Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
norb_y

Intrebare

Rate this topic

Recommended Posts

Intrebarea principala: Daca cineva mi-a dat ceva bani si nu este nici un cotract sau martor, legal imi poate face ceva?

 

Toata faza mai pe lung:

 

Un copil din oras vroia sa imi cumpere ceva (un cadru de bicicleta) in valoare de 1800lei. Eu l-am intrebat de mai multe ori daca sigur are bani.... el da. Mi-a dat dupa 2 saptamani un avans in valoare de 100 lei. Peste o luna mi-a dat inca 800 si i-am tot dat cadrul. Peste o luna (asta fiind saptamana trecuta) mi-a zis ca nu o sa aiba sa imi dea banii inapoi. Mi-a dat cadrul. Acuma am gasit cumparatori dar numai cu 1600lei. Problema apare cu banii lui care sunt inca la mine. In astea 2 luni eu as fi avut clientu cu 1800 dar acuma nu. Deci pt ca m-a tinut in loc 2 luni (puteam sa stau si 3 luni dupa el daca stiu ca mi i-ar fi dat pe toti) si am iesit si in pierdere de aproape 200 lei eu m-am gandit sa nu ii mai dau toti inapoi, numai 700... am mai vorbit cu el am zis ca no, fie 800.

 

Azi am vorbit cu mama lui. Are vreo legatura ca el e minor si eu sunt major? Dovezi ca el mi-ar fi dat banii nu sunt (contractc sau ceva) si nici martori. Ma poate acuza de ceva ceva? Din ce am inteles eu, daca nu este nici un contract semnat nu are ce sa imi faca, deci eu as putea sa nu ii mai dau nimic. Ma insel? Oircum ca o sa ii dau toti ca nu ma trag eu pe fese pt 100-200 lei, dar vreau sa ma lamuresc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum detaliezi tu, nu are ce sa iti faca.

Atata timp cat nu sunt martori, nimic.

Iar in cazul in care incheiai afacerea si recunosteai, te puteau sili sa inapoiezi bani in schimbul bunului, intrucat era minor.

Dar si aia e la nivel teoretic si ar fi fost prea multa bataie de cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×