Sari la conținut
Forum Roportal
v.vladescu

Mama de Romania

Postări Recomandate

O femeie gravida a murit dupa ce a fost lasata sa sangereze timp de 12 ore, un copil de trei ani a murit, dupa ce medicii i-au pus un diagnostic gresit, o fetita de patru ani a murit dupa ce a fost operata de polipi, doua mamici au aflat dupa trei zile ca bebelusii le-au fost incurcati - sunt doar cateva dintre cazurile cutremuratoare semnalate de ziaristi in ultimele luni.

 

Tragedii care au marcat familii si comunitati, dar care din pacate sunt tot mai numeroase. De multe dintre aceste cazuri nici nu se aude, de teama, de durere, de desgust...

 

Esti una dintre milioanele de femei din Romania care au platit analize si medicamente ce ar fi trebuit sa fie gratuite pentru a ramane insarcinata sau pentru a se asigura ca are o sarcina bine dezvoltata si un copil sanatos.

 

Esti una dintre milioanele de femei care au dat spaga si poate ca au fost nevoite sa imprumute multi bani ca sa plateasca o nastere cat mai usoara si in acelasi timp favorabila bebelusului.

 

Esti o femeie care a muncit dar i-a fost teama sa anunte la serviciu ca este insarcinata pentru a nu fi marginalizata sau chiar concediata, iar acum, mama fiind, nu stie daca isi poate permite sa stea acasa sa-si ingrijeasca copilul sau trebuie sa se intoarca la munca, daca mai are unde.

 

Esti una din milioanele de femei care vor sa ii ofere copilului sau o educatie cat mai buna si sansa unei vieti frumoase dar nu mai gasesti locuri in gradinita, nu ai posibilitatile financiare de a il inscrie la o unitate de invatamant privata.

 

Iti doresti un copil, esti insarcinata sau ai deja unul sau mai multi copii? Nu stii ce drepturi ai sau le cunosti dar ti-au fost incalcate? Viata ta si a familiei tale este afectata de lipsa de atentie sau de indecizia autoritatilor, a personalului medical, educational sau din cauza deficientelor legislative? Toate eforturile fizice, psihice si financiare pentru a deveni mama te-au marcat profund, iar acum esti ingrijorata pentru viitorul copilului tau?

 

Dezvaluie-ne cazul tau, ca femeie din Romania, ce se straduieste, alaturi de partenerul sau, de familie, sa faca un copil, este deja insarcinta sau a devenit mama.

Intra in comunitatea superbebe.ro, scrie-ne pe adresa mamaderomania@superbebe.ro sau pe adresa redactiei despre problemele tale concrete.

Noi ne vom stradui, alaturi de tine sa punem intrebari si sa solicitam raspunsuri la problemele care te framanta. Poate vom reusi sa schimbam ceva. Lunar, vom alege cazuri pe care le vom prezenta in revista Superbebe impreuna cu propria noastra ancheta si raspunsul autoritatilor.

text preluat de pe site-ul www.superbebe.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×