Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Demimurgul

Am nevoie de ceva sfaturi

Rate this topic

Recommended Posts

Situatia e urmatoarea: o cunostinta are un teren de 2500 de mp. Saptamana trecuta a trecut pe acolo si se pare ca pe terenul lui s-au construit deja o gramada de stalpi de sustinere pentru o bucata de centura care se pare ca va trece chiar pe acolo. Nimeni nu l-a intrebat nimic, pur si simplu constructorii si-au bagat utilajele pe terenul lui si au inceput sa construiasca. Cum e posibil asa ceva? Ce se poate face? Care ar fi cea mai profitabila solutie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nenea cu terenul tre sa mearga cu titlul de proprietate si cu cadastrul terenului, care sa arate amplasamentul si vecinatatile exacte ale lotului sau, la primarie si sa depuna o cerere prin care sa solicite sa i se elibereze o copie conforma cu originalul dupa autorizatia de efectuare de lucrari de utilitate publica pe terenul sau.

in mod normal tre s-astepte 30 de zile, da creca n-o sa primeasca nimic.

 

ar mai fi varianta sa discute amiabil cu conducerea firmei care face lucrarile. dar daca ce se face acolo e de utilitate publica, tot primaria tre sa-l despagubeasca cumva. despagubirea ar trebui sa fie in functie de pretul zonei unde se afla terenul. ma refer la pretul unui mp de teren.

 

daca nimeni nu-l baga in seama si e absolut sigur ca ce se face acolo e un abuz si o incalcare a proprietatii sale, nu ramane alta varianta decat instanta, dar poate se va rezolva totusi in avantajul prietenului tau.....inainte de a ajunge acolo.

 

multa bafta si....rabdare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce ar trebui sa fie despagubirea in functie de pretul zonei din moment ce constructorii au intrat pe terenul lui si deja au construit o gramada fara ca propritarul sa stie sau sa-si dea acordul? Nu ar putea sa ceara de 15 ori pretul? Si daca nu le convine pretul propus sa-si ia sculele si sa demoleze tot, sa lase terenul cum l-au gasit.

 

Eu m-am atacat foarte mult cand mi-a povestit. Pai e ca si cum as fi plecat in concediu si in timpu ala vine cineva la mine-n curte si-si pune stalpi de sustinere pt stiu eu ce. :x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×