Sari la conținut
Forum Roportal
fnicolici1

Reteta de blinai

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Bunica imi facea, in afara de "piroschii" - cu zicea ea, (erau niste placintele cu carne si orez - am pierdut reteta) si blinau-uri la ziua ei.

Tin minte ca erau ca un fel de clatite care se preparau ca un aluat cu drojdie si care trebuiau sa stea la cald sub un servet de bucatarie.

 

Blinaile facute de bunica se aduceau fierbinti la masa intr-o cratita ascuna sub un servet.

Pe masa existau diverse castroane cu peste afumat maruntit, smantana, branza rasa, unt topit, cascaval, sunca de praga, si multe altele.

In plus, inainte de servirea blinaurilor, bunica avea pe masa o sticla de vodca rece care se servea inainte...

 

La masa cu blinauri de la bunica trebuia sa faci un fel de tort amestecat din clatite (blinauri) cat mai inalt si sa adugi intre blinauri diverse de pe masa. Imi aduc aminte ca, dupa ce bunica ii invita sa faca blinaul cat mai mare...multi erau surprinsi ca intre niste clatite se poate amesteca peste, branza, unt topit, sunca, smantana si multe altele pe care poti sa le mananci ca un tot..

 

Intrebari:

 

- cum se fac "piroschii" pe care le facea bunuica mea din Bucuresti;

- unde gasesc in Bucuresti ceai rusesc original, sub forma de frunze vrac?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Intrebari:

 

- cum se fac "piroschii" pe care le facea bunuica mea din Bucuresti;

- unde gasesc in Bucuresti ceai rusesc original, sub forma de frunze vrac?

Cauta si tu pe net, reteta la Piroski, si vezi care este mai convenabila si care crezi tu ca este autentica.

Ceai rusesc nu prea gasesti, dar poti incerca.

http://hailaceai.ro/index.html

 

http://www.ceai-verde.com/Clasificarea-cea...ceaiurilor.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
- unde gasesc in Bucuresti ceai rusesc original, sub forma de frunze vrac?

 

ceaiul rusesc este ceaiul verde

deci orice frunze de ceai care sunt verzi (la propriu ) se numeste ceai rusesc

gasesti astfel de frunze intregi la plafar

Editat de tihuana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ceaiul rusesc este ceaiul verde

 

 

Eu stiam ca ceai rusesc este ceaiul negru!!!

 

 

Bunica imi facea, in afara de "piroschii" -

- cum se fac "piroschii" pe care le facea bunuica mea din Bucuresti;

 

 

Polonezii fac piroschii, un fel de papanasi cu carne sau raviolli ar fi asemanarea .... in Bucuresti n-am auzit pe nimeni ca facea asa ceva ... cine stie in ce s-a transformat azi capitala?!?!?!?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ceaiul rusesc este ceaiul verde

deci orice frunze de ceai care sunt verzi (la propriu ) se numeste ceai rusesc

gasesti astfel de frunze intregi la plafar

 

 

Nu orice frunze verzi de ceai se numesc ceai rusesc.

Ceaiul rusesc contine cea mai mica doza de cofeina, intrucat locurile unde se cultiva nu dispun de clima specifica zonelor asiatice.Cel mai cunoscut este ceaiul de Krasnodar,insa se produce in cantitati mici.Rusii prefera sa importe ceai indian sau ceylonez.Romania nu importa ceai rusesc.

Ceaiul verde este un tip de ceai obţinut din frunzele de Camelia sinensis. Diferenţa faţă de celelalte tipuri de ceai constă

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
cred ca la asta te-ai referit cand ai spus piroschii.

 

http://www.cooks.com/rec/search/0,1-00,pierogi,FF.html

 

 

Nu...fiindca umplutura era compusa din orez si carne si nu avea cartofi, varza si usturoi cel putin...

 

 

 

 

Ceai rusesc nu prea gasesti, dar poti incerca.

http://hailaceai.ro/index.html

 

Buna gluma pe siteul de sus - haila ceai: "rusian blend" - (amestec rusesc) - ceai negru China - x lei!!!

 

http://www.ceai-verde.com/Clasificarea-cea...ceaiurilor.html

 

ok...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Bunica imi facea, in afara de "piroschii" - si blinau-uri la ziua ei.

In plus, bunica avea pe masa o sticla de vodca rece care se servea inainte...

 

 

Dar ce nationalitate avea bunicuta asta??? ca ar fi mai simplu de identificat retetele sale pretioase.

Rusoaica-mi vine in gand, de la Vodka si pesti afumati, ca mai rezista sa bea tarie ....

 

Se face "piroschii" in ROmania??? nu demult si o romanca se minuna ca eu n-am mancat inca asa ceva ca ea le stie inca de acasa?!?!?!?!? de langa granita cu Ucraina.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×