Jump to content
Forum Roportal
gerbil

E bine facuta partitia ?

Recommended Posts

Salut ! Am un hard Seagate Baraccuda 40 GB care are pe el 2 partitii D si C in aceasta ordine ( asa a fost facuta ) D: 31.5 Gb si C: 5.66. Windowsul Xp prof este instalat pe C. Amandoua partitiile sunt Primary ( C este Active iar D este None ). Inainte cand aveam alt hard aveam C - Primary , extended part. si D - Logical . Acum nu mai exista acest extended...Are ceva? Adica poate afecta in vreu mod nociv ( adica sa mearga PC-ul mai greu, etc ). Multumesc....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar exista situatii in care pot aparea probleme... unele softuri de recuperare de date cred ca ai partitia bushita si decid sa te scape de ea (partitia D).

 

Recomand sa faci urmatoarele :

1. faci rost de Partition Magic 8

2. instalezi varianta pe care o ai (Windoze sau Dos)

3. tinand cont ca hdd-ul tau are 40 gb cel mai probabil are un singur platan > 2 suprafetze. Aia e cel mai important lucru... sa stii cate suprafetze ai pe hdd... in cel mai rau caz bagi un program de teste care sa iti spuna cati capeti ai. Poti avea si numar impar.

4. iei exact cati bytes iti arata ca are hdd-ul tau (nu 40 GB ca un hdd nu are FIX 40 GB) si imparti la o anumita cifra ... ca de exemplu la 8. (Am ales 8 pt ca acuma ai un C de aprox 5 GB, adica ~ 40 / 8 ). Faci partitia C de fix cat e calculul ala.

5. Faci un D de cat iti ramane intre "capacitate hdd" / 2 - "capacitate hdd" / 6

6. faci o partitie E de "capacitate hdd" / 2

 

 

Pt a obtine viteza maxima cel mai bine e ca o partitie sa fie in perfecta armonie cu suprafatza platanelor hdd-ului... adica sa fie cat o suprafatza, sau cat o anumita parte dintr-o SINGURA suprafatza... altfel risti sa copieze ca melcul daca ai o partitie pe o suprafatza si 10 % din alta... Nu se manifesta decat la copiere de pe suprafatza pe suprafatza cand e partitia "eronata" aproape plina (cand se scrie / citeste in cei 10% de pe alta suprafatza...)

 

Poti de exemplu sa faci si 2 partitii egale (byte la byte !). Mai sus iti sugeram o partitie egala cu suma altor 2. Atunci alea 2 mici sunt impreuna pe 1 suprafatza si cealalta e fix cealalta suprafatza.... cam aia e ideea...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×