Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
K-ramel

Numarul de aur si sirul lui Fibonacci

Rate this topic

Recommended Posts

am citit pe internet mai multe articole legate de nr de aur si despre sirul lui Fibonacci.....la scoala am vb foarte,foarte putin despre aceste lucruri(numai intr-o singura ora)...mi s-a parut extrem de interesant faptul ca numarul de aur este folosit in arhitectura cat si in pictura si scluptura.....cat despre sirul lui Fibonacci mi se pare interesant cum se obtin termenii sirului.....sper sa imi spuneti cat mai multe lucruri atat despre nr. de aur cat si despre sirul lui Fibonacci.... :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

Acest sir, dezvaluit de Fibonacci in matematica, se refera la explicatiile metafizice ale codurilor din universul nostru. Aceste coduri sunt peste tot, de la zile de nastere si pana la zidurile Piramidelor. Impreuna, cele zece cifre se aduna, pentru a forma acest mesaj(se spune in cercurile ezoterice): " In secolul al XXI-lea, in aceste vremuri de evolutie, omenirea va cunoaste Iluminarea", deci Codul prevede ca, in aceasta era, omenirea isi va schimba perceptia. Tot ceea ce a incercat omul de-a lungul vremurilor isi va gasi, in sfarsit, o rezolvare. Aceasta rezolvare ar cuprinde toate principiile vietii, inclusiv modul in care relationam unii cu altii. Se spune ca aceste zece numere "sir dezordonat, simplu pana la absurd", ar reprezenta o anagrama numerica. Dand sirului de numere semnificatia lor numerologica, in total sunt zece numere, ni se dezvaluie ca lucrul acesta este semnificativ in sine, numarul 10 fiind un sfarsit in sine, este o revenire la centru, la unitate, la un nou inceput si la implinire de sine. Zece reprezinta un rezultat, o realizare, acest numar cuprinde si contine toate numerele precedente, reprezentand un ciclu, formand, la randul sau, inceputul unui nou ciclu, fiind principiul maret al tuturor ciclurilor naturale, ne putem gandi la cele zece degete, la copacul vietii si la izvorul tineretii.In spiritualitate, fiind considerat un ciclu fara sfarsit, se spune deasemenea, ca sirul lui Fibonacci, s-a dovedit a fi o cheie care-ar fi asemanata cu un trandafir cu cinci petale. Pentagrama trandafirului cu cinci petale este un simbol sacru extraordinar, acest concept a fost initiat prin punerea laolalta a celor cinci elemente de baza: PAMANT, APA, FOC, AER si ETERUL CERESC.

Cat priveste numarul de aur- sectiunea divina, un alt sir care mai este cunoscut si ca Phi, este un numar foarte cunoscut in arta, avandu-si originile fundamentale in natura, astfel incat, orice element din natura este proportional cu Phi. Daca inlocuim literele PHI cu numerele corespunzatoare, obtinem 781, a carei suma totala se reduce la 7. Adunand si cifrele 1618 vedem ca ne da tot 7, care este considerat a fi cel mai frumos numar din univers, insemnand numarul perfectiunii, numarul lui Dumnezeu. Sunt sapte zile in saptamana, sapte note muzicale , sapte minuni ale lumii, sapte centri energetici(chakre), sapte culori ale curcubeului, Noe a luat in arca sa sapte perechi din fiecare animal de pe pamant, Numarul 7 apare de 77 de ori in VT si este cheia catre NT, care se refera la cele sapte peceti, sapte ingeri, sapte biserici, sapte trambite, sapte semne, sapte chivoturi.

 

Cu drag, Lucia

Edited by LuciaD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

 

Ma gandeam la semnificatia acestui Sfant 10. Oare care-ar fi mesajul Castei IO, ce anume doreau sa transmita pentru urmasi preotii Castei IO?! "Oracolul" dacic prevazuse dezastrul care avea sa se abata asupra Sarmizegetusei, motiv pentru care preotii daci au luat toate masurile pentru a se transmite posteritatii informatiile esoterice subtile(pe coloane de andezit) si cele istorico-economico-social-culturale (pe placile de aur si plumb, pe piatra, orale- cantari, legende, basme).

Oarecum m-am gandit la Codul Get si la simbolurile noastre stramosesti. Fascinant acest sir al lui Fibonacci, la simbolistica gasita in natura.

 

Lucia

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Despre secretul piramidelor s-a scris enorm, observandu-se ca axul culoarului este centrat pe steaua polara din epoca respectiva cu mare exactitate: 4 minute a unghiului facut in raport cu steaua "Alfa" a Dragonului reprezentand nordul geografic, iar cele 4 unghiuri ale bazei sunt indreptate spre nord, est, sud si vest cu aceeasi corectitudine. Inaltimea piramidei inmultita cu un miliard reprezinta distanta Pamant-Soare (150 milioane Km). Perimetrul bazei impartit la inaltime da "2 Pi", dublul lui 3,14, ceea ce s-a putut verifica abia dupa 1670 de Leibnitz. Raportul intre apotema si baza triunghiurilor este " 1,618 " - numarul de aur. (......) Tot la noi este o inscriptie care lamureste pe deplin identitatea lui Keops. E vorba despre Stela Solilor de la Tomis." - Tudor Diaconu " SCRIEREA SECRETA "

 

Lucia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da. Interesantă carte SCRIEREA SECRETĂ. De alfel editura lui Eugen Delcea, Obiectiv din Craiova a scos cărți interesante, printre care, la preț de nimic și Dacia Preistorică a lui Nicolae Densușianu. Din păcate au fost prost lipite și a trebuit multe din ele să le leg sau

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×