posibil s-o viziteze pe Aisha nici odata. Ea l-a trimis sa fie alaptat de catre sora sa (sora Aishei), Umm Kulthum, care la alaptat de numai trei ori, dupa care sa imbolnavit. Salim a spus: ‘Astfel nu am reusit sa fiu alaptat de zece ori’.

Aceast mesaj a fost editat de Iantul: 01 September 2009 - 12:45 PM

  • 0