Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
spacemarcian

CRP ameninta site-urile de stiri

Recommended Posts

Vezi ca poate fi dat in judecata proprietarul forumului daca posteazi stiri intregi pe site fara un acord cu ziarul respectiv . - http://www.stiri24.ro/article.php?id=109972

 

E adevarat ca legea protejeaza creatia intelectuala impotriva furturilor. Nu se pedepseste insa, in acest caz, preluarea unei stiri. Stirea nu apatrine nimanui, e doar un eveniment despre care oricine si oricand poate spune orice. Se poate pedepsi preluarea comntariului realizat de un autor. Si presa din romania in mare parte fura stiri din presa internationala. Dar ei stiu sa refaca textul in asa fel incat sa nu mai corespunda cu originalul. Nu isi permite ziarul din care s-a preluat stirea sa trimita un angajat sa constate personal ce se intampla in Franta. Dar cum se intampla "hotul striga 'hotii'!". Deci daca mai preluati stiri reformulati cu cuvintele voastre si puteti - daca vreti - mentiona si sursa. Asta e voie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit comunicatul de presa si mi se pare o masura corecta stabilirea unei limite de 500 de caractere. Deja apareau prea multe site-uri de revista a presei.

Exista o lege speciala privind revista presei in care se precizeaza ca se pot folosi fragmete din stirile ziarelor in scopul informarii (o sa caut exact textul).

 

Dupa cum suna comunicatul nu cred ca va trebui sa caut mesajele de pe forum preluate din ziare care depasesc 500 de caractere. Pare sa fie: de acum inainte sa nu mai ... ("sa inceteze incalcarea legislatiei in vigoare").

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×