Sari la conținut
Forum Roportal
Andruta*

Ce mai mancati?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Era sa treaca sezonul fara sa fi mancat Mancare de Dovlecei unguresc cu smantana, nu cu rosii si altele doar mult marar verde si rantas.   E usor de facut si cucereste pe americani rapid acest fel de Dipping Sauce prin care trag diferite bunatati precum pui pane, carnatisi orice de pe gratar, pita bread grecesc sau oriental, si ce le mai pica in mana.   Cand prietenii copiilor au mancat la mine cu paine doar, nu era deajuns niciodata cat am facut, a trebuit sa pregatesc si pui sa le satur ca erau la lectii impreuna sau ceva activitati pentru scoala. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am poftit la jumeri ca-i vreme de iarna si la noi, si mi-am facut pofta din piele de gaina dar pui ii zice pe aici mereu.   Se poate face si din rata sau gasca dar nu e bum din curcan!!!   

A fost mare pasarea, cu oase groase in picioare si cam greu de lucrat cu ea pana l-am jupuit de pielea grasa si groasa, cu o foarfeca de bucatarie l-am ciopartit ca nu mergea cu nici un cutit, desi am multe feluri.    L-am pus la topit in cratita si bucatile pe deasupra pana a iesit toata grasimea dintre tesuturi, dar pielea tot aproape crud a ramas. 

Am scos intr-o cratita de fonta mica doar materialul de jumeri si l-am lasat pe foc mic o vreme si s-a intamplat minunea ca s-a prajit bine dar s-a si lipit. 

Am pus focul pe 0 aproape si la scurt timp era usor de amestecat, ca se sfarma aproape.  Nu se putea recunoaste ce am pus acolo.   L-am strcurat sa picure grasimea si era gata.   Frig este ca intr-o secunda e rece totul si in casa incalzita ca nu pot sa ard gazul pana ajungem la 45*C precum la Ecuator sau la noi mai tarziu la anu'!!!   

Cu o ceapa dulce cat pumnul meu care nu este mare deloc l-am inghitit bunatatea cu un strop de sare si cu paine din COSTCO, Mini Nan in stil Indian, ca si Pita bread ca se poate incalzi usor in toaster.    Cu alte ocazii acesti jumeri le sparg si presar peste pilaf, in farfurii sa nu se faca moale de la caldura, lumea se minuneaza ce fel de crunch am pus pe deasupra ca are si un gust formidabil,  dar nu le spun ca le-ar veni rau sau mai rau!!!   Este ingredientul secret ... si asa va ramane!!!    

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acum noaptea la orele 2:00 AM am mancat niste paine uscata, baguette, le-am taiat felioare subtiri si le-am prajit in prajitorul de paine, cu un pic de unt si branza Camembert  ca aveam de luat un medicament contra durere si se mananca ceva solid altfel distruge stomacul ... + 2 mere curatate si 3 pruni rotunzi mari, fara coaja si acum mai beau lichide 2 litri si ma culc!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

chiftelute-suedeze-1.jpg?resize=200%2C200&ssl=1     Asta voi prepara de cina azi ... Chifteluțe cu Sos de Merișoare. th?id=OP.tKYwKov2UrVIsQ474C474&o=5&pid=21.1&w=174&h=174

Rețeta de chifteluțe suedeze conține lapte și pesmet.   La mine fara lapte dar si Sosul de Merisoare arata altfel, o cumpar de gata, arata ca un gem, se poate taia felii  .

https://evz.ro/ambasada-suediei-a-dezvaluit-reteta-celebrelor-chiftelute-de-la-ikea-ce-contin-si-cum-se-prepara.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Papricaș de Pui cu Smantana si Galuste marunte din faina alba am de gand sa prepar de Paste ca asta nu este o mancare simplista deloc, dupa reteta mea invatata de la bunica, si ea tot de la bunica ei a mostenit gustul specific al specialitatii Austro-Ungare.   Salata de Castraveti tot in stil maghiar il va acompania ... 

Desigur este unul dintre cele mai cunoscute preparate ungurești, el fiind gătite adesea și în Banat și Ardeal, insa de varianta de Papricaș de Pui cu Cartofi n-am auzit desi "este una simplă și prepararea ei nu durează mai mult de o oră jumătate".    Retetele mele n-au timp limita, doar ingredientele se potrivesc la perfectie care scot in evidenta aroma ucigatoare.

Precis este bine cunoscut in Banat unde se cultiva rosii, ardei si este bulion din belsug.   Din zonele unde eu am crescut nu erau foarte populare aceste articole ca nu se gaseau decat vara adusi din alta parte in zone reci al romaniei, comuna Suseni, Harghita la 3 km de Joseni, Harghita, unde se masura cea mai joasa temperatura in Romania mereu!!! 

Noi nu foloseam rosii peste tot, abia le-am gustat in copilarie, nici acum nu prea-mi plac si nu le pot manca doar daca le poftesc.   Nici in salatele mele nu intra rosii, decat foarte rar!!!  

Una din regulile stricte dupa care gatesc este, ca NU se intalnesc cartofi cu rosii intr-o cratita  :no:  suna la fel ca si friptura la gratar si de baut lapte.

Insa multa lume doreste ceva rapid, ieftin si bun intr-o oala, iata reteta in site-ul de mai jos. 

Si sora mea la fel gatea, arunca acolo toate alea sub un capac pentru "aia" sa-l manance ... nu se complica deloc ca si mine sa locuiesc permanent in bucatarie. 

https://evz.ro/papricas-de-pui-cu-cartofi-cea-mai-simpla-reteta-explicata-pas-cu-pas.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×