Sari la conținut
Forum Roportal
giorgiana

Operatie - piatra la fiere

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna seara! Am si eu o rugaminte foarte mare la voi!Tatal meu urmeaza sa se opereze de piatra la fiere in luna martie a acestui an. Am citit tot ce e scris pe forum despre acest lucru, dar as mai avea nevoie de niste informatii. Am vazut ca majoritatea recomanda operatia laparoscopica. As dori sa stiu daca cunoasteti la Spitalul Militar Central din Bucuresti un medic bun care sa efectueze operatia si daca se poate un pret estimativ la care se ridica aceasta operatie la momentul actual. De asemenea as vrea sa stiu si cate ceva despre operatia normala chirurgicala. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 

BUNĂ, SUNT PROASPĂT OPERATĂ DE O ECHIPĂ DE ELITĂ DE LA SPITALUL MILITAR. AM SĂ-ŢI DAU ŞI NUMELE ŞI TOATE DETALIILE, DAR P

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti multumesc din suflet pentru aceste informatii, care sunt cu adevarat esentiale. Si tatal meu a amanat operatia timp indelungat pana nu a mai suportat durerile si la control medicul i-a spus ca nu poate intelege ce mai asteapta de nu se opereaza. Acum este hotarat sa faca operatia. Problema era ca nu aveam suficiente informatii despre cum se face mai exact aceasta operatie laparoscopica si cam ce doctori sunt recomandati. Nu stiu daca sunt prea indiscreta daca te-as intreba la cat te-a dus cu totul aceasta operatie. Inca odata iti multumesc de informatii si iti urez multa sanatate!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vas ruga sami raspundeti ji mie la o intrebare:mama mea a fost diagnosticata cu piatra la fiere si trb operata..dupa kt timp isi va reveni?dupa operatie va mai putea depune efort k inainte??...spunetimi ji mie...va rog :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Multumesc mult pentru raspuns.stii totusi cumva unde as putea sa ma interesez de pretul unei astfel de operatii?la spital nimeni se pare ca nu stie in afara de medicul care face operatia si n-as vrea sa facem toate vorbele dupa care sa ma sperii la auzul pretului.Crezi ca pretul poate fi mai mare de 8 milioane(repet,sotul meu nu e asigurat)?Si inca o intrebare:cat trebuie sa stea in spital daca se opereaza cu laser?Pt. ca va avea de platit si spitalizarea.mii de multumiri.

 

 

daca nu e asigurat e f scump. dar de ce nu faceti o asigurare de 3 luni?

 

ahh..si recomand operatia clasica,cu bisturiul,nu pe cea laparoscopica.

 

wowwwwwwww...acum am vazut cat de veche era postarea 8)

 

vas ruga sami raspundeti ji mie la o intrebare:mama mea a fost diagnosticata cu piatra la fiere si trb operata..dupa kt timp isi va reveni?dupa operatie va mai putea depune efort k inainte??...spunetimi ji mie...va rog :crazy:

 

dupa o luna..parca asa stiu ca a fost la maica-mea :doh:

Editat de LADY_CRISTINA

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

. Dacă persoana are pietre foarte mari (văzute la ecograf), tratamentul se va repeta după o lună de zile, apoi după un interval de 6 luni.

 

:doh:/>

 

Daca piatra este mare, poate RUPE tot cand se misca! Plus ca pietrele mici pot bloca, si toata tarasenia se poate transforma in pancreatita!

 

Ma omoara tratamentele astea "babesti"!, si oamenii iresponsabili care le recomanda cu atat de multa usurinta. :doh:/>

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca o piatra iti blocheaza CBP ( calea biliara principala) care are cam 3,5-4mm, si doamne fereste daca alte pietre mici se duc in pancreas ...ce sa mai, este TOP SENZATIE EXTREM!

 

aveti mare grija cu leacurile babesti, dar daca ai peste 80 de ani, ar merge sa incerci, ce mai ai de pierdut?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi, operatia de extractere a pietrelor din basica ( asa se zice in romaneste? ) se face cu parascopie si dupa doua zilew pacientul este trimes acasa.

Operatia parascopia se face cu un robot simplu care introduce in abdomen sculele operatiei,optice si lumina prin patru mici taieturi de 1.5- 2 cm. Pierderia de sange este foarte mica si insanatosirea in cateva zile. Complicatile sunt foarte rare .

Am citit aci cica operatile se faceau in trecut si cu laser. Cred ca este o gresala. Si azi,in cursul operatilor se opresc curgerile de sange in timpul operatilor cu ajutorul laserul care pur si simplu "sudeaza" vasele sanguine si opreste emoragii.

 

In trecut se incerca sa se firimiteaza pietrele la bila cu ajutorul US (Ultra saund) dar erau multe complicatii si azi nu prea se mai fac asa tratamente.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×