Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
cris87

laptop pentru randari video(Autocad,3D Studio Max etc)

Recommended Posts

Salut,

 

Intentionez sa cumpar un laptop si as avea nevoie de niste sfaturi.

 

Cerinte:

-va fi folosit in mod special pentru randari video(2D,3D) in 3D Studio Max,Autocad, Arhicad,Nemetcheck si prelucrari in Photoshop, Corel

-jocuri nu ma intereseaza

-ma intereseaza f mult fiabilitatea; sa nu se blocheze din orice, un sistem stabil, eventual care necesita putina mentenanta(aici stiu ca depinde mult de cum este utilizat si de sistemul de operarare -> puteti sa dati si aici un sfat pentru un SO cat mai bun din punctul asta de vedere)

 

Am cautat pareri pe diverse forum-uri; in principiu am inteles ca esentiale sunt proc-ul si ram-ul pentru randari si ca este nevoie de un Core 2 Duo(unii ziceau chiar Quad dar am inteles ca nu e nevoie chiar asa+ ca se incinge prea mult laptopul cu un proc asa puternic). Placa video am inteles ca ATI este "specialista" pentru randari acum nu stiu ce sa zic...

 

In privinta placii video stiu ca la laptop nu poate fi decat integrata...nu inteleg de ce unii specifica ca au nevoie de ceva puternic la grafica si nu vor integrata(stiu ca exista cu memorie dedicata ca sa nu se foloseasca RAM-ul). De asemenea cred ca ar fi potrivita o rezolutie cat mai buna(nu ma pricep prea bine aici) - un ecran de 17 '' m-ar multumi.

 

HDD - sa fie destul .. min 200 GB

 

La ce m-am uitat eu:

 

http://www.emag.ro/notebook_laptop/noteboo...e-dos--pNX421EA

 

http://www.cel.ro/laptop-notebook/notebook...-quadro-320m-l/

 

Marca nu ma intereseaza prea mult pentru ca nu ma pricep... astept pareri. In principiu stiu de hp si dell ca-s bune, si unele de la toshiba.

Bugetul...nu prea sti ce sa zic...as da destui bani numai sa fie performant in aplicatiile de care am zis si fiabil...acum exsita limita in toate evident... pana in 3000 RON ar fi super dar cred ca e mai scump un sistem pentru ce vreau eu.

 

Multumesc anticipat,

Cristina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×