Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Coduri secrete in imprimante

Postări Recomandate

Punctele minuscule produse de unele imprimante laser sunt de fapt un cod secret prin care guvernul american poate depista falsificatorii de bancnote, a relevat un nou studiu, care a provocat ingrijorarea celor care apara dreptul la intimitate.

Electronic Frontier Foundation a anuntat ca cercetatorii sai au spart recent codul aflat in spatele acestor puncte minuscule si ca US Secret Service a confirmat faptul ca aceasta metoda de urmarire este parte a unui acord semnat cu anumiti producatori de imprimante laser color pentru identificarea falsificatorilor de bancnote.

"Am aflat ca punctele produse de cel putin o gama de imprimante codeaza data si timpul imprimarii documentului, ca si seria imprimantei", a declarat cercetatorul EFF Seth Schoen.

EFF a anuntat ca punctele galbene sunt sub un milimetru in diametru si pot fi vazute doar la lumina albastra, sub lupa sau microspcop.

Lorie Lewis, purtatoare de cuvant a Secret Service, a refuzat sa confirme raportul in mod direct, dar a recunoscut ca agentia "a colaborat cu alte agentii guvernamentale si cu industria de profil pe masuri preventive pentru a descuraja utilizarea ilegala a imprimantelor si a copiatoarelor la producerea de bancnote false".

EFF, un grup care promoveaza libertatea de exprimare si inovatia tehnologica, a anuntat ca informatia are consecinte problematice in ceea ce priveste dreptul la intimitate, chiar daca scopul este de a stopa pirateria.

Purtatoarea de cuvant a EFF, Rebecca Jeschke, spune ca aceste informatii pot fi utilizate si de guvernele diferitelor tari pentru urmarirea disidentilor.

Pe plan international, sunt guverne care ar fi foarte interesate in ceea ce au de spus disidentii si in urmarirea lor", spune ea.

Jeschke a precizat ca, desi acordul pare sa fi fost incheiat doar cu guvernul SUA, faptul ca aceste coduri sunt relativ usor de spart ar putea insemna ca si alte guverne se pot folosi de aceste informatii pentru a-si urmari propriile scopuri.

EFF a reusit sa sparga acest cod intr-o imprimanta Xerox DocuColor printer si a identificat prezenta altor coduri in imprimante de la Canon, Brother, Dell, Hewlett-Packard, Epson si alti producatori. EFF a precizat de asemenea ca prezenta acestor coduri nu se limiteaza doar la imprimantele vandute in Statele Unite.

 

Sursa: Chip

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

masura este buna...dar dupa ce gasesc seria imprimantei cum gasesc proprietarul?

 

adica poti sa iei o imprimanta fara sa arati buletinul:))))

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Marii falsificatori nu folosesc imprimante. Si pana la urma ar cheltui mai mult cu un astfel de program decat se falsifica prin imprimante. Problema banilor falsi este ca sunt identici cu cei veritabili din toate punctele de vedere. Si o imprimanta nu poate face asta.

Povestea e ca cea cu politaii de tabla de pe marginea drumului. daca ii sperie putin pe pustanii care se drogheaza va scadea numarul incercarilor.

In rest, fac si ei ce pot ca sa isi justifice bugetul. :clap:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Politai de tabla pe marginea drumului. :clap:

Falsificatorii amatori mai incearca metoda asta, sau drogatii disperati.

Manipulare psihologica a maselor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×