Jump to content
Forum Roportal
roportal

Chestii ciudate cu hardware

Recommended Posts

Sunt sigur ca toti am intalnit erori de hardware sau conflicte pe care nu ni le-am putut explicat.

 

Sa va spun o patanie mai veche de a mea:

 

Pe vremea cand a avea un Writer era o chestie destul de putin intalnita mi-am luat unul si ca sa imi fie mai ieftin la-am luat din Germania. Am platit o gramada de bani pe el. Am avuns acasa si cand la-am testat surpriza nu scrie cd-uri cum trebuie. Acum probleme, la-am trimis inapoi la un prieten din Germania pe care la-am rugat sa se duca la magazin sa-la schimbe. Foarte greu a reusit (cei de acolo spuneau ca e bun).

 

Intre timp mi schimb placa de sunet.

 

Imi primesc Writer-ul inapoi (dupa 2 luni) si totul merge Oca. Multumiri etc.

Am probleme cu placa de sunt si mi-o pun pe cea veche. SURPRIZA Writer-ul nu mai merge.

 

Ce are Writer-ul cu placa de sunet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm...tre sa recunosc ca n-am nici cea mai mica idee...am vazut niste chestii ciudate la viata mea dar de asta n-am mai auzit.

am vazut ceva interesant pe vremea cand lucram la best computers...a venit unul care se intreba de ce nu-i mai merge calcu...vreau sa spun ca tipu avea calcu "tunat" ca sa zic asa, adica vopsise case-ul cu spray-ul, scosese din sursa cabluri ca sa isi puna leduri si daduse gauri in caracasa cd-romului pentru ca se incalzea si nu a gasit cooler pentru cd-rom

Share this post


Link to post
Share on other sites

explicatia mea ... care e la fel de ciudata e folosirea placii de sunet a IRQ la fel ca si cd-rw ... adica conflicte de IRQ hardware care suna stupid.

a doua ... si mai plausibila ... e ca plata ta really sux si atunci cand o aplicatie foloseste sunete atunci placa blocheaza aplicatia respectiva sau face delay ... normal atunci scrierea pe cd e eronata !

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cred ca mai degraba placa de baza e vinovata in conlucrare cu programele de operare ale placii de sun/cd-w werifica notele de help la ambele (3) si vezi posibile incompatibilitati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc pentru sfaturi dar chestia respectiva sa-a intamplat cu mult timp in urma. Ca sa va dati seama respectivul CD-RW avea 4X si era "smecher" pe vremea aia.

Ideea acestui topic era sa scriem fiecare ce chestii ciudate am intalnit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ultima patanie: dupa o gramada de teste la hdd-ul care murea cand ii dadeam in gura, boota compul sau ecranul ala albastru horror din xp cand nimic nu mai merge, nu mai stiam ce sa-i fac, si deja planificam un upgrade. Pana m-am gandit sa dau un pic cu calcatorul pe panglica IDE. De atunci merge iarasi brici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De curand mi-am curatat calculatorul si avand un cooler de hard ce m-am gandit sa scot coolerul din hard si sa il curat dupa ce la-am pus la loc am observat ca calculatorul merge mai greu dupa 2 zile am sters windowsul si am pus altul dar idem (calculatorul megea de parca aveam xp-ul pe 128 DDR ) mai in urma cu 2 zile am scos coolerul si surpriza calc merge bine (am introdus si scos coolerul de cateva ori si teoria se verifica) Dar ciudatenia nu se opreste aici mufa de la cooler cand imi mergea calc greu era introdusa in hdd si alimentarea de la hdd era introdusa in alimentarea coolerului (nu stiu daca intelegeti ce vreau sa spun)

daca despart alimentarile spre mufe diferit totou merge struna :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×