Sari la conținut
Forum Roportal
Dimineata

Fiul risipitor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa fiti binecuvantati cu ceea ce Dumnezeu stie ca aveti nevoie.

Am citit povestea fiului risipitor si iata ca spatele mi s-a indreptat, peretele s-a deschis si privirea s-a pierdut in zare.Mi-am amintit cum m-am spetit cu invatatura cu serviciul cum am pus bani deoparte cum am realizat ce am realizat. Aveam planuri marete , mai multe camere, mai9 multe bai, Lindab in loc de tabla zincata, centrala termica , usa de metal si tot asa. Se poate numi asta risipa? Adica cand vezi lucrurile crescand langa tine nu te poti numi gospodar, te mai poti numi oare risipitor?

Fac aici o mica divagatie cu masina. M-am trezit cu geamul din spate al masinii deschis. Dai cu ciocanul in geam dai cu surubelnita in geam, apasa pe el, zi niste vorbe sa se simta. Nimic. Ma duc la mecanic, dai si el trei ciocane, nimic si mi-a zis ca nu ma poate ajuta. La un moment dat vad niste butoane si din curiozitate apas pe unul si zummmm, s-a inchis geamul.

Iata ca timpul a trecut si m-a lovit boala de am zis ca nu mai scap. Subit religia a devenit mai importanta si treptat am inteles ca fiul risipitor am fost chiar eu.

Iata ce am inteles. Ca mi-a dat Dumnezeu viata, sanatate, servici si multi bani ca sa-mi construiesc ferma, ranch, conac, castel in cer , adica sa ma duc la bogatie in cer si eu am risipit-o pe Pamant.Am inteles ca chiar daca am trait bogat pe Pamant era sa ma duc sarac in cer. De ce, pentru ca nu mi-am deschis cont in rai si nu am transferat banii si acolo.

Ce m-as fi facut in cr fara 7 camere, fara confort 1, fara gradini de flori si zarzavat, fara usi tari si alte lucruri din astea? Nu stiu, nu vreau sa aflu si nici nu ma intereseaza.Ce ar fi trebuit sa fac? Simplu, sa fi dat o parte din bani la saraci si acea parte era multiplicata automat de Dumnezeu si transferata in rai asteptandu-ma.

Amintesc aici de documentul istoric pastrat despre Apostolul Toma, Apostolul Indiei. Iata ca Apostolul Toma era la un rege indian ce stransese o suma sa-si faca un palat mai mare. Si cheama regele pe toti constructorii, cum ar fi azi firmele de constructie, si zice, spuneti-mi ce castel imi veti face. Si fiecare a prezentat planul si vine si Sfantul Toma si zice: eu iti fac un castel cu asa multe cristale, briliante si care nici nu se distruge, si multe multe camere. Apostolul Toma a adaugat factorul de multiplicare al lui Dumnezeu. Si regele ii da Apostolului Toma toti banii care la randul lui ii imparte saracilor.La un moment dat regele indian vine sa-si ia castelul dar Apostolul Toma ii spune ca e in alta lume si ca o sa il aiva mai tarziu si ca in lumea asta banii au mers la saraci. S-a enervat regele si la bagat pe Apostol la inchisoare. Numai iata ca fratele regelui moare si cand sufletuil lui e dus sus vede un palat mare cu pietre prtioase si intreaba? Al cui e palatul asta si daca poate sa stea in el? Ingerul ii raspunde ca palatul e al regelui, adica al fratelui si ca trebuie sa ceara voie de la frate. Asa ca fratele regelui e inviat si povesteste regelui ce palat a vazut si i-a cerut voie sa locuiasca in acel Palat. Regele l-a eliberat pe Apostol apoi.

Deci.

Biserica vaduvei Anastasia e o alta poveste care arata ce poti face sa ai bunastare in rai. Era Anastasia o vaduva sarmana si iata ca Imparatul construieste o Biserica Mare si toata lumea aducea daruri la Biserica. Sarmana Anastasia era foarte foarte necajita ca nu stia ce cadou sa aduca la Biserica. Asa de mult s-a suparat ca s-a dus la icoana Mantuitorului rugandu-se. Iata ca pana la urma dupa ce se gandeste ea, isi ia o secera , taie niste iarba si porneste cu ea la Imparat. Acolo gaseste niste boi flamanzi si le pune iarba in fata.

Iata ca in acel timp pictorul Imparatului tocmai terminase de pictat la intrare Biserica Imparatului XXX si se daduse jos de pe scara. Cand sa intre lumea in Biserica , vine cine credeti, vine ingerul lui Dumnezeu si sterge si in locul numelui Imparatului scrie Anastasia , adica Biserica era a lui Anastasia. Adica, Dumnezeu a primit cu mai multa putere cadoul vaduvei Anastasia decat sacii de aur ai Imparatului si asa cinste i-a facut vaduvei ca i-a pus numele ei pe Biserica. Asta nu insemna ca Imparatul nu a primit avere in rai pentru ce a facut, inseamna ca vaduva Anastasia a primit mai multa bogatie ca Imparatul.

Deci daca as fi cheltuit cateva mii de euro si as fi luat o garsoniera calitatea 3 si as fi dat-o unuia sarac fara casa , m-ar fi asteptat ditamai viluta in rai. Daca cumparam o gradinuta si o dadeam unui sarac iata ca ma astepta ranchul sau ferma in rai. Apai si o sa zica unii, vai de mine ca deabia am bani pentru mine, eu ce fac? Pai sunt mai multe lucruri ce se pot face. Primul roaga-te lui Dumnezeu pentru cei saraci, bolnavi, vaduve, orfani, cei ce sunt in iad . Multi oameni s-au invrednicit de minuni doar facand asta ce se numeste rodul buzelor si acest rod al buzelor se transfera in rai ca fructe, pomi, etc. Era un sfant foarte mare care se ruga o ora pentru vaduve si orfani. La fel Parintele Gherontie de Manastirea Caraiman a vazut-o de multe ori pe Maica Domnului si chiar daca ar trebui sa citeasca un pomelnic doar odata el il citeste de 60 de ori. Iata ca cele 59 de citiri de pomelnice in plus sunt rodul buzelor Parintelui.

Am citit un document din care am inteles ca se poate arde o candela de ulei in fata unei icoane cu IIsus , Maica Domnului sau un Sfant 24 de ore si daca uleiul e de vegetale o sa aiva cine are candela legume in rai si daca e de masline o sa fie un Pom in plus in rai. Ce se mai poate face? Se mai poate binecuvanta pe Maica Domnului. Iata ca mergeam la Crasna la Manastire si pentru ca mi-am uitat cartea de rugaciuni am inceput sa binecuvantez pe Sfanta Fecioara. Repetam in excursie, Binecuvantata este Sfanta Fecioara Maria acum si PURUREA si in vecii vecilor amin. Repetam asa si era in Postul Sfintei Fecioare. Repetam in continuu si deodata cineva de langa mine zice, suntem in satul fara sfarsit si intr-adevar erau la case acolo de parca statea timpul in loc. Si numai ce aud de sus , Pentru ca m-ai binecuvantat pe drumul asta te binecuvantez si eu sa ai in rai un sat ca acesta. Mi-a zis sa-mi fac semnul crucii de trei ori ceea ce am si facut. Am mai facut niste lucruri nu mai imi aduc aminte ce de s-a multiplicat binecuvantarea. Buzele pot fi folosite pe Pamant sa aduca roada , adica bunastare in rai. Adica cineva poate fi salutat si cu Sa fii binecuvantat sau Sa fii binecuvantat cu ceea ce Dumnezeu stie ca ai nevoie sau saluta normal si zi imediat binecuvantarea in gand si cine face asta cand se duce sus are multa roada a buzelor adica multa bogatie nestricacioasa.

Poate ca fratele care era cu tatal si se intorcea de la camp nu se intorcea de la lucrurl campului pentru viata asta, adica nu de la cultivare de ardei venea ci de la lucrul faptelor bune care sa-i aduca prosperitate in rai. Daca cultiva ardei, o parte o dadea saracilor si isi asigura bunastare in rai.

Bunastarea din rai se poate construi caramida cu caramida. Vezi pe cineva in nevoi pe strada si nu ai cum sa-l ajuti, te poti ruga pentru el.Poti zice Doamne da persoanei acesteai ceea ce stii tu ca el are nevoie. Poti lua o oala de mancare sau pachete de mancare si poti sa le duci la Biserica la cei saraci , poti plati chiria sau intretinerea cuiva care nu poate face asta, poti da mancare la cei din casele de copii, inchisore, casele de batrani, celor de pe strada ce cer ajutorul, roaga-te pentru cei saraci , vaduve, bolnavi, orfani. Daca ai gradina sau camp sau pomi fructiferi poti da o parte din roade celor fara mancare. Se poate ajuta Biserica si asa cum se poate avea un doctor jurist care sa ajute se poate avea si un preot care sa ajute cu problemele sufletului. Poti binecuvanta pe Dumnezeu, Sfanta Maria, si pe semeni. Daca ai TIMP LIBER poti sa-l utilizezi pentru rai rugandu-te si pentru altii si binecuvantand. Poti da orice fel de ajutor band cineva il cere de la tine. La fel, te poti uita in dulapuri si poti da lucrurile nenecesare si in stare buna ca imbracaminte, incaltaminte, jucarii, biciclete si altele pe care nu le folosesti. Aceste lucruri nu trebuie irosite, ci trebuie mutate in rai. La fel, cine vrea sa-si mai cumperi o camasa desi are 9, poate cumpara imbracaminte sau mancare pentru un sarac ca sa-si creasca bunastarea in rai. Poti ajuta pe cineva sa-si ia servici, poti ajuta sa creezi servicii, lacasuri pentru saraci, sa ajuti Biserici Manastiri, sau daca esti Parlamentar poti sa dai o lege ca sa nu ramana om fara casa mancare. Am inteles ca daca duci daruri la Biserica sau Lumanari mari, o sa ai rasplata de la Dumnezeu. De ziua Sfantului Iosif poti da IN NUMELE LUI IOSIF saracilor si vaduvelor mancare, vin si o sa ai mare rasplata. Poti pune primului tau fiu numele de Iosif in cinstea lui Iosif Tamplarul si nu o sa existe moarte subita in familia ta nici saracie. Poti scrie Viata lui Iosif tamplarul si poti sa o dai si altora si cartea pacatelor tale va fi arsa si ajungi fara durere in rai. Nu stiu daca trebuie scrisa de mana sau e OK si tiparita la imprimanta si data altora. ASTA E FOARTE IMPORTANTA SA CA NU O PIERDE DIN VEDERE.

Poti da saracilor, Mancare, Casa, Imbracaminte, rugaciune, binecuvantare, sfat bun sa-i intorci la ortodoxie adica la Mancare pentru viata vesnica pe cei rataciti. La fel poti cumpara cu 500 un loc in cimitir pe care sa-l dai unui spital sa ingroape pe cei saraci fara bani.

Aici spune ce e scris:

 

31. C

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

adevar grait-ai . eu am o intrebare simpla pentru tine . care este motivul pentru care faci toate aceste fapte bune ? nu trebuie sa-mi raspunzi mie ci tie insuti .

Editat de Enki
scos citat kilometric

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Suntem invatati sa nu ne facem casa langa rau, ci langa munte , daca vine apa mare sa nu o ia. Este o casa facuta la 100 m de apa OK? Este o casa facuta la 1000m de apa OK? Este o casa facuta pe Negoiul sau Moldoveanu OK? Este o casa facuta pe Himalaya la mai mult de 8000m inaltime, OK? Nu este daca raul este mutarea la alta lume ce ne separa de bunurile lumesti. Daca apa este considerata mutarea in alta viata, sa-ti faci o casa pe munte inseamna sa ajuti saracii si acest ajutor sa se materializeze in lumea cealalta intr-o viluta .

 

Cumparati o garsoniera unui sarac si o sa gasiti o vila in lumea cealalalta, o vile pe care nici o apa nu o s-o ia.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

NU MAI POSTA MIRACOLELE PE ORICE TOPIC,CHIAR ASA GREU E DE INTELES?

 

Ai fost avertizat in repetate randuri,ultimile avertizari sunt in zile consecutive,ai putin respect pentru cititori,te rog.

Uite aici:

 

 

http://www.roportal.ro/discutii/index.php?...mp;p=1060029641

 

http://www.roportal.ro/discutii/index.php?...mp;p=1060030283

 

 

DACA VEI CONTINUA IN ACELASI STIL ,ITI UNESC TOATE TOPICELE DESCHISE INTR-UNUL SINGUR SI-L VOI NUMI TOPICUL LUI DIMINEATA...ORICUM POSTEZI DE TOATE PENTRU TOTI INDIFERENT DE TEMA DISCUTATA.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×