Sari la conținut
Forum Roportal
@anyry

Astrologie psihologica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Tipuri de astrologie: Astrologie psihologica

 

Apropierea dintre astrologie si psihologie s-a produs in mod firesc secolul al XX-lea, cand marii reprezentanti ai psihologiei, in frunte cu Carl Gustav Jung, au afirmat conexiunile vietii psihice a individului uman cu miscarile curente ale astrelor. Astfel s-a dezvoltat o ramura a astrologiei in care s-au implicat psihologi autorizati, dornici sa gaseasca, prin astrologie, o cheie a comportamentului si personalitatii omului.

 

Ceea ce vedem astazi in orice interpretare astrologica implica foarte multa psihologie, spre deosebire de horoscoapele de acum cateva secole, in care se punea accent mai mult pe evenimente, evolutii ale sanatatii si directii de actiune ale nativului. Dar aceasta imbinare a astrologiei cu psihologia este doar o consecinta naturala a dezvoltarii, in oameni, a constiintei faptului ca individul uman nu reprezinta doar un corp fizic izolat de restul lumii, ci o fiinta multidimensionala in stransa interconexiune cu universul.

 

Astropsihologia, in loc sa puna procesele psihice ale omului doar pe seama biocurentilor produsi in corpul fizic, le coreleaza cu procese cosmice si universale, realizind o reintegrare a omului in Univers. Pe aceste baze, astrologii psihologi pot studia diferitele etape din evolutia personalitatii umane incepind de la nastere. Astfel, s-au pus la punct metode pentru a se intelege, de pilda, comportamentul unui copil asa cum este el explicat de tema astrala si pentru a se gasi cele mai bune metode prin care evolutia personalitatii sale sa urmeze o directie pozitiva.

 

Multi amatori de astrologie par sa fie inca departe de a realiza ca astrologia nu se limiteaza la afirmatii simpliste de genul "Daca esti Berbec, azi ai grija si nu te certa cu seful", dar aceia care inteleg ca totul porneste din ceea ce gindim, de la nivelurile mentale si psihice ale fiintei noastre, vor gasi mult mai usor in astrologie acel ajutor salutar in diverse crize sau pentru rezolvarea anumitor chestiuni de viata.

 

Se poate spune ca, la fel ca in orice domeniu al cunoasterii, si astrologia implica mai multe niveluri de intelegere, atit din partea astrologului, cit si din partea celui care apeleaza la serviciile astrologului. Astrologia psihologica face parte din nivelurile ceva mai avansate si poate da o profunzime deosebita interpretarilor, pentru aceia care prefera o abordare psihologica a realitatii, in locul uneia prea mistice sau prea materialiste. Ea este, de fapt, inca o petala minunata a florii numite Astrologie.

 

sursa http://www.eastrolog.ro/astrologie-abc/tip...psihologica.php

 

 

Vi se pare interesant (si util) acest tip de astrologie?

Editat de Sarah N....

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×