irca 2 Raportează post Postat Aprilie 10, 2009 Pasca cu Ciocolata Am gasit si eu urmatoarea reteta de Pasca cu Ciocolata postata de "California". Pt aluat: - 3 oua - 75 g iaurt - 2-3 linguri zeama lamiie - coaja de la o lamiie - 125 g unt topit - 75 g zahar - 450 g faina - 2 1/2 lingurite drojdie uscata - sare Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min, va arata asa... Am uitat sa fac poza dupa ce a terminat de crescut, ca a trebuit sa plec de-acasa. Asa ca am pus aluatul in frigider si am continuat azi. Asa arata dupa ce l-am impartit in 3, azi dimineata... Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu cioco.... IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii... io nu am avut nici chef, nici dispozitie, nici conditii... unsure.gif Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul. Se amesteca intr-o craticioara.... - 2 linguri faina - 12 linguri zahar - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri! wink.gif ) Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca pina se ingroasa... Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit. se incorporeaza cele 5 albusuri spuma.... si se toarna peste aluat... daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Multumesc California pentru aceasta reteta originala. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri