Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
stiri

Acordul stand-by cu FMI a incetat

Recommended Posts

Fondul Monetar International a anuntat prin negociatorul sef al delegatiei, Van Der Mensbrugge ca acordul stand-by cu Romania a fost "rupt".

Unul dintre motivele pentru care FMI a decis incetarea acordului a fost determinata de faptul ca nu s-a reusit incheierea unei analize trimestriale a stadiului economiei romanesti de la momentul semnarii Acordului si pana in prezent.

De asemenea, reprezentantii delegatiei au aratat ca bugetul pe anul viitor este nerealist iar FMI nu este de acord cu politicile economice ale Guvernului de la Bucuresti.

FMI precizeaza ca trebuie sa se reorienteze politicile fiscale si monetare, si descresterea puternica a nivelului inflatiei.

Reprezentantii delegatiei FMI au analizat concret balanta de plati, inflatia, cresterea economica cat si politicile fiscale

Van Der Mensbrugge spune ca institutia pe care o reprezinta considera necesara alocarea mai multor resurse pentru invatamant, sanatate si infrastructura.

 

Sursa: Banii nostri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am primit cu mare bucurie vestea aceasta. FMI este un parazit mondial ce jefuieste statele lumii. La ce avem noi nevoie de banii sectantilor cand BNR are o rezerva de peste 16 miliarde euro? Statul Roman poate contracta cu dobanzi mult mai mici credite interne, si in conditii mult mai avantajoase. Politica FMI era sa ne dea bani cu dobanzi enorme in schimbul anihilarii fortei economice a tarii. Iar ce nu se poate distruge sa le dam lor.

 

Ce scop avea FMI in a crea o economie cu preturile cele mai mari si salariile cele mai mici. Sau poate Romania e un laborator in care poporul roman e cobaiul. Sa faca experimente pe mama lor si sa traiasca terorismul (pe care tot ei l-au creat).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×