Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roxi21

Free HotSpots , conectarea legala gratuita la internet

Recommended Posts

Despre NETCHASEING

Rezultate bune de conectare Nu este ilegal . Sistemul XP are o varianta integrata pentru retele fara fir(wireless). Este usor sa configurati retele fara fir casnice si de corporatie , la fel de usor este sa va conectati la puncte de acces publice (hotspot) cu mobile devices (laptop sau dispozitive PDA) cand va aflati pe strada sau in alte locuri decat acasa sau la birou. Retelele fara fir se extind cu o viteza uimitoare ,ele pot fi intalnite in : locuinte ,institutii publice , corporatii , localuri ,etc. Ar fi necesar , utilizarea unui software care se numeste NetChaser,pe care il gasiti pe (http://www.bitsnbolts.com). La rulare , produsul localizeaza reteua si in plus, va ofera informatii importante despre ea,pe care le puteti folosi pentru a va conecta la retea. Va va afisa indicatorul SSID adica numele retelei , daca aceasta este criptata si daca este activat canalul fara fir. Mai aveti nevoie de o antena conectata la placa WI-FI.

 

Pentru efectuarea raidurilor de detectare a retelelor fara fir aveti nevoie de programul NETWORK STUMBLER care va va pune la dispozitie informatii detaliate despre retele fara fir din apropiere. Pentru fiecare retea WI-FI descoperita , programul NETWORK STUMBLER va comunica identificatorul SSID ,numele , producatorul , canalul, tipul , puterea semnalului, raportul semnal/zgomot si daca este activata criptarea retelei. Cunoscand aceste informatii , puteti sa va conectati la retea. Daca o retea foloseste criptarea, langa identificatorul ei este afisat un mic lacat.Dupa ce ati gasit o retea , inchideti programul NETWORK STUMBLER. Dupa aceea executati dublu click pe pictograma retelei care apare in bara de activitati , din josul ecranului(zona de notificare XP). Executati click pe reteaua la care doriti sa va conectati si in cateva momente veti fi conectat.Cele mai raspandite retele fara fir sunt cele bazate pe standard-ul WI-FI(802.11b), WI-FI(802.11g). Standardul WI-FI(802.11b) a fost primul omologat iar echipamentele ce respecta acest standard sunt cele mai ieftine (este standardul utilizat de obicei in punctele de acces publice HotSpots fara fir din cafenele , aeroporturi , hoteluri,etc...). Acest standard opereaza in banda de 2,4 GHz a spectrului si are rata maxima de transfer de 11 Mbps. Standardul mai nou , 802.11g , opereaza in aceeasi banda a spectrului si are o rata maxima de transfer de 54 Mbps, deci este mult mai rapid decat versiunea 802.11b. Echipamentele 802.11b si 802.11g functioneaza impreuna dar cand acestea sunt amestecate rata de transfer se va incadra la viteza mai mica .

 

********************************************************************************

********************

 

 

Confectionarea unei antene fara fir dintr-o cutie de conserve pentru a efectua raiduri de detectare a retelelor fara fir

O modalitate de crestere a razei de acoperire in raidurile de detectare a retelelor fara fir si a puterii semnalului atunci cand va conectati la retele WI-FI este de a construi propria antena fara fir. Puteti realiza astfel de antene cu cheltuieli reduse, folosind o cutie de conserve si alte componente auxiliare, daca sunteti dispusi sa efectuati mici lipituri (cositoriri). Deoarece sunt realizate din cutii de conserve , sunt denumite frecvent CANTENNAS. Placile WI-FI (ORINOCO) sunt cele mai practice deoarece acest gen de placi wireless au in lateral un mic conector prin care se cupleaza un conector de tip PIGTAIL acesta poate fi legat la o antenamica pe care o realizati din conductor de cuprusi un conector mic introdus in cutia de conserve. Trebuie sa achizitionati un cablu de tip PIGTAIL si conectorii corespunzatori.

 

Goliti si spalati cutia. Apoi construiti mica antena care va fi fixata in interiorul cutiei de conserve (Care cu cat este mai mare cu atat este mai eficienta)prin lipirea unei bucati de sarma de cupru mai groasa cu un mic dispozitiv hardware numit conector N. Dupa aceea, faceti o gaura in cutie si introduceti mica antena pe care tocmai ati lipit-o. Atasati antena la cutie asigurand-o cu suruburi . Atasati un capat al conectorului de tip PIGTAIL la placa fara fir , atasati celalalt capat la conectorul N . Astfelati realizat o antena dintr-o cutie de conserve.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Programul NETWORK STUMBLER functioneaza doar cu anumite placi de retea fara fir.

 

Acestea sunt:

WaveLAN/IEEE (Agere ORiNOCO)

Aceasta placa are integrat in lateral un conector mic;

 

Dell TrueMobile 1150 Series (PCMCIA si mini-PCI)

Fara note suplimentare;

 

Avaya Wireless PC Card (-)

Fara note suplimentare;

 

Toshiba Wireless LAN Card (PCMCIA si integrate)

Fara note suplimentare;

 

De asemenea:

Compaq WL110

-----------

 

Cabletron/Enterasys

Roamabout

 

Elsa Airlancer

MC-11

 

ARtem ComCard

11Mbps

 

IBM High Rate Wireless PC Card

 

1stWave 1ST-PC-DSS11IS , DSS11IG , DSS11ES , DSS1EG

 

Stari ale retelelor fara fir

Retea fara fir deschisa (-----)

ISP sau USER

 

Retea inchisa (+++++)

ISP sau USER

 

Retea ce utilizeaza criptarea WEP (0000)

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Pe site-ul www.mobilewave.ro veti putea afla locatiile punctelor de acces publice HotSpot din diferite localitati romanesti.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Depanarea conexiunilor de retea se realizeaza cu ajutorul programelor : NETSH; NETSTAT si IPCONFIG, care se pot accesa din meniul start .

 

SUCCES!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dumnezeule, cata colectie de prostii, truisme si contraziceri intr-un singur post ! E o performanta !

 

In primul rand nu inteleg scopul acestei postari. Adica vrei sa spui ca ne putem conecta la retelele wireless gratuite de prin oras ? Vai ce descoperire ! Orice persoana care stie ce e command prompt, stie deja si cum sa faca aia.

 

 

 

Rezultate bune de conectare

 

Depinde de retea ! Generalizezi grosolan !

 

 

 

Nu este ilegal . Sistemul XP are o varianta integrata pentru retele fara fir(wireless).

 

Daca tu iti bazezi afirmatia ca nu este ilegal pe faptul ca Windows XP ("sistemul XP" se poate referi la multe chestii) are capacitatea de a se conecta wireless atunci cred ca trebuie sa iti reevaluezi sistemul de valori un pic sau sa mai cresti (mental). Orice barbat are posibilitatea de a viola, asta nu face violul legal.

 

 

 

Ar fi necesar , utilizarea unui software care se numeste NetChaser,pe care il gasiti pe (http://www.bitsnbolts.com).

 

Pentru ce ? Nu ziceai mai inainte ca Windows XP are capacitatea asta integrata ? AAA... pentru PDA-uri ! Culmea, in loc sa ne ilumineze ceea ce ai scris, ne induce in eroare. Sincer, tot postul suna de parca te-a pus cineva sa scrii chestia aia sau de parca persoana "care se pricepe" si "persoana care a scris" sunt doua persoane diferite.

 

 

 

La rulare , produsul localizeaza reteua si in plus, va ofera informatii importante despre ea,pe care le puteti folosi pentru a va conecta la retea. Va va afisa indicatorul SSID adica numele retelei , daca aceasta este criptata si daca este activat canalul fara fir. Mai aveti nevoie de o antena conectata la placa WI-FI.

 

Pentru conectarea la o retea wireless e nevoie doar de un click. Daca e o retea ascunsa atunci ai nevoie de setari de genul, dar cel mai probabil daca e o retea ascunsa, e si parolata. Ce antena la ce placa wireless ? Softul ala e pentru PDA-uri ! Tu chiar glumesti ? Adica nu aveai nici o idee ca e pentru PDA-uri dar il recomanzi la altii ? Adica... recomanzi dar nu stii ce ?

 

 

 

Pentru efectuarea raidurilor de detectare a retelelor fara fir aveti nevoie de programul NETWORK STUMBLER care va va pune la dispozitie informatii detaliate despre retele fara fir din apropiere. Pentru fiecare retea WI-FI descoperita , programul NETWORK STUMBLER va comunica identificatorul SSID ,numele , producatorul , canalul, tipul , puterea semnalului, raportul semnal/zgomot si daca este activata criptarea retelei. Cunoscand aceste informatii , puteti sa va conectati la retea. Daca o retea foloseste criptarea, langa identificatorul ei este afisat un mic lacat.Dupa ce ati gasit o retea , inchideti programul NETWORK STUMBLER. Dupa aceea executati dublu click pe pictograma retelei care apare in bara de activitati , din josul ecranului(zona de notificare XP). Executati click pe reteaua la care doriti sa va conectati si in cateva momente veti fi conectat.

 

"Raiduri de detectare" ? Suna atata de pasnic si bine intentionat... De ce avem nevoie de Network Stumbler ? Nu ziceai mai sus ca Windows XP are integrata capacitatea de a se conecta la retele wireless ? In plus, pentru a ne conecta e nevoie de un simplu click, cum zici si tu mai jos de zona de notificare. De ce ai nevoie de toate celelalte detalii despre retea ? Softul de care ziceai, in caz ca nu stii (si banuiesc faptul ca nu stii...) este un SNIFFER. Un utilizator obisnuit nu are ce cauta cu asa ceva. Punct !

Share this post


Link to post
Share on other sites
" Toata postarea precedenta "

 

 

Doamne , cat esti de iritat!!!!

Free HotSpot-urile sunt puncte publice de accees furnizate de catre comunitati specializate in acest sens in mod gratuit.

 

Vorbesti numai prostii sau crezi ca daca sunt fata nu pot sa inteleg aceste lucruri?

Network Stumbler este software-ul care detecteaza retelele furnizate prin HotSpot si este indispensabil interceptarii semnalului wireless.

Solutia antenei empirice este sugerata elevilor , studentilor , somerilor (absolventi in cautare de lucru) nu oamenilor de afaceri care se stie ca nu duc lipsa de bani , iar aceasta antena este necesara in situatia in care se utilizeaza un LapTop.

Exista si in comert antene care probabil au un pret destul de mare.

 

Deci ,ma refer la Free HotSpot si nu la HotSpot-urile criptate.Am si scris in postul meu ca in dreptul fiecarei retele wireless descoperita apare simbolul codarii sub forma unui lacat mic. Free Hot Spot-urile se afla in zona restaurantelor , bibliotecilor etc... unde de altfel este recomandat sa se realizeze raidul de accesar Wi-Fi.

 

Incearca sa te relaxezi , mai sunt si oameni care nu se pricep la aceste lucruri si au nevoie sa se documenteze de undeva.

 

Ceea ce am postat este corect din punct de vedere tehnic si nu contine excedent informational care sa deruteze.

 

 

comand prompt face parte din capacitatea integrata a XP-ului

 

 

Dar ceea ce am postat eu furnizeaza informatii care interpretate corect si aplicate ca atare dau un randament net superior.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu asa se da "quote"... o mare parte din raspunsul tau apare de ca si cum l-as fi scris eu. Deasemenea pentru a fi in concordanta cu regulamentul, iti recomand sa nu dai quote la tot mesajul "intr-o bucata", mai ales daca e lung, ci sa dai reply idee cu idee. E si mai util din punct de vedere conversational-argumentativ.

 

Faptul ca pe un forum ai id de fata, nu inseamna ca si esti fata. Deci nu am facut "deductia" de care zici. Dar e de obicei prima replica / prejudecata a fetelor cum ca barbatii asa ar face.

 

 

Sunt iritat pentru ca propui niste lucruri pe care nu le stapanesti. Am intalnit astfel de oameni cu sutele. Apoi, eu am expus punct cu punct unde sunt probleme cu ce ai spus tu. Nici nu ai bagat in seama anumite chestii, pur si simplu o dai mai departe. Si in plus spui ca eu spun prostii dar nu dai exemplu pe citat... Mi se pare genul de replica ce arunca cu praf in ochi pentru a nu se observa lacunele precedente. De obicei din acest gen de replici rezulta o tergiversare axata pe "dragul de a ne contrazice" si nu pe informatii tehnice.

 

 

 

Network Stumbler este software-ul care detecteaza retelele furnizate prin HotSpot si este indispensabil interceptarii semnalului wireless.

 

Se pare ca nu stii ce face un sniffer. Dar asta am afat deja din postul precedent, nu trebuie sa insisti. Printre altele, detecteaza ORICE tip de hotspot. Si hai sa definim ceva, sa fie clar. Hotspot inseamna punct de furnizare internet prin wireless. Deci, a detecta un hotspot = a detecta o retea wireless. Recitind ce ai scris tinand cont de asta, vedem ca nu are sens.

 

Apoi... insinuezi ca Windows XP se poate conecta la internet wireless dar nu il poate detecta ? E ca si cum ai sustine ca poti zbura fara a te putea mentine in aer ?!

 

Solutia antenei empirice este sugerata elevilor , studentilor , somerilor (absolventi in cautare de lucru) nu oamenilor de afaceri care se stie ca nu duc lipsa de bani , iar aceasta antena este necesara in situatia in care se utilizeaza un LapTop.

 

Specifica. Daca vrei sa ajuti, fii clara si concisa. Altfel, in loc sa fi neutra sau chiar de ajutor, mai mult induci in eroare.

 

 

 

Deci ,ma refer la Free HotSpot si nu la HotSpot-urile criptate.Am si scris in postul meu ca in dreptul fiecarei retele wireless descoperita apare simbolul codarii sub forma unui lacat mic. Free Hot Spot-urile se afla in zona restaurantelor , bibliotecilor etc... unde de altfel este recomandat sa se realizeze raidul de accesar Wi-Fi.

 

Repet, sustii ca Windows-ul se poate conecta la un hotspot pe care nu il poate detecta ??? Si daca il poate detecta, ce mai faci cu Network Stumbler ? Si cum sustii ca te ajuta Network Stumbler daca tu insati ai spus in postarea precedenta ca inainte de a te conecta IL INCHIZI ?!! E ca faza aia ... "vai ce mult imi place melodia aia ! Da mai tare si inchdide-o !". Termino cu "raidul de accesare" ... ai citit vreun tutorial prost inspirat. Se numeste conectare pur si simplu, nu e nici o magie, nici o mare scofala, nici un fel de "hacking legal" (asa prinde enorm in ultima vreme la oameni !) dai 2 clickuri si te-ai conectat.

 

 

 

Incearca sa te relaxezi , mai sunt si oameni care nu se pricep la aceste lucruri si au nevoie sa se documenteze de undeva.

 

Sunt extrem de relaxat. Am cam 5 ani de lucru cu oamenii si nu imi pierd deloc usor cumpatul. Documentarea se face din tutoriale, forumurile sunt in principal pentru a lamuri diverse probleme aparute.

 

 

 

Ceea ce am postat este corect din punct de vedere tehnic si nu contine excedent informational care sa deruteze.

 

Ceea ce ai postat este corect dar inutil din punct de vedere tehnic, mai ales intr-un post de recomandare de conectare. E ca si cum as recomanda zborul cu avionul si m-as pune sa explic legile fizicii care fac posibil zborul. Informatie redundanta. Apoi, ceea ce deruteaza am scris clar, dar ai trecut cu vederea peste.

 

 

 

comand prompt face parte din capacitatea integrata a XP-ului

 

Nu la asta m-am referit. M-am referit la capacitatea XP-ului de a se conecta la retele wireless ! Sunt niste servicii de Windows care fac asta posibil, n-au legatura cu command promptul.

 

 

 

Dar ceea ce am postat eu furnizeaza informatii care interpretate corect si aplicate ca atare dau un randament net superior.

 

 

Sunt sigur. Cred ca inchiderea Network Stumblerului face toata diferenta :cheer:

 

Inca ceva... nu inteleg ce o tot dai in sus si in jos cu softul ala ? Majoritatea placilor de retea sunt Realtek, Intel si mai nou Atheros... adica incompatibile cu softul ala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bine , n-am sa ma mai contrazic cu tine .

Spune ce vrei , in fond tu esti cel care are nevoie de credibilitate.

Eu repet insa ca postarea mea contine date tehnice corecte si exacte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te poti contrazice cu mine oricand, cand stapanesti "materia". Am invatat de multe ori de la oameni care stapaneau materia mai bine decat mine si care prin argumente m-au convins de o chestie sau alta.

 

Apoi... nevoie de credibilitate ? Nu pot spune ca ma intereseaza daca ma crede cineva sau nu. Pun informatia la dispozite, cine vrea/poate/stie cum, sa o foloseasca, cine nu... nu. A existat candva o faza de genul ala la mine dar a trecut demult. De ce ? Pentru ca unii oameni nu vor sa rezolve problemele ci vor sa se vaite. Apoi, mai sunt si altii care "fac precum turma", indiferent de sfaturile primite, etc

 

Lool. Asta m-a amuzat. Daca ar fi sa compar postarea ta cu un suc, ar fi Cappy. Da, acela sanatos, natural, de fructe. Contine 4% suc de fructe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×