Sari la conținut
Forum Roportal
dragosh86

Probleme cu glicemia

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna tuturor. Problema mea incepe astfel: dupa o perioada cu stari cam aiurea (ameteli, palpitatii, astenie) am ajuns la medicul de familie care bineinteles mi-a cerut sa-mi fac analize complete. Rezultatele au fost bune inclusiv glicemia care mi-a iesit 83 mg/dl. Am primit o trimitere la un cabinet de medicina interna iar doctorul de acolo mi-a cerut sa-mi refac analizele dar sa-mi faca un test de glicemie provocata. Astfel, mi-a zis ca in dimineata respectiva sa mananc 100 g de glucoza alimentara pe nemancate dupa care sa merg la cabinet sa-mi recolteze sange. Zis si facut. La rezultate dupa o saptamana... soc! glicemia 190 mg/dl (limitele normale sunt 70-115). Acum, dupa cate am citit eu pe net acest test se numeste testul de toleranta la glucoza si se face astfel: se mananca glucoza pe nemancate si se recolteaza probe de sange inainte de a manca glucoza, la o ora, si la 2 ore iar valorile normale sunt: inainte intre 70-115, la o ora mai mica de 200 iar la 2 ore mai mica de 140. Mie mi s-a recoltat sange cam la 40-50 de min dupa ce am mancat glucoza iar rezultatul a fost dupa cum am mai zis 190. Am primit o trimitere la centrul de diabet dar o sa merg abia peste 3 zile iar pana atunci ma incearca numai ganduri nerge... Daca stiti voi mai multe despre subiect va rog sa raspundeti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu ce sa zic, dar cred ca nu trebuie sa te sperii. Mie mi-au luat sangele pe neancate apoi mi-a dat 75 g glucoza si dupa 2 ore iar m-au intepat si ... pe foaia cu rezultatele zice ca glicemia dupa 2 ore tre sa pana la 140. M-am incadrat si dimineata si dupa 2 ore intre limite si tot nu i-a covenit medicului ... cine stie poate fiecare are niste gargauni :spiteful:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

testul pe care l-ai facut se numest TTGO(test de toleranta la glucoza pe cale orala), de obicei se recolteaza sange dimineata inainte de a ingera o cantitate de glucoza, apoi la o ora si la 2 ore. pt ca acest test sa fie in regula valoarea glicemiei pe nemancate si cea de la 2 ore trebuie sa fie apropiate, insa daca aceste 2 valori nu sunt apropiate nu trebuie neaparats a fie vorba de diabet, poate fi doar o scadere a tolerantei la glucoza

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Curios... la o glicemie 83mg [ rezultat ce se incadreaza in limita normala] , de ce ti-au recomnadat sa faci TTGO ?

 

Eu mi-am facut de curand analizele la o clinica din germania. rezultatul glicemiei : 130 mg [ 6.38 mmol.] si tot nu mi-au recomandat TTGO .

Pt o valoare reala , trebuie sa nu mananci cu 12 H inainte de a face analiza.

Eu zic sa te linistesti, dar sa mergi totusi la acel centru. Doar acolo te poti lamuri.

Dar... la o valoare de 83, din fericire, putin probabil sa ai ceva.

 

Bafta si sanatate!

 

Mi-a cerut sa fac TTGO probabil pentru ca m-am plans de niste ameteli ciudate dupa masa. in rest nu am alte simptome specifice diabetului cum ar fi sete frecventa sau urinari dese... Ceea ce m-a speriat a fost faptul ca mi-a zis verde in fata ca am diabet cand a vezut rezultatele le setul 2 de analize.

ms de raspuns oricum

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×