Sari la conținut
Forum Roportal
aimee.ro

Cele trei etape ale iubirii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

mai jos e un extras din cartea "Draga mea iubita - ghidul femeii pentru a trai binecuvantarea iubirii ", David Deida, Editura Kamala, colectia Sexualitate sacra. As vrea sa stiu parerea voastra. Ati trait/simtit asa ceva vreodata? Va identificati cu cele trei etape propuse aici?

 

 

" Imi doresc sa fii fericita, dar imi doresc de asemenea ca fericirea ta sa devina mai profunda. Imi doresc ca relatia noastra sa ne ajute inimile sa se deschida la maxim, la unison cu aspiratia lor cea mai profunda, ca o ofranda adusa iubirii, indiferent de fericirea de suprafata pe care o simtim. Stiu ca aceasta aprofundare a iubirii presupune angajamentul de a fi deschisi interior, caci uneori amandoi avem tendinta de a ne inchide sufleteste.

Pentru a fi deschisi, amandoi trebuie sa devenim constienti de fluctuatiile subtile ale inimilor noastre si de aspiratia lor cea mai profunda. Uneori, sunt fericit sa te iubesc sis a ma bucur de parfumul tau delicious. Alteori, imi doresc sa aprofundam viata noastra de cuplu, sa ne discutam impreuna sentimentele si sa ascult ce parere ai, incotro doresti sa se indrepte viata ta si relatia noastra. Noi ne putem oferi insa reciproc mai mult decat atat: inimile.

 

Ne putem pune la unison cu aspiratia lor cea mai profunda, aceea de a fi ceea ce suntem cu adevarat in esenta noastra: Sinele divin. Iubirea pura care curge prin inimile noastre tanjeste sa se manifeste din plenitudinea fiintei noastre profunde. Daca vom constientiza cat de profund ne deschidem inimile clipa de clipa, ne putem consacra viata aspiratiei supreme a inimilor noastre, chiar daca ne bucuram si de celelalte placeri ale vietii.

 

Uneori, inima ta aspira sa fie contemplata si adorata ca lumina a iubirii, dar te multumesti cu un barbat care nu iti pretuieste decat trupul si mintea. Desi ignorarea dorintei cele mai profunde a inimii poate fi extrem de dureroasa, capacitatea de a atrage catre tine si de a inspira un barbat profund presupune constientizarea diferentelor care exista intre cele trei etape ale iubirii.

 

In prima etapa, tu iti minimalizezi dorinta cea mai profunda a inimii pentru a te simti dorita de un barbat. Nu tii cont de semnalele inimii ale, care iti spune ca barbatul pe care l-ai ales s-a ratacit, ca se minte singur si te minte si pe tine, intrucat ti-e teama sa nu-l pierzi. Iti reprimi sentimentele, pentru a nu-ti speria sau ofensa barbatul, dar energia ta reprimata iese la lumina pe alte canale, pedepsindu-l in secret pentru ca nu te iubeste atat de mult cat ti-ai dori tu. Uneori, te multumeste chiar si mania lui abuziva, caci o prezenta manioasa este oricum mai buna decat o absenta totala din viata ta.

 

De multe ori, ii lauzi puterea barbatului tau pentru ca acesta sa se simta bine. Se intampla uneori sa renunti la nevoile tale de dragul implinirii nevoilor lui. Inima ta isi doreste cu atata disperare sa fie vazuta si iubita incat esti dispusa sa faci orice pentru a obtine si pentru a pastra iubirea barbatului tau. Nu ai suficienta incredere ca vei putea avea grija de tine insati, asa ca te agati cu disperare de un barbat care poate face acest lucru.

 

In a doua etapa, tu optezi sa nu tii cont de dorinta cea mai profunda a inimii tale, preferand sa iti creezi un paradis sigur al independentei si al auto-suficientei. Desi inima ta continua sa tanjeasca dupa iubirea adevarata a unui barbat, capabila sa te deschida in fata lui Dumnezeu, tu preferi sa iti lasi viata intima pe ultimul loc, optand pentru realizarea scopurilor tale profesionale si pentru a avea grija de celelalte nevoi ale tale. Uneori, ca sa scapi de aceasta tensiune interioara generata de incapacitatea ta de a-ti satisface dorinta profunda a inimii de a fi iubita de un barbat adevarat, optezi pentru evitarea completa a puternicei si penetrantei prezente masculine in viata ta: fie traiesti singura, fie alegi numai barbati suficient de confuzi sau de comozi, care sa-ti ofere spatial vital pe care ti-l doresti.

 

Tu iti doresti suficient spatiu in viata ta pentru a-ti exercita singura simtul masculin al controlului. De aceea, fie ii respingi pe barbatii cu adevarati masculini, fie ca iti alegi un barbat a carui iubire masculina nu are profunzimea, claritatea sau puterea de a-ti penetra zidurile de autoaparare. Chiar daca ti-ai exersat simtul masculin al directiei si ti-ai indeplinit obiectivele financiare, creandu-ti viata pe care ti-ai dorit-o, este posibil sa nu iti gasesti prea usor un barbat cu adevarat potrivit. Cel mai adesea, te simti mult mai sigura pe tine decat barbatii pe care ii cunosti. Prezenta ta masculina, care a devenit o obisnuinta si care se manifesta prin vocea ta, respiratia ta si prin trupul tau, nu atrage decat barbati lipsiti de directie care aspira sa se lase ghidati de capacitatea ta masculina, si nu barbati profunzi, cu scopuri precise si inzestrati cu o integritate pasionala, dornici sa patrunda in universul trupului tau feminin si al inimii tale cu angajamentul lor masculin, cu prezenta si respectul lor.

 

In cea de-a treia etapa, tu stii ca, oricat de realizata ai fi si oricat de mare ar fi succesul de care te bucuri, inima ta nu isi doreste altceva decat sa fie penetrata si deschisa. Aspiri acum sa renunti la orice control si sa-i permiti iubirii intreaga libertate de a se manifesta prin trupul si prin inima ta, astfel incat sa poti fi cuprinsa in intregime de ea. Dorinta ta de a-ti darui iubirea devine mai puternica decat nevoia ta de a avea alaturi un barbat care sa aiba grija de tine sau de care sa ai tu grija.

 

Tu nu vei atrage niciodata un barbat mai profund decat iubirea pe care i-o oferi, aici si acum. De aceea, este foarte important sa stii, in fiecare clipa, in ce categorie te incadrezi. Daca te incadrezi in prima categorie, vei incerca sa obtii atentia barbatului tau daruindu-i iubirea ta chiar daca el nu este interesat de ea. Devii astfel "colega lui de apartament", acceptand lipsa lui de interes in speranta ca daca ii vei oferi iubirea ta, mai devreme sau mai tarziu iti va raspunde cu aceeasi moneda. Esti convinsa ca in adancurile finite sale el te iubeste, dar nu realizeaza inca acest lucru. De aceea, esti dispusa sa joci de bunavoie rolul victimei dezinteresului lui, asteptand si incercand sa il atragi cu orice chip. Asa cum spuneam, pornesti de la premise ca el are potentialul de a te iubi, dar nu-l constientizeaza inca. "

 

Cu prietenie,

Mihaela

Editat de bydy
Scos link extern

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dar etapa in care fugim de dragoste ca dracu de tamaie, unde-i? :spiteful:

aia e epilogu si se subantelege. :boss: :P :P :P

da' vezi ca daca zici ca te incadrezi p-acolo sa nu te trezesti ca ti se spuna c-ai fi asa si pe dincolo. :cheer: :tease: :) :good:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
aia e epilogu si se subantelege. :good: :boss: :P :P

da' vezi ca daca zici ca te incadrezi p-acolo sa nu te trezesti ca ti se spuna c-ai fi asa si pe dincolo. :spiteful: :cheer: :tease: :)

Din cate am inteles din pasajul acela, etapele ar fi universal valabile ... ca de asta sunt etape - sunt succesive, iar una este o consecinta a alteia.

Eu acum sunt in perioada de negare a necesitatii dragostei, tinand-o la distanta, nu cautand-o. Nu ca mi-ar iesi...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sunt 2 defapt....se numeste in termeni populari..BUTOIU'....prima etapa e aia mieroasa, s-apoi aia de pute.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toata lumea stie totul despre dragoste, informatii, tutorials, tips and tricks la tot pasul, Guru ai Iubirii explica sentimentul asta pana la atom si totusi, toata lumea o da in bara.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Eu acum sunt in perioada de negare a necesitatii dragostei, tinand-o la distanta, nu cautand-o. Nu ca mi-ar iesi...

ya, i know exactly.

e cam ca in legile lu murphy: cand cauti ceva neaparat, ceva-u ala fuge de tine cum ai zis tu, ca dracu de tamaie.

si cand fugi tu de ceva-u asta de care zicem noi aci, orincotro incerci sa faci ceva, zbang, cu capu de ea.

si daca-i spui ca nu vrei, ca n-ai chef, ca inca nu mere, pune botu si tot zice ca ai vro pata, ca ai obsesii, ca-ti trebe sedinte etc. :tease: :)

deci oricum am intoarce-o......nu mai stiu... :spiteful: :cheer:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
"Imi doresc ca relatia noastra sa ne ajute inimile sa se deschida la maxim, la unison cu aspiratia lor cea mai profunda, ca o ofranda adusa iubirii, indiferent de fericirea de suprafata pe care o simtim.

 

ce ?

cum adica ofranda adusa iubirii ? patetic, muieresc, de duzina, ieftin, chicios si deloc poetic (daca asta era intentia folosirii acestei expresii)etc. etc. presupun ca am trecut cu totii de faza romantismului bolnav de acum doua secole

 

Pentru a fi deschisi, amandoi trebuie sa devenim constienti de fluctuatiile subtile ale inimilor noastre si de aspiratia lor cea mai profunda. Uneori, sunt fericit sa te iubesc sis a ma bucur de parfumul tau delicious. Alteori, imi doresc sa aprofundam viata noastra de cuplu, sa ne discutam impreuna sentimentele si sa ascult ce parere ai, incotro doresti sa se indrepte viata ta si relatia noastra. Noi ne putem oferi insa reciproc mai mult decat atat: inimile.

 

alta laba trista

ca de fapt tot fragmentul

am vrut ca comentez mai multe dar simt ca n-are rost

ma uimeste noua abordare scolaresca pe care o vad afisata cu nonsalanta in tot felul de carti si cartioasare unde am ajuns sa citim si sa primim lectii despre orice: citim in carti cum trebuie sa iubim dar si cum putem profita de slabiciunea partenerului, citim si primim sfaturi (deloc gratuite) despre cum e bine sa facem sex, cum obtii orgasmul garantat dar si cum putem minti sincer, citim despre cum trebuie sa ne comportam in societate dar si cum putem fenta toate regurile bunului simt

e trist ...

 

Toata lumea stie totul despre dragoste, informatii, tutorials, tips and tricks la tot pasul, Guru ai Iubirii explica sentimentul asta pana la atom si totusi, toata lumea o da in bara.

 

pai normal ca o da in bara

consilierea primita pe toate canalele astea de informare are acest scop. o dai in bara ca sa poti imbraca uniforma spalacita a omului multilateralo-capitalisto-informatizat

pentru ca e periculos in ziua de azi sa-ti asumi propriile idei si sa actionezi ghidat doar de tine. e mai simplu sa te folosesti de niste sfori

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×