Sari la conținut
Forum Roportal
irca

Gemuri, dulceata si compoturi

Postări Recomandate

Nu stiam pana acum de aceasat dulceata :)

 

 

Nici eu, ca in Phoenix nu creste floricica asta si am si uitat de ea, dar cand am zarit reteta sipoza de culoare violeta/albastra, parca-mi veni pofta sa-l gust, maine o sa merg la libanezul in magazin sa cumpar macar de dulceata de trandafiri :crazy: dar nu tin minte sa fi vazut ... va fi de figs.

 

Am o rugaminte, in topicul Secrete din borcan pe la sfarsit mai este o reteta de dulceata, ai putea sa-l transferi aici si sa schimbi titlul in "Gem si Dulceata" ca n-am gasit nimic unde sa-l postez si pe urma m-am gandit ca ar fi mai bine grupat cu ceva semanator ca sa fie intr-un loc. Multumesc :flowers:

 

http://www.roportal.ro/discutii/topic/53719-secretul-din-borcan/page__st__80

 

postarea #79 & 82

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Am o rugaminte

Gata, am facut aici un topic cu gemuri si dulceata :)

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fierb dulceata din toate fructele din frigider si pe unde mai am la vedere, toate fara exceptie dar predomina aroma de prune in casa si ador acest parfum, desi sint si mango si ananas ...

Periodic pun toate fructele intr-o cratita care nu se lipeste deloc, adaug o bucata mare de scortisoara, nu praf, 4 cuisoare, 3 cardamom si brown sugar cat era in pachet. Cand se va raci adaug si vanilie lichid si ceva alcool ca maine am vizitori sa culeaga smochine si le ofer dulceata peste mamaliga rece!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dulceata de smochine fierb ca sint foarte dulci deja fructele si nu vine nimeni sa culeaga sau sa ia din cele culese de mine sa fie gata de drum daca vine cineva tarziu seara. Leneveste lumea pe caldura asta, eu am avut de umblat toata ziua.

Nu am o reteta anume, procedez ca si cu altele ... toc marunt fructele si le pun in cratia la fiert fara zahar ca-s extrem de dulci, poate adaug un pic de apa sa inceapa fierberea si-l mai aromez pe la sfarsit cu zeama de lamiie. Am pastrat borcanase mici peste an sa am pentru ziua de azi in mod special.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ioi, dulceata de smochine, cred ca e o nebunie!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este intr-adevar ceva foarte aparte, mereu scump si in borcanas minuscul in raionul delicatese intre cascavalurile frantuzesti!!!

Am mai cules si azi un cos foarte mare de fructe ca se coc mai multi cum trece timpul, pana pe 15 Julie este sezonul lor de coacere pe pom, dar se si stafidesc unele, si devin super dulci. Din cele de la umbra deja curge mierea/nectarul ca nu-l mai pot retine, au crescut si mai mari si se fermenteaza pe pom daca nu sint culesi. In curtea mea pasarile nu lasa sa se distruga fructele!!!

La orele 3 dimineata deja se bat pe cele mai bune fructe, e un ciripit de se trezesc toti vecinii am impresia.

Vreau sa pastrez cateva borcanase pana la Craciun/Revelion sa am langa un cascaval bun de sarbatori.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×