Jump to content
Forum Roportal
dragosh86

Probleme cu glicemia

Rate this topic

Recommended Posts

Buna tuturor. Problema mea incepe astfel: dupa o perioada cu stari cam aiurea (ameteli, palpitatii, astenie) am ajuns la medicul de familie care bineinteles mi-a cerut sa-mi fac analize complete. Rezultatele au fost bune inclusiv glicemia care mi-a iesit 83 mg/dl. Am primit o trimitere la un cabinet de medicina interna iar doctorul de acolo mi-a cerut sa-mi refac analizele dar sa-mi faca un test de glicemie provocata. Astfel, mi-a zis ca in dimineata respectiva sa mananc 100 g de glucoza alimentara pe nemancate dupa care sa merg la cabinet sa-mi recolteze sange. Zis si facut. La rezultate dupa o saptamana... soc! glicemia 190 mg/dl (limitele normale sunt 70-115). Acum, dupa cate am citit eu pe net acest test se numeste testul de toleranta la glucoza si se face astfel: se mananca glucoza pe nemancate si se recolteaza probe de sange inainte de a manca glucoza, la o ora, si la 2 ore iar valorile normale sunt: inainte intre 70-115, la o ora mai mica de 200 iar la 2 ore mai mica de 140. Mie mi s-a recoltat sange cam la 40-50 de min dupa ce am mancat glucoza iar rezultatul a fost dupa cum am mai zis 190. Am primit o trimitere la centrul de diabet dar o sa merg abia peste 3 zile iar pana atunci ma incearca numai ganduri nerge... Daca stiti voi mai multe despre subiect va rog sa raspundeti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu stiu ce sa zic, dar cred ca nu trebuie sa te sperii. Mie mi-au luat sangele pe neancate apoi mi-a dat 75 g glucoza si dupa 2 ore iar m-au intepat si ... pe foaia cu rezultatele zice ca glicemia dupa 2 ore tre sa pana la 140. M-am incadrat si dimineata si dupa 2 ore intre limite si tot nu i-a covenit medicului ... cine stie poate fiecare are niste gargauni :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

testul pe care l-ai facut se numest TTGO(test de toleranta la glucoza pe cale orala), de obicei se recolteaza sange dimineata inainte de a ingera o cantitate de glucoza, apoi la o ora si la 2 ore. pt ca acest test sa fie in regula valoarea glicemiei pe nemancate si cea de la 2 ore trebuie sa fie apropiate, insa daca aceste 2 valori nu sunt apropiate nu trebuie neaparats a fie vorba de diabet, poate fi doar o scadere a tolerantei la glucoza

Share this post


Link to post
Share on other sites
Curios... la o glicemie 83mg [ rezultat ce se incadreaza in limita normala] , de ce ti-au recomnadat sa faci TTGO ?

 

Eu mi-am facut de curand analizele la o clinica din germania. rezultatul glicemiei : 130 mg [ 6.38 mmol.] si tot nu mi-au recomandat TTGO .

Pt o valoare reala , trebuie sa nu mananci cu 12 H inainte de a face analiza.

Eu zic sa te linistesti, dar sa mergi totusi la acel centru. Doar acolo te poti lamuri.

Dar... la o valoare de 83, din fericire, putin probabil sa ai ceva.

 

Bafta si sanatate!

 

Mi-a cerut sa fac TTGO probabil pentru ca m-am plans de niste ameteli ciudate dupa masa. in rest nu am alte simptome specifice diabetului cum ar fi sete frecventa sau urinari dese... Ceea ce m-a speriat a fost faptul ca mi-a zis verde in fata ca am diabet cand a vezut rezultatele le setul 2 de analize.

ms de raspuns oricum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×